Thursday, December 30, 2010

Perkara Yang Aku Tak Suka Dengan Facebook

Assalamualaikum!

Facebook? binatang apakah itu? gedebushhhhh! hamekkk kau. kalau facebook pon kau tak tau memang kau ni very the outdated la beb! even opah aku pon ada facebook tau?ecehh.. alaa..kalau korang tak join benda alah ni pon, mesti korang pernah dengar kan?kan?haaa..

inilah dia facebook yg aku maksudkan tadi.
ok, faedah serta kebaikan facebook ni tak payah lah aku nak cerita sebab aku percaya korang pon dah tau kan. tapi kan ada certain benda yg aku tak berapa nak berkenan dengan facebook ni. kiranya perkara yg kalau boleh aku tak mau tak mau tak mau lah kan. calon2nya adalah :

1) I like status U tapi lepas tu berduyun2 notification I. I rimas tau?


kadang2 bila kita baca status2 yg ada kat facebook tu, kita dengan sukarelanya tekan butang like tu. ye lah malas nak komen, like pon kira ok lah kan sebagai tanda yg kita bagi respon and setuju dengan pernyataan yg diberikan.hoho skema gila ayat. tapi, bila kita dah like tu bila ada orang lain jugak yg like atau komen status tu, mulalah jadi spam. kita login facebook tengok  'wowww banyakknya org post kat i. glamour u! hikhik' baru nak feeling2 artis tapi  lepas tu bila klik je tengok2 semua bukan kita punya. semuanya datang dari status yg kita like tadi. i rimas tau! so, untuk mengelakkan benda ni spam notification aku, aku pon unlike balik. oh kejam kan?

2) Jejak kasih@chating dekat ruangan komen
haa..yg ni pon aku anti jugak.maksudnya kat sini, bila kita komen status seseorang, ataupon gambar seseorang maybe ada orang seterusnya yg akan komen status@gambar tersebut kan. ye, aku tak kesah sangat kalau dia komen benda yg berkaitan dengan status@gambar tu. tapi yg aku tak berapa berkenan adalah bila dia start chatting2 kat komen tu. contoh :

Halimah: Wow! cantik lah gambar awak nie!

Minah : Thanks! awak pon cantik jugak (ayat common bila seseorang dipuji)

Ali : Eleh..tak cantik pon! hahahaha..gurau je..wey semalam kan aku jumpa muka sebijik macam ko!

Minah: Yeke? cun tak? cun tak?? hhahahaha..

Ali: Cun la jugak..wey, petang ni jom lepak2 nak?

dan seterusnya Minah akan layan dan layan si Ali ni. so, notification Halimah akan terus bertambah lagi dan lagi. u got what i mean here?

3) Gift@Perang Bantal dan sewaktu dengannya

budak2 kecik boleh la kalau nak bagi gift cenggini ;p

Benda ni lagi satu. aku pelik lah kenapa lah mereka2 ni murah hati sangat bagi gift bagai. bukan aku tak bersyukur dengan gift tersebut tapi kalau gift tu betol2 tak pe lah jugak kan. ni setakat kat facebook apa barang baii. nak bagi, yg real lah. lagi satu application perang bantal. haishh! apa pekdahnya pon aku tak tahu lah kan. baik aku join WWE betol2, baru feel. hahaha. tak de lah. aku tak marah pon sebenarnya kalau ada yg suka benda alah ni. tapi buat menyemak wall aku je tau tak?

4)Tag mengetag kat pic tah hape2


kalau tag memang muka aku ke tak pe lah jugak. tapi biasanya aku  akan untag gambar tu kalau agak2 aku tengok muka aku selenge semacam je dalam gambar tu. hahaha.welll...jaga market beb! ok boleh lempang aku laju2 sekarang. teheee..maksud aku kat sini kalau ada orang tag aku kat gambar macam kat atas nie.berlambak kot. ingat aku desperate sangat ke nak duit? and yang terbaru ni yg top follower ke apa jadah tah. ni pon nak sibuk2 tag aku. apa ada hal la kan aku nak heran siapa top follower kau tu! menyemak je.

5) Invitation to join group@application@event.



Shah Rukh Khan has invited u to join group Kami Benci Indon Yg Tak boleh Terima Kekalahan. kalau yg ni mungkin la aku join kot. hahaha. ni tak suka sangat ajak aku join group yg tah hape2 tah.contoh macam kat atas ni lah. penat aku nak klik 'NO' tau tak? tapi kadang2 aku buat bodo je. last2 berlambak2 feeds kat tepi tu. yg penting pon kadang2 terlepas pandang.wuuuu T_T.

Mmm...aku rasa ada lagi tapi ni yg top5 benda yang aku 'kureng' lah kan. korang pulak macam mana?

p/s: semua gambar di atas adalah ikhsan dari google.

*less than three* <3

Sunday, December 26, 2010

Kalau Aku Jadi Bini Artis

Assalamualaikum!

Pernah tak korang terfikir, kalau korang jadi bini artis macam mana perasaan korang? tengok laki korang bermesra berpelok, berpegangan tangan dengan perempuan lain. aku kadang2 pelik lah. bini diorang ni tak de perasaan ke? tak jeles ke kadang2 tu pompuan dok urut2 belakang laki dorang. tak dapat bayangkan kalau aku kat tempat diorang. eiiiii..tak boleh tak boleh! kalau macam tu hari2 aku perang dunia ketiga dengan suami aku. 

Hishh..kalau aku lah jadi bini artis aku akan pastikan:

1) Suami aku berlakon watak baik sahaja.
Oh watak2 macam  perogol ke, suami orang ke, kekasih orang ke,perampas kekasih orang ke memang diharamkan.watak2 baik je dibenarkan contohnya kat sini, watak2 tok imam ke. ustaz ke yg memerlukan watak dia tanpa memegang atau mencintai mana2 perempuan dalam drama@filem tersebut. bila dah dapat watak macam ni, tak delah director dok menggedik nak suruh laki aku dok pelok pompuan dalam filem nun. haa..lagi satu sebab aku tak kesah, mana lah tau kan, dalam dia dok berlakon jadi ustaz tu dia dapat hidayah and lepas dari tu betol2 jadi ustaz ke.sejuk perut aku mengandung! eh tak tak. sejuk perot mak dia mengandung. haa..kan?

kan sejuk je tengok.oh ashraf! 

2)Suami aku bergambar dengan perempuan tanpa bersentuhan.
Haa..ni lagi satu kadang2 bila tengok artis2 ni buat photography pon bukan main over. duduk atas riba orang ni. pegang pinggang, pegang peha orang tu. kadang2 aku pun terfikir jugak lah kan, yg lelaki tu tak stim ke bila pompuan dok mengeliat sana sini kat depa tu? tak stim ke dok rasa lekuk tubuh pompuan tu? hishhh! tak sanggup aku bayangkan kalau tu laki aku! tak mau tak mau tak mau!( gerakkan kan jari ke kiri ke kanan cam iklan pantene). so, aku akan pastikan yg suami aku takde adegan sebegitu rupa.

                           ni mau berasap telinga aku kalau laki aku camnie


3) Suami aku tido kat luar
Kalau suami aku tu dok menggatal jugak ambil watak yg perlukan adegan 'geli2' tu memang tidak akan dibenarkan sama sekali tidur dalam bilik. bantal akan disediakan di depan pintu. kalau bernasib baik, selimut jugak akan disediakan. kalau tak, meringkuk lah kau dalam sejuk tu.kau duduk lah kat luar seminggu.muahahaha...padan muka! *kejam.



4)Aku sendiri jadi PA
Ni konon2 ala2 ac mizal gelang besi tu lah. kan bini dia yg jadi PA dia. ye lah memang bagus jugak kalau jadi PA suami sendiri. dapat pantau kerja dia. dapat tau dengan siapa dia berurusan. dapat tau kot2 ada tak dia dok lebih2 dengan artis pompuan miang kat lokasi ke. kalau ada, boleh lah bagi karate sebijik dua kat laki aku and adegan tarik2 rambut terjun kolam. merasa jugak aku jadi macam lisdawati dengan rita rudaini. lepas tu masuk youtube. perghhh!
mau tak meleleh air liuq kalau PA camni?

heee..tapi itu semua KALAU aku jadi bini artis. tapi aku pon tak de hingin nya nak kawin dengan artis2 nie. (ceh macam artis hingin nak kat kau. pandang sebelah mata pon tak.) ok fineeeee! 

biar lah korang nak cakap aku ni cemburu buta ke apa kan, tapi artis pon manusia jugak. ada nafsu dan perasaan. am i right?

k la, boboiiii!

p/s: semua pic di atas adalah ikhsan dr google

*less than three*<3

Tuesday, December 21, 2010

I Hot Tau! Tapi I Takde Boyfren..why?why?

Assalamualaikum!

Semalam aku ada menerima panggilan telefon dari seorang gadis. ke janda? ke anak dara tua tah? ahh..lantak lah yg penting dia tu perempuan, aku pon tak tahu dari mana dia dapat number aku. 

Truttt..trutttt! trutttt trutttttt!  (bunyi telefon). 

Nath: Hello! Nak cakap dengan siapa?

Perempuan Hot: U ni Nath kan? I ni! U ni, pasang lah caller ringtone ke apa tak lah i boring. dah lah u ni lambat angkat call!

(amboi! demand pulak minah ni. buat rugi aku je pasang caller2 ringtone bagai. bukan aku yg dengar. membaziaq je.)

Nath: I? siapa? tak kenal lah.

Perempuan Hot: Ahhh! tak kisah lah siapa pon I, tapi I nak tanya kat u something. important ok! I ni cun gila ok. boleh kata, semua perempuan kat malaysia ni kalah dengan i.Lisa Surihani? huhh.. tu pon 10% je dari total kecantikan i tau? tapi i sampai sekarang tak ada bf. u pon dah ada bf. padahal i berkali ganda cun dari u ok? boleh tak u bagitau i kenapa? ok bye!
                          
Nath : Eh..kenapa u tanya i? i bukannya pernah jumpa u pon. mana i tau u tu cantik mana.hot macam mana kan?

(tutt..tutt...tutt..)

Nath: Helloooo! helloooo...lah dah letak pulak.

So, nak tak nak aku pun  terpaksa lah jawab soalan perempuan bajet hot ni tadi. mana tau nanti dia terbaca blog aku ni. 

Ok, U! cuba check sini, mana tau ada ciri2 kat U ke? Sebab apa u tak de boyfren?Maybe sebab....

1) Over confident.
Maksudnya kat sini u terlampau perasan yg u tu cantikkk sangat.hottt sangat sampai u rasa semua lelaki kat dunia ni suka kat u. atau bahasa orang dulu2 'bajet cun'. 
anggap je lah dia ni tak cantik.google mari.
biasa tak u jumpa perempuan yg tak cantik, tapi dia selalu rasa dia cantik sedangkan biasa kita jumpa orang tu punyalah cun tapi selalu je rendah diri? mesti u biasa jumpa kan? disebabkan i tak pernah jumpa u, u ni boleh jadi kat golongan perempuan yg tak cantik tapi perasan cantik kot? opss..jangan marah ye? i teka je. kalau salah sorry! ;p

2) Tak Murah Senyuman.
U tau tak? dari jauh orang dah nampak muka bengis u tu tau? singa jadian pon kalah dengan u! i tau muka u tu dah cantik. tapi muka u tak manis. u tau kan beza manis dengan cantik? alaa..macam lagu p.ramlee tu

'hensem tiada, manis ada'

kalau senyum kan comel. google punya pic.
 haaa..disebabkan u ni kategori cantik tanpa manis, u kena rajin senyum. sebab kalau u buat muka tempoyak je, semua orang ingat u sombong tau? bila orang ingat u sombong, orang pon takot nak approach u. so u kena senyum banyak2 tau! tapi u jangan senyum sorang2 pulak. nanti orang ingat u gila lepas tu hantar u kat tg.rambutan. i tak nak bertanggungjawab tau! u got what i mean dear?

3) Gedik.
Biasanya lelaki tak suka perempuan gedik. oh ya! gedik dengan manja tu beza tau. jangan u samakan manja dengan gedik pulak ye sayang.

"alaaa..i gedik tapi dia layan je i? dia cakap i comel je?"

eh eh! u jangan cepat perasan tau! lelaki ni suka layan perempuan gedik sebab diorang suka tengok gelagat u yg mengada-ngada tu je. nak buat awek? bini? kirim salam je lah ok?

errrr..aku pon konpius laki ke pompuan ni sebab aku type perempuan gedik keluar pic ni.
haa..lagi satu! i tak suka lah u bila dengan kawan2 perempuan u, u biasa2 je tapi pantang nampak lelaki u mula lah control sana. control sini. lepas tu u buat2 ayu. jalan pon kalah model tau! oh lupa! u kan cakap tadi model pon kalah dengan u? lepas tu u saja je nak buat2 lalu depan lelaki yg ramai2 tu padahal ada jalan lain yg tak perlu pun lintas2 depan lelaki tu.

"pewittttt.awek cun dowh. hai awak, boleh kenal?"

i tau u nak lelaki tu kacau2 u kan? lepas tu u pon bangga lah kan?

4)Tak Jaga Penampilan.
yes! penampilan u penting tau. memang lah muka u cun tapi kalau selekeh siapa nak kan? alaa..u tak payah lah pakai over2 mekap tebal2 tu. u just jaga kebersihan u. janganlah baju seminggu tak basuh tapi u boleh slumber je pakai baju tu berulang kali. kalau ada lelaki nak ngorat bila dekat dengan u ada bau ketiak kering bau bacin bangla confirm lari derrr! alaa..macam iklan rexona tu. tayar kereta perempuan tu pancit, tapi disebabkan ketiak dia hitam dan berbau bacin tak de siapa pon nak tolong. tapi bila ketiak dia putih melepak dalam 2 minggu, berduyun2 yg tolong. seee??? 

ohh..ini  fail! euwww!!


5) Terlalu memilih @ cerewet.
haaa..ni lagi satu mungkin masalah kenapa u tak de bf sampai sekarang. perempuan cantik dan hot macam u ni mesti beratur2 orang nak isi borang kan? tapi u je yg cerewet. u nak yg perfect je. nak yg hensem. kaya. educated. beriman lah bagai. kalau macam tu tunggu lah u sampai seribu tahun pon. tak kan jumpanya dengan lelaki sebegitu rupa. jadilah u macam puteri gunung ledang nun. u nak macam tu? tak nak kan? haa..tau takot! 

"tapi..angelina jolie tu dapat je laki hensem?"

ishhh! cepuk jugak budak ni kang. u cuba kira berapa ramai pasangan yg kita tengok dua2 cun+ hensem?u selalu tak nampak awek cun bersama pakwe nya yg hensem? jaraanggg kan?

tak delah hensem mana pon si brad pitt ni ;p


hmmm..rasanya tu je lah kot point2 yang aku rasa aku boleh bagi. ni dari pandangan aku je. mungkin bagi korang lain pulak kan. kadang2 orang takut nak dekat dengan perempuan cantik ni sebab takut kena reject lah apa lah. tapi belum cuba belum tau kan? 

p/s: U jangan call i time tengah tido tau. kacau daun je u ni!


boboiiii!

*less than three* <3

Wednesday, December 15, 2010

Salah Ke Kalau Saya Tak Cantik Macam Awak?

Assalamulaikum!

Dalam dunia ni, semua manusia sukakan kecantikan. cuba bagitau aku, ada ke orang yg suka kan kehodohan? tak de kan? kan? Allah dah cipta semua makhluk Dia semua cun2 . tapi, ada jugak certain manusia ni yang suka memperbodohkan ciptaan Allah tu.

Aku paling tak suka bila ada orang tu, ejek2 orang lain terutama ejek dari segi fizikal. maksud aku dari segi luaran lah kan. hey! wtf man?? kan semua tu ciptaan Allah. kalau kau ejek orang tu, sama lah jugak kau ejek ciptaan Allah. mungkin dari pandangan mata korang, korang rasa budak tu buruk. selenge dan sebagainya. tapi perlu ke nak ejek.

'minah gemokkk yey! minah gemook yeyy! wakakakakaka'

'dah la gemuk, buruk pulak tu.'

'patutlah habis lauk kat sini, kau yg abeskan rupanya. memang dasar gemuk'

google pic


masyarakat melayu ni pun satu hal. korang mesti familiar dengan drama 'Halimah Jongang' tu kan? siap ada lagu lagi untuk drama tu. ada jugak siap buat ringtone handphone lagi.jongang jongang jongang jongang halimah jongangggg..lalalala...lebey kurang macam tu lah. memang lah kalau kita tengok bukannya big deal pon. cerita je kot. tapi pernah tak korang terfikir, apa perasaan orang yg bergigi jongang kat luar tu? mesti ada kawan2 diorang yg nyanyi lagu tu untuk ejek dia kan?and dia mesti rasa down gila. bukan dia mintak pon nak jadi jongang tu. kalau anak orang kaya, boleh la buat braces. kalau miskin?

                              pic of google.

macam aku lah kan, aku ada banyakkkk sangat jerawat time sekolah dulu. sekarang pon ada jugak jerawat tapi tak seteruk dulu. ada kawan aku siap ejek2 lagi.memang dari segi luaran aku nampak macam tak de apa2. cool je. masih boleh tersenyum. tapi dalam hati aku rasa sedih sangat. rasa macam malu je nak jumpa dengan orang ramai. siapa tak nak kulit halus mulus kan?

aku tau korang ni semua cantik2 belaka. tapi salah ke kalau aku tak cantik macam korang? perlu ke korang nak ejek2 aku?

renung2kan dan selamat beramal.

boboiiii!

*less than three*<3







Sunday, December 12, 2010

Ciri-ciri lelaki yg buat aku nak cakap "euwww!"

Assalamualaikum!

"Ceh kau ingat kau menyampah kat lelaki, lelaki tu tak nyampah kat kau?" hahaha.. kalau ada antara korang yg tanya macam nie , jawapan aku senang je " kami saling benci membenci" tak pon " ada mak kesahhhh?"

1) Lelaki yg tak dapat nak tackle awek, lepas kena reject je nak kutuk2 awek tu.
Point yg ni aku rasa banyak kot berlaku. Situasi terjadi bila mamat tu for the first place tersyok kat sorang awek, lepas tu awek tu tak layan. Lepas tu mulalah nak kutuk2 awek tu.

"kau ingat kau cun sangat?? banyak lagi lah pompuan lagi cun dari kau"
"ekk elehhh..bajet cun je kau ni"
"aku saja je nak test,bukannya suka betul2 , muka macam bontot kuali je pon"

google punya gambar.
yang ni paling aku menyampah. eleh kalau kau tak suka apa ke halnya ko nak ngorat awek tu? kalau awek tu tak cun apa hal pulak ko nak ngorat dia? cuba kalau awek tu layan?  euwwwwww!

2) Lelaki yang tak handsome, tapi suka kutuk orang lain.
Yang ni lagi satu. kalau muka kau tu handsome sangat macam pelakon korea tu tak pe lah kau nak kutuk2. ni tak, muka macam 'bajingan tengik' (penjenayah dalam BM) ada hati nak kutuk orang lain. kutuk kat sini maksud aku dari segi fizikal lah.contoh macam ni:

"cuba kau tengok budak tu, dah lah gemok, pendek pulak tu..wakakakaka"

credit to google.
cam haram jadah je laki camni! padahal dia tak sedar yg dia tu macam mana kan. euwwwwww!

3) Lelaki handsome, tapi playboy.
Amboiiiii3..celet jari kelingking sikit meh! mentang2 kau handsome, kau ingat kau boleh tackle semua pompuan yg kau nak ke? pompuan yg stupido dam dam je yg nak kat kau lah! kau ingat muka handsome kau tu boleh bawak kubur ke? kalau laki yg tak handsome apa tah lagi kan.  lelaki macam ni kita patut say what?
say yo! eh tak. itu sean kingstone. say euwww!



4) Lelaki tak handsome tapi high-taste tahap cipan
Hey hey you you! kau nak aku pinjamkan kau cermin ajaib snow white ke baru kau nak sedar hah? memang lah tak salah nak high taste kan. siapa tak nak awek cun badan ramping cam model tinggi lampai bak nasha aziz kan? tapi kalau muka macam cekodok basi je tak payah lah nak memilih sangat.

"aku kalau boleh lah nak awek yang tinggi je. tak nak orang pendek2 macam kau"

cis! errr.. aku terasa tau tak? euww lagi sekali!


5) Lelaki alim tapi nak menggatal 
Spesies cam ni aku alergic jugak. ye aku tau kau tu baik tak tinggal sembahyang semua. tapi apa jadahnya aku tengok friend list kau semua pompuan je? yg lelaki pon ada berapa kerat je aku tengok? oh..kau nak berdakwah terhadap kaum muslimah ye? bolehh..tapi kalau nak tegur tu boleh tak jangan sampai mengaibkan?boleh kan? tenkiu. i lap u more~

6)Lelaki yg tak gentleman
Biasa kita dengar istilah ladies first ladies first kan. tapi benda ni tak semua situasi boleh pakai terutama melibatkan kepimpinan .contoh lah kan, kalau kita ada asignment yg memerlukan kita jumpa seseorang dari mana2 syarikat utk diinterview ke apa kan lelaki tu sepatutnya kena jadi leader and bagi arahan kat pompuan2 yg kat bawah dia je. ni tak, semua nak harapkan pompuan je. contoh:

"wey, ko lah tanya aku tak biasa lah. ko kan dah biasa"

lagi satu situasi yg common dalam pubic transport. aku paling anti dengan lelaki yg buat 'dek' je kalau dia nampak ada makcik2 pakcik2 yg dah tua dok tercegat kat depan dia. yg dia boleh pulak sedap2 duduk bercengkarama dengan awek dia. hey! wtf lah! lepas tu kita jugak yg berkorban bangunn nak bagi pakcik tu duduk.

google pic.
yang ni pon i can say euwwwww!

hahh..sebenarnya banyak lagi jenis2 yg aku rasa macam euww..tapi dah lah tu kot. aku tulis panjang2 pon bukan korang nak baca pun kan? huh~

p/s: entry secara general.siapa makan telur dia lah yg kentut busuk. keh keh keh..;p


*less than three* <3

nak share, share lah tapi  creditkan kat blog aku ye. 

Saturday, December 11, 2010

Mak Cik Sedih Tak Dapat Dean List

Assalamualaikum!

Woh..dah lama aku tak update blog. aku bz sikit lately. tapi tak bz sangatlah.eh tapi bz jugak sebenarnya. adoi, dah macam keling dah ayat aku.haha.aku bz buat tesis sebenarnya. tu jarang update. tengah aku online youtube tadi, aku pon jumpa video nie. korang ingat budak2 je yg nak dapat dean list? mak cik ni pon nak jugak taw?

hahaha. macam kenal je kan makcik tu? lalalala.. taik lalat pon sama cam aku.adakah ini khayalan?

so, result aku sama macam makcik ni taw! kecewa? huh..memang kecewa jugak. tapi tak pe lah. nasib baik cgpa pon still maintain.

apa2 pun tahniah kat korang2 yg dapat Dean List tau. tak pe yg tak dapat tu cuba lagi sem depan. (pesan kat diri sendiri).

ok boboiiii~

*less than three* <3









Monday, December 6, 2010

Mak Cik Cleaner Pon Manusia Jugak Kan?

Assalamualaikum!

Malam tadi aku mimpi pasal mak cik cleaner kat kolej aku. apa jadah tah aku mimpi pasal dia pon aku tak tau. mungkin rindu? mungkin sayang? mungkin lah kan. so aku buat keputusan penting dalam hidup aku untuk membuat entry pasal mak cik cleaner ni. hahaha. tak boleh blah ayat.


Kalau korang duduk hostel mesti ada mak cik cleaner yg bersihkan hostel tu kan. termasuk la sapu sampah, angkat sampah ,cuci toilet and lain2. kadang2 aku kesian tengok mak cik2 ni nak2 yang dah tua2 tu. and kadang2 aku bengang  dengan spesies2 yg tak hargai mak cik cleaner ni contoh:

1) Budak yg dah berak tak pandai nak jirus.
aku memang tak pahamlah dengan spesis manusia macam nie. dah masuk U pun tak pandai nak cebok taik sendiri. cuba korang bayangkan korang sakit perut, toilet tu memang toilet feveret dengan kelengkapan yg sempurna serta aliran udara yg nyaman serta menyenangkan tiba2 bila korang masuk je jamban tu ada 'emas' yg tak berjirus lagi. nak termuntah lah kan? lepas tu tak pasal2 kena pilih toilet yg lain yg tak best. mungkin time tengah 'melabur' tu budak tu nampak pontianak lantas gugup lalu terlupa nak menjirus 'emas' dia tu. last2 mak cik cleaner tu jugak lah yg tolong bersihkan. kesian, terpaksa tahan geli. eh, mak cik cleaner tu pun manusia jugak kan?

2) Budak perempuan yg period tinggal pad merata-rata dalam toilet.
haa yang ni memang selalu berlaku kat hostel since aku sekolah lagi. aku memang bengang dengan diorang ni. kadang2 tu main tinggal je kat lantai lah, kat tempat letak sabun lah apa lah. bila hari ada kelas, kebetulan bangun lewat, muka confident je masuk toilet yg ada pad tu. bila dah masuk sedar2 ada benda tu. pastu baru perasan patutlah tak ada orang nak masuk toilet ni. pastu keluar balik buat2 garu-garu kepala tak pun buat2 muka bengang pastu bila ada orang kat situ buat2 cakap " siapa punya kerja lah kan tinggal pad tu" untuk cover malu. teheee ;p.pastu kena tunggu turn pulak. pastu lambat pegi kelas. bila lambat pergi kelas tak dapat masuk kelas sebab pintu kena kunci dengan lecturer. and macam biasa mak cik cleaner jugak yg tukang kutip and buang pad tu. eh, mak cik cleaner pun manusia jugak kan?

3)Budak yang  buang sisa makanan dalam sink.
ni lagi satu. oohh..mentang2 perut kau dah kenyang memboyot macam ikan buntal kau main buang je sisa makanan kat dalam sink tu ye. kot ye pon buang lah dulu dalam tong sampah, barulah basuh ni tak. segala bawang merah, bawang putih, serai semua ko campak dalam sink.kalau bagi aku sikit tak pe lah jugak. lepas tu sink pon tersumbat. aku nak cuci muka buang taik mata pon tak boleh kau tau tak? heee..geram betul lah! lepas tu mak cik cleaner jugak yg tukang buang sampah dalam sink tu. eh, mak cik cleaner pun manusia jugak kan?

'alaa..dah nama pun mak cik cleaner, biarkan je lah dia buat kerja dia. kalau kita tak buat kotor dia tak ada kerja pulak nanti'

ceh. banyak cantik muka kau. cuba kalau makcik cleaner tu mak kau? nenek kau ke? apa perasaan kau orang cakap macam tu? haa..lu pikir lah sendiri! pikir2 and selamat beramal!

boboiii! 

*less than three* <3



Tuesday, November 30, 2010

Zaman berubah: iklan televisyen makin 'open'

Assalamualaikum!

Sejak akhir2 ni yg aku perasan iklan2 kat tv tu makin banyak and makin open. kadang2 aku rasa segan nak tengok iklan tu bila ada abah, abang and adik lelaki aku. ye lah, kalau dulu nak tengok iklan pasal tuala wanita atau nama glamournya pad pon susah. time kecik2 dulu aku selalu selongkar pad mak aku sebab nak tengok macam mana bentuk pampers orang tua nie. hahaha.tapi sekarang iklan pad tu dah berlambak. macam2 jenis lagi. kotex lah. intimate lah. and yg terbaru libreze ke apa tah yg Yuna jadi duta tu.
tuala wanita. google punya pic.
tapi bila aku pikir balik, maybe tak kisah sangatlah kalau iklan pasal pad ni. lagipun lelaki2 ni pon dah biasa dengan benda ni semua zaman sekarang and ada kebaikan jugak, nanti diorang boleh lah tolong belikan pad untuk anak isteri dorang kan.hehe.

tapi yang aku tak puas hati bila ada iklan yg menjurus ke arah s**. macam2 jenis iklan ada terutama pasal barangan untuk 'kuat'.selalunya pasal minuman lah kot.

sekadar hiasan. credit to google

Contoh iklan yg ni and aku rasa korang mesti familiar jugak kan. eh ke aku sorang je?

dialog berbunyi:

"sayang, abang dah balikk"

"saya di bilik bang"

suami yg baru balik kerja terus naik atas and tutup lampu. and korang semua paham2 lah mesej apa yg nak disampaikan tu kan. hishhh! aku malu kot bila iklan ni keluar. korang malu tak? ke korang cool je? huhu.

Oh ya! lagi satu pasal produk kecantikan. yg ni lagi satu yg aku rasa tak boleh blah. rasa nak hempuk je orang yg buat iklan tu. kalau aku ada kat situ dah lama aku karate. ecee..cakap boleh lah. contoh macam nie:

"payudara kendur? tak menarik? gunalah produk bla bla bla utk mengembalikan bentuk yg menawan"

"kembalikan nikmat malam pertama dengan menggunakan produk bla bla bla"

contoh krim besarkan payudara. credit to google.

adoii..kat iklan tu siap tunjuk lagi ilustration (betol ke tah eja ni) bentuk payudara sebelum dan selepas. aku kalau tengah tengok tv ada abah aku semua cam wtf lah iklan ni pulak kuar kan. sungguh menyentap naluri kemaluan(haa!jangan pikir bukan2!) seorang gadis suci macam aku ni. dushhh amik kau!

ini belum lagi kat internet. kalau kat internet lagi lah open. tak adanya sensored2. tu yg bahaya sikit sebab kebanyakan pengguna internet ni remaja kan. remaja macam aku ni. (perasan ;p). 

entah lah kan, maybe zaman dah berubah so sifat malu tu macam dah berkurang sikit dari dulu. so kena belajar menerima lah kot. tapi kan. tapi kan. aku still malu lah. how? 

*less than three*<3




Thursday, November 25, 2010

Culture shock? Mengapa ia berlaku?

Assalamualaikum!

Cewah. tajuk entry macam buku dokumentari pulak kan. haha.Biasanya bila kita masuk 'U' kita akan jumpa dengan macam2 manusia dari serata ceruk kat mana2 tempat kat malaysia ni. macam aku yg study kat uitm shah alam nie aku ada kawan dari seluruh malaysia termasuklah sabah and sarawak. biasalah, mula2 masuk 'U' semuanya baik2 belaka. bak kata opah aku semuanya innocent je. kalau ada gangster nak belasah pon kira macam tak sampai hati lah bila tengok muka innocent ni. 

gambar 2 tahun lepas. kategori innocent jugak lah kot.tolonglah setuju ;p
tapi bila nak dekat grade ni macam2 lah yg dah berubah.yang dulu baik pendiam dan solehah tak tinggal solat malah sering menasihati rakan2 jugak pon dah berubah. yang dulunya bertudung dah mula merebondingkan rambut lantas membuang tudung tersebut.aku bukan lah nak cakap aku ni baik, tapi sejahat aku pon aku tak de lah sampai nak bukak2 tudung.kenapa tak nak pakai tudung? " ohhhh...i tak mau hipokrit ok? kalau pakai tudung buat maksiat apa kes? baik i tanggal je tudung i. lagipun yg pakai tudung bukan semuanya baik. lagi teruk adalah. nanti kalau i pakai tudung rugilah i buat rebonding mahal2 kalau tak tunjuk kat orang" jawapan common yg biasa kita dengar kan.

so aku pon come out dengan conclusion aku sendiri, yg dorang ni  mangsa culture shock. kenapa boleh culture shock?

1)'orang kampung masuk bandar' 
ni lecturer aku pernah cakap dulu pasal sorang kawan aku. bukan lah aku nak cakap aku ni cukup urban. yelah aku dok cameron je kot lagi lah atas bukit nun.tapi disebabkan cameron ni dekat dengan ipoh tak lah rasa sangat. still boleh tengok wayang, main boling etc. so disebabkan kat kampung tak ada benda ni semua, bila masuk bandar dorang terkejut sikit lah kan. dah tinggal kat bandar, so mesti lah kena jadi macam orang bandar jugak.

2)faktor kawan-kawan
yg ni paling penting lah. biasanya kawan lah yg menjadi faktor utama pada sikap kita. korang semua mesti pernah dengar pasal 'baik kawan kita, baik lah kita'. tak pernah dengar? lantak korang lah..hahaha..kejam kan aku. so, aku rasa mereka yg dah berubah ni pon sebab ikot kawan dia yg ter culture shock jugak sebab aku ada jugak stalk profile yg jenis macam nie.

3)terpengaruh dengan artis
artis ni pon biasanya jadi icon and idola lah terutama bab2 pakaian and fesyen ni semua. so, bila tengok artis2 ni cun2 je, keinginan nak jadi cun macam diorang pon membuak-buak lah. so, bila dah tiru macam artis ni terasalah diri ni lawa meletop gedebom la kan. baru lah urban. up to date beb. 

4)tak sedar diri
haha..yg ni memang statement yg agak kejam lah kan. kenapa aku cakap tak sedar diri? sebab dah nama pon culture shock mestilah golongan yg culture shock ni datang dari 'hulu' kan? kan? and kebanyakannya orang susah and sambung study pun pinjam PTPTN. so bila dah terculture shock ni and nak ikot sangat cara orang bandar, mulalah membazir duit beli barang branded2. nak lepak pon tempat high classje. padahal tak sedar mak bapak kat kampung tu susah payah cari duit ingat anak dorang study kan. ha tu lah namanya tak sedar diri.geram tau tak?

hmmm..rasanya cukuplah kot. malas aku nak pikir banyak2. buat emo je.haha. kalau korang ada nak tambah sila lah komen. sekian terima kasih.

p/s: entry tak ditujukan pada sesiapa. aku buat entry ni melalui pemerhatian aku je. yg terasa tu sorry lah ye.
:p

*less than three*<3





Friday, November 19, 2010

Perempuan yg terlebih emo OR Lelaki yg tak sensitif?

Assalamualaikum!

anda perempuan?sedang hangat bercinta? yess..entry ni memang ditakdirkan untuk anda sejak anda bayi saiz kaki sebesar dua jari orang dewasa lagi.yg lelaki?jangan risau.entry ni jugak sangat lah sesuai untuk pemahaman korang terhadap kaum wanita yg comel serta anggun bergaya nie. kewujudan entry ni adalah hasil daripada persembangan aku dengan kawan sekolah aku hari tu. abaikan kesalahan tataabahasa tersebut memandangkan ini bukan kertas peperiksaan bahasa melayu spm ye tuan2 dan puan2. (baca dengan slang chef wan ye adik2)

fokus yg barisan belakang ok. jangan menggatal nak fokus yg depan.
gaduh dalam bercinta biasa lah kan. meh habaq mai kat ceq, pasangan mana yg tak pernah gaduh betol tak? kadang2 hal yg kecik pon nak gaduh. and biasanya mesti perempuan yg suka cari pasal. ye lah perempuan ni biasanya berjiwa sensitif sikit. tapi kan, kadang2 yg tak puas hatinya, lelaki tu suka je buat bodoh tau bila perempuan ni merajuk ke apa. yes i know. maybe sometimes tak logik pon nak merajuk.hal remeh je pon nak merajuk. mengada-ngada!tapi perempuan kan suka dipujuk. kadang2 perempuan buat macam ni sebab nak kan perhatian daripada korang yg lelaki ni. korang yg lelaki tu, apa salahnya layankan je gf korang tu. ni tak, bila perempuan merajuk je, mesti korang lebih suka tunggu cool dulu baru nak pujuk. helloooo! perempuan dia lebih suka kalau lelaki tu cari dia on time tau! berusaha nak bagi dia happy semula. even dia tak layan, sebetolnya dia saja nak tengok sejauh mana usaha korang tu. woman kan. bak kata karam sigh walia, 'hati perempuan ni macam kerak nasi je'. ceh asal ada peribahasa je pakcik karam dapat nama. tak aci betol.

lagi satu, kalau lelaki marah dekat perempuan, biasanya lelaki lagi suka diam je dulu. kalau tak, nanti lagi teruk dia marah. betol tak? kalau dia dah sejuk baru dia nak bercakap dengan perempuan tu. tapi kan. tapi kan. perempuan lebih suka settle time tu jugak. maksudnya selagi tak settle, selagi tu dia akan cari lelaki tu. dalam hal ni, perempuan pon kena faham lah kan. dah bf korang tu marah, biarkan dia dulu. jangan kacau dia. biar dia tenang. hurmm..tapi kalau aku, selagi tak settle selagi tu jiwa tak tenang. sebab tu perempuan lagi suka settle masa tu jugak.

sebenarnya kan, yang paling penting korang saling memahami lah. korang kena selalu bagi sokongan tentang apa je yg dia minat. ye lah, kalau bukan korang siapa lagi kan? ala..gaduh2 tu biasalah kan. kalau tak gaduh tak adventure pulak. lagipon gaduh ni boleh buat hubungan tu lagi erat kan. ala biasa kalau lepas gaduh je mesti rasa macam baik je masing. cakap pon manis je. dalam hati ada taman lah katakan. eleh. tak nak ngaku kunun. aku tau lah korang tu. hahaha..

p/s: aku tak tau lah tajuk entry aku ni relevant dengan isi ke tak.layankan je la ye. hua hua hua

*less than three* <3

















Wednesday, November 17, 2010

Nak tau tak orang yg selalu cakap bosan sebenarnya orang tersebut adalah seorang yg membosankan?

Assalamualaikum!

Haa..takut tak?takut tak?Hamek kau tajuk entry aku panjang berjela serta memeningkan kepala sesiapa sahaja yg membacanya termasuk lah professor university oxford.ceh dah aku tulis BM manalah kepala botak yang berbahgia profesor tu tak pening. hua hua hua

ok sebelum tu aku nak ucapkan selamat hari raya haji kepada muslimin dan muslimat sekalian.semoga raya kali ni membawa seribu keberkatan kepada kita semua. amin. ok iklan jap.

korang percaya tak kalau korang selalu sangat sebut bosan lah wei, bosan gila  dan sewaktu dengannya janji ada je perkataan 'bosan' tu korang tergolong dalam orang2 yg membosankan? kiranya orang lain akan rasa bosan lah bila dengan korang. bila lepak dengan korang lama2 diorang rasa bosan. macam tu lah kot. aku pon tak tau sejauh mana kebenaran benda ni sebab adik aku yg bagitau dia baca artikel entah dari mana tah. ala..biasa lah tu kan. omputeh banyak buat research pasal benda2 pelik cam nie.ceh apa lah. tak sahih dan tiada bukti kukuh langsung lah aku ni kan. tapi saje je aku nak share dengan korang. nak percaya boleh. tak percaya? korang tak takut ke kalau benda ni betul?haa.. baik korang percaya! ada unsur2 ugutan di situ.muahahaha..

kalau buat muka bosan tak pe kot. ;p




*less than three*<3

Thursday, November 11, 2010

Err..buffered earning tu binatang apa?

Assalamualaikum!


kesian tak? kesian tak kat aku?kesian kan? apa? tak kesian? sampai hati korang..wuwuwu.. tengok muka atas ni, da abes kesian dah aku buat. tapi macam nak mintak penyepak pon ada. nak sepak?sepak lah..sepaklah.. tak dapattt..wekkkk...(sambil buat muka annoying jelir2 lidah)hahahha..annoying gila..

heee..cam soalan bodoh je aku tanya ni kan? tapi siyesly aku tak tau buffered earning tu apa..aku buat nuffnang ni pon sebab aku tengok orang lain semua ada. so tak boleh jadi ni. aku pon mesti kena ada jugak. apa fungsi pon aku tak tau. tapi yg aku tau dapat lah duit kadang2 tu bila visitor klik iklan kat tepi nun. tu pon hidup segan mati tak mau je sebab kadang2 je iklan tu muncul. sepanjang aku berblog nie nak  masok 5 bulan dah total earning aku rm6 je. hahahaha...so tak tau lah zaman bila boleh cecah rm50. tapi tak kesah lah. tujuan asal aku buat blog pon bukan nak cari duit pon.

so..ada siapa2 yg pro pasal nuffnang ni? sila explain kat aku ni sikit..sikit je tak banyak. 400 words and above je. tak banyak pon ;p

*less than three* <3

Wednesday, November 10, 2010

kisah toyol di dewan exam

Assalamualaikum!

hai blog ku yg tersayang. lama tak tulis surat untuk ko. ceh. macam lah blog nie paham. heee..hai korang! apa kaba semua? sori lah sebab da lama tak update. aku bz ngan final exam sampai tak sempat. semalam last paper aku. hurm. tak de lah happy mana sebab soalan macam haram jadah. rasa cam tak berbaloi dengan penat lelah aku membanting tulang study siang malam pagi petang tau.ceh.padahal tido siang malam.tapi apakan daya.tawakal fi sabilillah je lah kan. so secara official nya aku sudah tamat pengajian untuk semester ni. so tinggal satu sem je lagi.yeayyyyyy!! gedebommm.dum dam dum.eittt pom pom pom.kelepet pet pet.(bunyi mercun mahal kaler-kaler beserta mercun bawang yg tak kurang hebatnya)

tapi kan tapi kan tapi kan. satu je aku tak puas hati.budak yg tiap2 sem dapat dean list rupanya selama nie membela toyol.toyolllllll.ke mana-mana kau berlari-lari.toyollllllll. bukan toyol kemetot kenit  botak serba tak hensem kaler hijau tu. notes la.aku pon tak tau kenapa orang panggil toyol.memang sejak aku lahir ke dunia fana ni apa yg aku tau orang panggil kalau bawak notes time exam tu toyol.

 kalau pakai baju kurung leh tak angkat kain camni.eh tak boleh.kang kantoi ada bulu kaki. hikhik..
thanks google for the picture.i lap u.u lap me~

selama ni aku cam suspek.eh bukan, respect sebut betol2 respect la kat dorang kan.no wonder lah kan kalau tiap sem dapat dean kan kan kan? rasa cam tak aci lah beb. kitorang ni penat je study. tapi dorang senang2 boleh dapat result gempak kan. itu tak pe lagi. ni siap dapat scholar JPA lagi. bertambah lah jelesnya diriku yg berhutang kat ptptpu nun. tapi tak perlu jeles pon patutnya kan. memang lah gua time exam ada lah jugak jeling kanan. jeling kiri.tapi tak guna jugak kalau mata rabun.lagipun kualiti peniruan daripada jawapan kawan tak sama macam toyol berupa nota lengkap dan ayat bombastik seplastik tuan punya toyol tu.hish. geram.geram. kalau aku tau aku pon nak bawak jugak. eh tak de lah. perbuatan tersebut merupakan perbuatan hasil daripada hasutan syaitonnnn nirojim. sejahat2 aku pon tak kan berani nak bawak toyol time exam kot. time test tu pernah lah, teheee.. :p.

tapi tak pelah. lantak lah dorang kan. biar result kita tak gempak tapi kita buat dari hasil penat lelah kita.kebolehan kita. apa yg kita dapat itu lah kita. buat apa result gempak tapi bukan usaha kita. tak bangga langsung siot. kalau mak bapak kita tahu pon, tak bangga pon.malu ada lah. nasihat gua kepada dean list tiruan tersebut, bertaubat lah anda sebelum terkantoi dan digantung university pada masa akan datang.sem depan aku nak jadi kaki retort biar padan muka dorang.muahahahaha..gelak evil the very the evil. sekian.

eh eh ni bukan toyol yg dimaksudkan tersebut. tengok mata aku. dah ada eye beg yg huduh bukti kukuh aku study berlumus tungkus yg tak dapat disangkal lagi.haaa.. ;p


*less than three*<3

Sunday, October 31, 2010

Asyik study je boring jugak kan?

ala korang.dah dah la tu study. relax la pulak.betol tak? ohh..lupa..korang semua nie semua student yg berwibawa dan life korang hanya untuk study je kan? so tak ada istilah penat dalam kamus hidup korang tu kan? aku je yg rasa penat.penat otak.penat badan.penat tangan(sebab baru terhegeh-hegeh nak tulis notes) dan..penat tido. hikhikhik. gelak gedik. setakat ni aku dah lepas 2 paper. tinggal lagi 3 paper. semua yg tinggal yg core2 punya. 

tapi disebabkan ada gap tiga hari, aku memerasankan diri seolah2 final dah abes.blogwalking ke blog2 korang.komen2 blog korang.haa.. nasib baik dah cover sikit subjek ni time study week hari tu.teheee...abes je paper hari jumaat hari tu, terus menghayunkan kaki ke pusat karoke bintang sec7 shah alam (err..perlu ke detail camni?)untuk berhari raya. ceh mestilah untuk berkaroke.

and semalam aku jumpa mamat ensem. ensem gila.lepas tu dia ajak pegi makan domino piza. ohh..terbayang2 sampai sekarang kelembutan dan kesedapan pizza tersebut. sebab tengah lapa.huuu..

konon bajet muka kecik kurus menawan comel dan cute lah buat macam ni padahal macam ikan buntal.hah amik kau frame kamera buatan tangan tak muat muka kau.

gendang gendut tali kecapi.kenyang perut suka hati.maka terhasil lah gambar bahagia dan senang hati berunsurkan gedik yang boleh menyebabkan simptom pregnant uweekk uwekk terhadap diri anda.:p

 ok dah la tu. boring pon dah hilang. jom jom jom jom jom jom study study! doakan aku ye. next paper selasa!bye!

*less than three* <3

Monday, October 25, 2010

Saya nak final exam jadi saya sedikit bz~

Assalamualaikum!

saya nak final exam jadi saya sedikit bz!  eh..apa jadah tah aku ulang ayat ni. oh..ini menandakan bahawa otak aku sudah sedikit wengg kerana terlalu banyak ilmu. eceee..blah! sedikit je bz sebab aku masih ada masa untuk on9 facebook serta jenguk blog.teheeeee ;p

semalam aku pegi naik faculty nak tengok carrymark. kecewa and baby are u down down down down down downnnnnnnnnn di situ sebab ada satu subjek carrymark dia agak ciput. kira harapan nak dapat A tu amat tipis memandangkan aku kena score 100% untuk final. dengan lecturer yang agak strict and kedekut marks oh..sangat impossible!  tapi its ok, aku ada subjek lain untuk di score..insyaAllah.

kepada semua followers dan visitors yg sudi menjenguk blog aku yg tak seberapa ni..thanks sangat. aku mintak maaf sebab tak dapat nak jenguk korang semua balik. teruskan sokongan anda ye. kalau boring tu bacalah post2 aku yg lama2. hikk..sempat promote tu.

gamba tak de kena mengena. memandangkan aku tak pernah sekali seumur hidup berpura-pura dihadapan kamera yang konon-konon aku tengah bz study, atau tidak pernah seorang pon sudi snap gamba aku tengah study so ini je yg termampu aku berikan supaya kerinduan korang semua terubat. tak rindu pon tak pe.bluekkk!

so, aku mintak maaf atas semua salah silap aku kat korang ye. doakan kejayaan aku untuk final nie. 
love u all! muahh~ ok dah lap air liur aku tu. hakhak ;p dushummm..adoi kena sekeh lagi sekali sebab tak start study. ok ok..nak study la nie.. T_T

*less than three* <3

Tuesday, October 19, 2010

Peminta sedekah yg pathetic~

'kakk..derma kak..untuk rumah anak yatim' pinta seorang kanak-kanak perempuan kira2 dalam lingkungan umur 7tahun.


aku pandang muka dia dalam2,tenung mata dia. dia tunduk.mungkin malu dengan panahan mata aku yg menggoda tu kot?eh..tapi tak mungkin.tak kan budak ni lesbian kot?hahahaha! adoi..ni yang ceq tak sampai hati nie. kesian pulak aku tengok. so aku pon hulur lah rm1. tapi..
.
'eh kak..tak boleh..paling kurang kena bagi rm10'.

OMK! (oh mak kau) terbeliak mata aku.terkejut barangkali.'aik...ada pulak limit kalau nak bagi derma ye' desis aku dalam hati. aku pon cakap baek2 dengan lemah lembut sopan santun serta senyuman manis meniti di bibir ecewahhh 'adik..akak ada singgit je dik. tak percaya tengok ni.' aku pon tayang lah dompet purple aku yg sedikit koyak tu.naseb baek time tu memang duit aku tinggal singgit je.normal lah hujung sem kan? hikkk...

adik tu pon cakap 'tak boleh kak'. aku pon balas lagi..'kalau macam tu tak pe lah. adik ambik je duit ni.tak payah masuk dalam resit.ni duit adek, akak bagi ye. simpan beli mamee monster, kalau boleh beli yg kaler merah tu.kaler hijau tak sedap.tau?' hah. budak tu pon ambik duit tu dan blah.

hish..kadang2 aku terpikir lah kan, kesian budak2 ni jadi mangsa kan. kalau dorang mintak sedekah, dorang yg dapat duit tu tak pe lah jugak. ni tak.ejen dia yg dapat. kadang2 aku tak nak bagi, tapi bila tengok budak2 ni kesian pulak kan. aku kan berjiwa kewanitaan yg memiliki sifat lemah lembut so akan mudah tersentuh lah kan.huahuahua.

lagi satu orang buta mintak sedekah.berlambak kot.sekarang aktif pulak yg pergi dari satu restoran ke restoran yg lain. yg bestnya, mesti ada tukang pimpin org buta tersebut. lepas customer yg dah bagi duit tu blah, customer yg lain datang, si buta dan tukang pimpin datang lagi  mintak sedekah kat  customer tu pulak.uishhh..kaya diorang macam ni. so, aku pon kadang2 keras hati jugak nak bagi sedekah sebab benda2 macam ni lah kan.



p/s: sedekah lah dengan ikhlas ye. tangan yg menghulur lagi mulia daripada tangan yg menerima. contoh terdekat korang klik lah iklan nuffnang aku tu. kan sedekah tu? hakhak :p

*less than three* <3

Thursday, October 14, 2010

Cara menangani cashier miang

Assalamualaikum!

ya aa awww ya! yess..gadis comel cantik serta ayu macam kamu! yes kamu! dan kamu juga!apa toleh2 belakang tu.. alahh..buat2 tak paham pulak. korang yg baca entry aku ni semuanya comel2 dan ayu2 belaka. (ok tak payah perasan lebih2 :p)  yg jejaka pon tak kurang hebatnya.cewahh!

ok ok..korang pernah tak mengalami situasi di mana abang mahupun pakcik cashier di cafe2 cuba menggatal atau bahasa jermannya mengorat korang.ececece..tak nak ngaku kunun! kan aku da cakap tadi korang semua ni comel2 dan cun 2 belaka.haa.. biasa kalau kita order melalui sistem ala-carte (wahh..sistem wa cakap lu) kita akan tulis nama makanan yg kita nak and hujung belah bawah kita tulis nama kan?cepat angguk! haa.. so, bila makanan kita dah siap cashier akan panggil nama yg kita tulis tadi. kan?kan?

dengan ini aku sebagai cikgu bertauliah lulusan university of teasing peoples mencadangkan agar korang meletakkan nama seperti 'aku belom sunat' atau 'laki miang' dan sebagainya sebagai nama ala carte tersebut. so, bila abg cashier yg miang2 tadi tu panggil nama korang sebab order dah siap korang just buat bodoh je.biar dia jerit2 panggil nama korang lama2 berulang2 kali.muahahaha..(gelak evil very the evil punya)

 
ohhh..sorry atas lukisan tak bertauliah di atas. aku bukannya pandai bab2 melukis cam zack zukhairi tu.ni je lah yg aku mampu. tapi comel what?hikhik. dah2 tak payah nak gedik.

p/s: tapi korang jangan lah pedajal abang2 atau pakcik cashier yang baik2 pulak. ni khas utk yg gatal miang tu je ok? selamat mencuba. dushhhhh! adoi! ok2..wa chaw luuuu...(sambil gosok2 kepala sebab kena sekeh malas study padahal esok test lagi)

*less than three* <3

Tuesday, October 12, 2010

Fashion Tip : Tampil menawan dengan kemeja blouse putih

Assalamualaikum!

WARNING: ENTRY INI SESUAI DIBACA OLEH KAUM GADIS SAHAJA..YG LELAKI TU PI MAIN JAUH2 NAA..(tapi kalau hangpa nak baca jugak tak de salahnya derrr)

oh yeah yeah! anda tidak tahu baju apa mahu dipakai? tidak tahu pilih warna yg sesuai? takut baju dan tudung tidak matching? ohh..tidak mengapa..anda masih boleh bergaya anggun cantik menawan lagi gagah berani perkasa tanpa segan dan silunya..

penyelesaiannya...pilih lah baju kemeja blouse berwarna putih! oh..maafkan saya kerana tidak tahu mendescribe apa jenis baju ini..ianya simple dan tidak keterlaluan! harga juga murah. dibeli dengan harga rm10 sahaja! (sebenarnya ada sekali dengan vest,total rm 25..vest tu aku tak pakai sebab tak sesuai pakai utk kuar jalan2 santai camni )boleh dipakai ke mana saja..walaupun hakikatnya anda tidak menawan, contoh terdekat adalah seperti model di bawah, anda pasti akan tampak menarik kau memang da bomb eittttttt pomm! pom! pommm! (bunyi mercun roket) seperti magica!

tak percaya?

*klik gambar utk tumbesaran*

sound check..1..2..3..testing2..sebelum berposing gedik haruslah membuat aksi ini ya!


sila gerakkan mouse anda ke bahagian kanan sebelah atas dan klik
butang 'x' jika tidak sanggup utk melihat aksi sebegini.




 zoom kan sikit..



oh..cukup!cukup! jerawat manis sudah kelihatan di situ..


oh! jangan lupa untuk tahan nafas selama mungkin kerana
tragedi perut ikan buntal akan terjadi seperti rajah di atas.
ini adalah akibat makan burger AnW beserta float
yg berjaya dihabiskan beserta sepacket air ribena juga tidak
ditinggalkan walau setitik dua.
hahahaha..

masih tak percaya?? tak percaya lagi? ishhhh..degil betol lah korang nie!

*less than three* <3





Monday, October 11, 2010

Bertambah bebal lah aku T_T

Assalamualaikum!

Tin pepsi di atas meja ku tatap dengan penuh minat. Lantas.. gurppp...gurppp...gurpppp..wah sedap sungguh air pepsi yang aku beli semalam. aku meneguk dengan rakusnya. elok lagi rupanya. gurppp..gurppp..ehhh...benda apa pulak nih? aku telek (meneliti dalam bahasa bakunya) tin pepsi tersebut. dah betol dah pepsi tapi kenapa aku rasa macam ada serbuk cincau je.aku pon lantas memuntahkan balik air dalam mulut.tengok2 ada 3 ekor semut berwarna hitam. besar jugak! habis tersembur semua air pepsi dalam mulut aku. adoiii..padan muka kau nath! yang kau pegi minum air semalam tu siapa suruh! desis hati ku. uwaaa...dah lah baru kelmarin tragedi tertengok 'barang' lelaki. ni terminum air ada semut pulak! aku pon teros google pasal semut. memang fact pon..kalau termakan semut kita boleh jadi pelupa sebab semutt tu akan keluarkan enzim yg boleh sebabkan kita lupa..aiyoyoyo...amma..appa..

amboii...senang lenang kau bersiul2 yer semut! belasah kang nak?

kenapa baru sekarang? adoi...aku dah la nak exam lagi 2 minggu nie. kalau aku tak dapat perform macam mana?  aku tak mo bayar ptptpu ptptn! tak mo. tak mo! so aku kena dapat first class degree!paham? tapi dah terminum air semut ni macam mana...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T_T

*less than than three* <3



Euwww...i saw a D.I.C.K!

Assalamualaikum!

Dick??pergi translate sendiri kat google nun kalau tak tau benda apa. reban ayam punya mat salleh! sex harassment terhadap gadis suci lagi sopan santun berbudi pekerti cam aku nie..( eceeewahhhhh ;p) . macam mana gua boleh nampak 'benda' tu? ishhh...korang ni pon! mestilah secara tak disengajakan! kalau gua sengaja gua tak adalah cerita kat lu orang..hahahaha! apalah...

 muka innocent and tak paham

 tadi aku bukak YM kejap.nak usha2 kot2 ada membe yg nak chat ngan aku.tapi haram jadah. semua offline. elehh..macam aku tak tau lah korang tu suka buat invisible kan. saja tak sudi. (padahal aku pon sama...opss!)lepas tu aku pon try lah cari website chating oversea. niat murni di hati ni nak chat dengan omputeh konon nak memperkasa english aku ni lah. tup tup ada sorang mamat ni tegur aku. aku pon layan lah kan. then lama2 dia kata nak bukak webcam dia. aku kata aku tak nak lah bukak. dia kata 'its ok..u can see me through'.aku pon dengan confidentnya bukak.mana lah tau kot ensem macam zack efron tu kan.

ohhhh..tergoda !


sekali aku bukak 'benda' tu btol2 depan aku! what the fish betol lah! aku terus tekan 'x' and off teros YM aku. cis..bebal aku 40 hari! uwaaaaa.....tapi salah aku jugak. dah aku guna nick name natty_gurlz mana lah dia tak ingat aku bukan2 kan. alaa...tu nickname aku zaman sekolah, time baru nak up dulu. dah lama kot aku pakai YM ni guna ID ni. lagipon natty tu bukan bermaksud naughty tu. natty tu nama geli2 aku. nathrah=natty. macam fatimah=fatty tu lah..haishh!!

moral of the story korang janganlah gedik2 bukak website chatting omputeh nun. rentikan lah! dorang semua tu bukan betol sangat pon. lagi satu pilih la nickname yg baik2 macam solehah_gurlz ke..ok?

*less than three*<3

Sunday, October 10, 2010

Macam ni ke kawan?

Assalamualaikum~

hati membeku mengingatkan kata janji manismuuuuu....ohhhhhhhh...ku dilambung angan2 belaian kasih sayang suci dari mu..oh kejamnyaaaaaaaaaaa!

teetttt..tettt...teettttt (bunyi ringtone sonyericsson)...haishhhh...kacau daun betol lah..aku tengah feeling baekkk punya karoke nie.. namun aku pon teruskan jugak karoke tu..rugi beb kalau benti..seringgit tu satu lagu! hahahaha...

abes nyanyi aku  pon bukak lah msg.kot2 ada secret admirer sesat ke kan.porahhh! yenna puringge lah ko nath! tengok2 adek aku yg mesej.. (sedikit kecewa ye di situ :p)

msg berbunyi.. "oit kak..ko buat ape"  aku pon cuak lah kan kot2 dia nampak aku dok melalak kat karoke tu.. abes kantoi kegiatan sosial aku kat uitm ni.heee..pasaraya bintang sec7 dah ada karoke beb! adek aku pulak duduk kat comersial area situ je. aku pon jawab dengan jujur serta ikhlas "aku tengah karok ni.pesal?"
adek aku pon reply "aku sedey la". pulak dah, hati aku berkata.

then dia pon cerita lah kat aku pasal sorang housemate dia nie. sebelum ni memang dia penah cerita kat aku jugak pasal hal ni. dia kata sorang budak nie sangat lah berkira.situasi dia macam nie. diorang ada 4 orang. 2 orang ada motor. so tiap2 hari pegi kelas adek aku and sorang lagi kawan dia yg tak ada motor tu jalan kaki. dari sec7 comercial centre tu sampai ke faculty engine tu. lebih kurang 3km. alaa...3km je pon! banyak la korang! jaoh tuuu! buatnya panas terik..tak ke berpeluh ketiak korang? padahal kalau ikot logik adek aku n kawan dia yg lagi sorang ni boleh je tumpanng budak yg ada motor tu kan. nama pon housemate.sekelas. tak kan nak berkira kan?hish..kalau aku lah..tak tergamak tengok kawan aku termengah2 sampai kelas peluh.sian dowh!

tapi malang sekali. kawan dia yg ada motor tu tak nak bagi adik aku n kawan dia tumpang. yg lagi sorang yg ada motor jugak tu ok je. bagi je tumpang. tapi masalahnya tak kan lah adek aku nak biarkan kawan dia yg sorang lagi tu jalan kaki sorang2 betol tak? (adeh.cam keling plak ayat aku..pandai2 korang lah ye..muahaha).ala..kalo berkira sangat duit minyak motor, tak boleh ke share2 kan? bukan luak pon. lain lah bontot adek aku tu ada asid ke sampai seat motor budak tu leh tembus ke kan. lepas tu adek aku dah tak tahan, tegur la perangai kawan dia tu.maybe tak boleh terima teguran adek aku tu, gaduh. tu yg tak best tu kan.

so, aku sebagai kakak yg berwibawa serta tawadok pon bagi lah nasihat supaya berbincang baek2. kalau kawan dia tu tak ubah perangai jugak, toksah kawan dengan dia lagi. mana tau satu hari nanti, dia pulak yg susah kan, time tu baru dia sedar langit tinggi rendah.

haaa..macam tu lah lebey kurang cerita nya. aku nak tanya lah. macam ni ke namanya kawan? bagi aku lah, manusia macam ni memang tak layak dipanggil kawan..huhhh~ (emo) :p

maybe i shud agree with this quot..




*less than three* <3