Tuesday, June 29, 2010

mc donald yg sebenarnya..read if u care!

Hi assalamualaikum...

korang...time best2 berskype dengan bf aku tadi dia bagi aku link pasal kajian seorang pakar

 dietetik dan pemakanan dr USA( aku agak je dia dr USA dari style dia pronounce words 

yang ada) heee..sorry lah kalau salah ek...

ok..lepas aku tengok video tu about 5minutes ++ baru lah yang aku sedar selama nie apa

 yang kita makan tu ada bahan berbahaya dalam makanan tu...aku tak mo bebel 

panjang..korang 

try lah klik  ::sini::

amacam? apa perasaan korang? huuu...kalau sape2 yang tak dapat catch up dengan apa yg 

minah saleh tu cakap...dia cakap " real foods break down". dia simpan mc donald punya 

makanan selama 4 tahun and still dalam keadaan yg baik..sedang kan,makanan biasa yg tanpa

 apa2 bahan kimia or pengawet akan busuk just dalam tempoh 3 bulan je. haa..itu ringkasan

 dari video tu lah..


pasni confirm dah tak mau makan dah MC D..kalo datang MC D pon just untuk wifi je lah ye 

kawan2 ku sekalian..lagipun MC D ni kan Israel punya? so, mungkin ini salah satu hikmah 

kenapa kita perlu boikot kan?

mencegah adalah lebey baek dari merawat..sayangilah diri anda( cewahhhh.... :p)


JOM BOIKOT MC D weyh!



BYE!

*less than three* <3

4 comments:

سيده نفيسه said...

terbaik r nat :)aku mmg lama dh boycott,insha Allah smpi nyawa berpisah dr bdn

MisZ NatH said...

idaaa!!
kan kan kan..boycott!!

Anonymous said...

tapi kan kamu mkn jgk...

misz nath said...

anonymous yg xde name...kan aku cakap kat situ..jom boikot MC D! ishh!