Friday, July 23, 2010

Movie review: The Backup Plan

Assalamulaikum!

harap semua sihat yer..

okay entry kali ni aku nak cakap(not cakap lah actually,but more to typing) pasal

movie yang recently aku tengok. yee..aku tau maybe agak terlambat sikit aku nak buat review 

memandangkan citer ni da berkurun kat pawagam tu. 


first pasal movie The Backup Plan. citer ni  salah satu citer romantik komedi yang sangat lah best!



kasi summary sikit..

citer ni pasal seorang wanita bernama ZoE yang dilakonkan oleh Jennifer Lopez atau nama glamornye JLO(

giler cun...maintain je body dia) yang rasa tak ada cinta untuk dia. dia buat keputusan untuk mempunyai anak

untuk mengisi kekosongan idup dia dengan membuat bayi tabung uji. tapi lepas da buat tu dia jumpa sorang

lelaki yang menambat hati dia iaitu dilakonkan oleh  Alex O'Loughlin sebagai Stan secara tak sengaja masa

diorang berebut teksi. lepas da jatuh cinta tu, Zoe macam takut laki tu tak boleh terima yang dia pregnant.

at first laki tu macam tak berapa nak happy tapi sebab sayang kat Zoe, dia terima seadanya.

antara babak yang best dalam citer ni:

-time diorang masing2 da declare.walau ade sikit adegan !@#@! tapi dia selitkan dengan unsur kelakar.

-time Zoe melantak roti cicah kuah daging(aku lupa apa nama benda alah ni dalam english..hehe..stew kot?

ehh..yeke?)

-time Stan pegi taman kanak2 jumpa sorang negro yang kelakar nak mampos.and anak dia pegang 'poo poo'

hahahaha..siyes lawak yg nie!

-time Zoe tak senonoh makan fastfood atas katil pastu boleh plak nak @!##% dengan Stan.siap ada daging

melekat dekat rambut lagi.and boleh plak sendawa kuat2..hahaha

-time Stan bersusah payah nak siapkan pasta..eh bukan..pancake lah! untuk cari duit lebey(so sweeeeetttt!!)

-time kawan Zoe nak beranak dalam basin..giler lah!

and banyak lagi!!

overall aku bagi 4 bintang!


and aku dapat satu ilmu berguna, rupanya kalau pompuan pregnant daya rangsangan dia lebih kuat!


hahahaha~~

best sangat2..rasa macam nak tengok lagi..

kalau korang tak tengok lagi,better pegi tengok ye..confirm tak nyesal punya..

heee...tu je la kot...kalau korang ada nak tambah,sila kan  ye.. :)

(kalaulah dalam exam boleh ingat sampai camni kan baguss..teheee :p)

*less than three* <3







2 comments:

fafa said...

i pon da tgk jgk. 4 bintang je? kite bg 10/10. haha
cite tu best.
fyi, kalau org pregnant pmpuan tu akan jadi makin manje n romantik gile2. hehehe ;p

miss nina said...

WAH-WAH..SIAP BUAT REVIEW LAGI.
mn TAK SEMPAT TGK PUN,

ALA... capslock pulak, sorry ye tuan blog :P