Tuesday, July 27, 2010

Movie Review: Despicable ME

Assalamualaikum!

Ye..ok..aku tau kali ni pon aku review pasal movie yang dah berzaman..

kalau korang nak baca, baca je..tak nak sudah! wahhhhh :p

sebenarnya aku da tengok citer ni dua minggu lepas..tapi baru nak buat review..

saje untuk tatapan masa depan..mana tau nanti nak tengok balik citer ni and tiba2 terlupa plak

macam mana jalan citer dia..kan?


ok...kita tengok dulu summary dia..Despicable Me dalam bahasa melayunya Aku Hina.

citer ni pasal seorang penjahat yg bernama Gru yang bercita2 nak mencuri bulan. 

biasalah citer kartun,memang mengarut sket.hehe..

untuk mencapai hasratnya tu, dia terpaksa menggunakan tiga orang anak yatim piatu

bernama, Margo,Edith dan jugak Agnes. sepanjang budak2 ni tinggal dengan dia,

sedikit demi sedikit sikap dia mula berubah menjadi seorang yang penyanyang.

ok..tu ringkasan dia lah..dalam citer ni banyak unsur2 lawak and kasih sayang.

antara babak yang best:

-time Gru nak adopt diorang kat rumah anak yatim. Agnes terus pelok kaki dia. (sweet sangat)

-time Gru cakap benda kecik yang kaler kuning tu sepupu dia.

-time budak tiga orang suroh Gru baca bed time story(dia ikot je cakap budak kecik tu..heheh)

-time mak Gru buat bodo je dengan semua ciptaan dia..(Naaa..)

-time hasil ciptaan Gru kena reject,dia tak ada duit budak tiga orang bagi duit tabung diorang, 

and benda kaler kuning tu pon ikot sama.(terharu... )

-time Gru jadikan biskut kegemaran sorang lagi penjahat(yang berjaya curi pyramid) jadi robot.

and banyak lagi..boleh kata tak  kering gusi lah kalo tengok citer nie..hehehe...

-time Gru buat bedtime story dia sendiri pasal life dia sekarang and kiss gud nite kat 
budak2 tu..(so sweet..terharu sgt :) )
overall aku bagi 4 bintang!


sekian,terima kaseh!

*less than three* <3

2 comments:

Jaja Razin said...

hehehee...suke giler citer ni...rase sweeet n cute sgt :)

CiK NaThRaH said...

kan kan! sweet sgt jaja.. :)