Saturday, August 7, 2010

Fashion tip:Siapa cakap orang pendek x boleh pakai clincher/tali perut?

Assalamualaikum!

Hi everyone! sehat tak hari ni? harap sehat semua hendaknya( macam karangan aku time sekolah rendah je)

hehehehe..ok lah...entry aku kali ni ada kena mengena sket dengan fashion..aku bukanlah seorang yg pandai

sangat bab2 fashion ni, tapi bak kata pepatah 'boleh lah dari tak de'. kan? ok..buat pengetahuan korang

semua aku adalah seorang hamba Allah  yg mempunyai ketinggian sebanyak 152cm sahaja.huuu...nak buat

macam mana, dah genetik pendek macam ni.(ayat pasrah).

okey,kita jump teros kat topic kita yer.biasanya korang yang lebih kurang tinggi cam aku mesti cam kurang

konfiden sikit nak pakai clincher atau tali perut kan? alahhh...tali pinggang yang orang  pakai kat perut tu lah.

sebab tu aku panggil tali perut.huhu..(suka hati kau je ek!) yelah,nanti  nampak bertambah pendek plak kan?

 tapi tak pe.dun worry.aku ada penyelesaiannya!wahhhhh!

korang tetap boleh memperagakan clincher tersebut dengan comelnya. tapi make sure perut kempis ye. or

kalau buncit tu korang tahan2 lah nafas tu bagi kempis.tapi macam mana? haaaa..senang je.

dah tau korang tu pendek,sila lah pakai high heel ataupun wedges ataupun yg sama waktu dengannya ye.

hahaha..so,bila pakai clincher nie nanti,tak lah nampak pendek kan?tak percaya? jom usha pic2 aku nie.


see?


nampak pendek tak?tak kan?hee..



apa,ingat kau sorang je boleh?(motif utama tangan di pipi:sorok jerawat :p)


jangan takut mencuba..ok??

ok lah..tu je kot.

p/s: pakai wedges,so tak sakit kaki! 

*less than three* <3




12 comments:

ieQa sWetLuv said...

betul tu nak berfeyen ni kena berani.. ngee

missxuroxy said...

i like ur style..
kne brani.jz redah aje.
so,
dapt hasilnye
(:

Sarazaqea said...

hai nathrah :) cantiknyaaaa awaaaaak <3 love. salam kenal tau. thanks for dropping your shout in my shoutbox. u are so much appreciated. :)

CiK NaThRaH said...

ieqa:btol3..

missxuroxy:thanksss..hehe

sara:tak de lah..awak jaoh lagi lawa..u r welcome dear.. :)

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai said...

hye dear..i like ur post..ur style..ur spirit..
yess..in what any mean, we have to be confident..ok??
me too..just ketinggian about 155..sgt rendah okay..apatah lagi if nk menceburi bidang modelling..but thanks..denagn keyakinan yang ade..dpt jugak berjinak2 dengn fashion..ade jugak org nak pkai jdi model..even xtinggi n xcun sgt pon..
pokok pangkalnye dear..konfident..berani.:))

CiK NaThRaH said...

cik nurul: thankss! :)

enaz said...

ohhh.... kwn ku yg sgt cantik n cute miut nih... ... ak suke entry ko nih.... upsss...besela kite kan geng2 yg same tinggi...haha... pape pon kene confidence... yeah!

CiK NaThRaH said...

enaz: hahahaha..tau xpe! miss u~

YAT said...

aku ske n3 bkaitan ppuann cm fashoin2 ni. layannn

yes! aku lbih tggi 3cm dr ko. tp ak xpnah brani nk try benda2 ni. harus d cuba!

damha said...

aksi seorang model....he3333

Z said...

akak ajar la kite macam mane nak pakai shawl macam gamba akk yg ke3 n 4

muhai rizal said...

nak kenal boleh