Tuesday, September 7, 2010

Hari Ni Saya Buat Cheese Cake!

Assalamualaikum!

hahahha..korang kagum tak bila baca entry aku kali ni? apa? tak kagum langsung?? cissss..eleh jeles lah tu..(tiba-tiba). hahahah..! wahhhh.. asyik ketawa je aku ni kan.bukan apa, aku rasa excited sangat.sebab chese cake aku buat tadi tu menjadi. tak sangka. aku mengaku, aku memang jaraaannggg sangat nak masak memasak ni. sampaikan time aku cakap nak buat cheesecake ni adik aku buat muka pelik. terharu bila kakak dia tiba2 rajin. mak aku pon sama! cis! so, aku buktikan yang kata2 aku bukan sekadar cakap kosong. cewahhhhh! dan terhasil cheese cake aku ni...

tadaaaaaa~


presenting...oreo rasberry +strawberry cheese cake!
(mentang2 duduk cameron, hamek kau penuh strawbery aku taruk) hahaha!
oh ye! sorry presentation kurang menarik sebab first time kan.paham2 je lah. :)

even aku rasa, agak serabai sikit rupa kek ni, tapi rasa dia boleh tahan! perghhh! (puji diri sendiri) hak hak!
tapi kan, part oreo dia tu agak oily sikit, sebab aku terlebih letak butter plak, sebab tu kalau korang perasan, bahagian tepi kek nie ada cam kaler keperangan sikit.

lepas ni aku nak try buat lagi lah. bagi mantapppp lagi.

ok tu je, bye!

*less than three* <3

9 comments:

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

MACAM BEST JEK!! NAKKKK!!

g_NoLa said...

uish!! nampak mcm sedap..nampak je lah...kekeke...xpe, kang dah mantap. aku order! blum sempat sampai tmpt aku. kek awak dah hancur! huhhuuh...

CiK NaThRaH said...

sedap woooo!! hehehe

isha said...

sy kagum ngn kamoo!! sy x pndai bt cheescake tue.. huhuhu..

CiK NaThRaH said...

thanks isha..xpayah kagum..sbb ni pon x berapa jadi..lembik2 sket...tp still ok lah:)

mohd syafiq said...

jejalan sini..nice blg

dylli said...

macam menarik je cheese cake tu. <3

Anonymous said...

bleh x share resipi kek ni...nk try jgk bt....

CiK NaThRaH said...

anon: boleh2...sila klik sini ye :)
http://arniyusnitaahmad.blogspot.com/2010/07/how-to-make-baked-oreo-blueberry.html