Monday, October 11, 2010

Bertambah bebal lah aku T_T

Assalamualaikum!

Tin pepsi di atas meja ku tatap dengan penuh minat. Lantas.. gurppp...gurppp...gurpppp..wah sedap sungguh air pepsi yang aku beli semalam. aku meneguk dengan rakusnya. elok lagi rupanya. gurppp..gurppp..ehhh...benda apa pulak nih? aku telek (meneliti dalam bahasa bakunya) tin pepsi tersebut. dah betol dah pepsi tapi kenapa aku rasa macam ada serbuk cincau je.aku pon lantas memuntahkan balik air dalam mulut.tengok2 ada 3 ekor semut berwarna hitam. besar jugak! habis tersembur semua air pepsi dalam mulut aku. adoiii..padan muka kau nath! yang kau pegi minum air semalam tu siapa suruh! desis hati ku. uwaaa...dah lah baru kelmarin tragedi tertengok 'barang' lelaki. ni terminum air ada semut pulak! aku pon teros google pasal semut. memang fact pon..kalau termakan semut kita boleh jadi pelupa sebab semutt tu akan keluarkan enzim yg boleh sebabkan kita lupa..aiyoyoyo...amma..appa..

amboii...senang lenang kau bersiul2 yer semut! belasah kang nak?

kenapa baru sekarang? adoi...aku dah la nak exam lagi 2 minggu nie. kalau aku tak dapat perform macam mana?  aku tak mo bayar ptptpu ptptn! tak mo. tak mo! so aku kena dapat first class degree!paham? tapi dah terminum air semut ni macam mana...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T_T

*less than than three* <3



13 comments:

lan_ax said...

jangan lupa BW blog sy n follow tau..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

Amni said...

Belajar je lah.. rezeki tu kan kat tangan Allah.. kalau dia nak bagi ko 1st clas tu dapat jugak.. kalau rezeki ko la.. kalo bukan rezeki ko, ko tak minum semut pon ko tak dapat jugak.. heee...

Aliesya♥Amani said...

hoho...nape x kunyah2 semut tue jeh..lg sedap!!!

miss chekleen said...

hahaha..ayyoooo...gelujusss tu la..
takpe2..gitaw semut tu,jangan kuarkan enzim dia...simpan je guna tuk org lain..

CiK NaThRaH said...

amni: heee..btol cakap ko tu~

aliesya aka gayah: hahaha..lu ni xbg nasehat positif langsung! ceh

miss chekleen: kalau lah semut tu dgr ckp ko... :(

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

goodluck untuk exam ehh.. take care dearrr.

Khairy said...

peh...dapat semut besar beb. Crunchy gile kalau dapat kunyah..hehe nak wat cme..dah rezki cik nath murah sangat..hehe

CiK NaThRaH said...

fifiey: masheh :)

khairy:ceh..kehampehan di situ yer

Nur Fannun said...

mkn kismis, badam, kurma byk2..mkn smbil selawat, insyaAllah berkat..hati terang sng nk study..jgn study smata2 utk exam je..nti pas exam, cnfirm lupa pe yg dh study.

syufaa said...

aiyokkk..kne redha lah mcm ni..hukhuk..sbr2!

CiK NaThRaH said...

nur fannun: heee..masyeh..tapi mmg kite salu study bila nk exam je..hukhuk

syufaa: tu lah..da redha da :)

g_NoLa said...

sepengalaman sy....ari utk bedepan exm yelah:
1)kautim lecturer sebaik mgkn...
2)toyol mesti terbaik...
3)kekautiman bersama rakan2 sekuliah ptg~~
4)kaji je past year paper sbb bnyk lecturer mls n recycle question je..

dgn adanye 4 reason di ats, maka cik nath blh ketepikan masalah semut n exm blh dihadapi dgn tng...wakakkaka...

miss nina said...

seramnya telan semut.
huhu