Thursday, October 14, 2010

Cara menangani cashier miang

Assalamualaikum!

ya aa awww ya! yess..gadis comel cantik serta ayu macam kamu! yes kamu! dan kamu juga!apa toleh2 belakang tu.. alahh..buat2 tak paham pulak. korang yg baca entry aku ni semuanya comel2 dan ayu2 belaka. (ok tak payah perasan lebih2 :p)  yg jejaka pon tak kurang hebatnya.cewahh!

ok ok..korang pernah tak mengalami situasi di mana abang mahupun pakcik cashier di cafe2 cuba menggatal atau bahasa jermannya mengorat korang.ececece..tak nak ngaku kunun! kan aku da cakap tadi korang semua ni comel2 dan cun 2 belaka.haa.. biasa kalau kita order melalui sistem ala-carte (wahh..sistem wa cakap lu) kita akan tulis nama makanan yg kita nak and hujung belah bawah kita tulis nama kan?cepat angguk! haa.. so, bila makanan kita dah siap cashier akan panggil nama yg kita tulis tadi. kan?kan?

dengan ini aku sebagai cikgu bertauliah lulusan university of teasing peoples mencadangkan agar korang meletakkan nama seperti 'aku belom sunat' atau 'laki miang' dan sebagainya sebagai nama ala carte tersebut. so, bila abg cashier yg miang2 tadi tu panggil nama korang sebab order dah siap korang just buat bodoh je.biar dia jerit2 panggil nama korang lama2 berulang2 kali.muahahaha..(gelak evil very the evil punya)

 
ohhh..sorry atas lukisan tak bertauliah di atas. aku bukannya pandai bab2 melukis cam zack zukhairi tu.ni je lah yg aku mampu. tapi comel what?hikhik. dah2 tak payah nak gedik.

p/s: tapi korang jangan lah pedajal abang2 atau pakcik cashier yang baik2 pulak. ni khas utk yg gatal miang tu je ok? selamat mencuba. dushhhhh! adoi! ok2..wa chaw luuuu...(sambil gosok2 kepala sebab kena sekeh malas study padahal esok test lagi)

*less than three* <3

10 comments:

My Little Diary said...

halooo... salam perkenalan cik natrah..
http://cikidis.blogspot.com/
kalau sudi jengok ler blog saya pulak.. :)

Da Niel said...

hahaha. nice one!=)

Khaizarien said...

sis selalu je di kaco dgn budak2 kecik...

maybe sebab sis nampak muda kot huhuh

kalau sis jalan dgn cik abg, ramai yang ingat sis budak sekolah

Regard,
Khaizarien Blog
@ Sudi-sudikan melawati Khaizarien In D' House

nurain said...

salam perkenalan.

wahaha..ye..setuju like crazy.abang cashier mg miang.akak cashier mg kerek!

lalala

NURULekmiRabat said...

haha..u dh penah try ka wat camtu?

g_NoLa said...

wat u did u'll get back babe! ar..~~ni hukum alam..so jgn nak pedajal org sgt. miang skit2 tu blh kautim nye..wakakakka....

miSz TiQue said...

hahah...biasa la tuh.i lgi byak kna.xlrat nak cte.....(bajet byak lak kn,tp mang byak pon)pling xthan,i bli no simcard bru,org yg msg dlu adlh dia pdhl xd yg thu no tu lg.hahah.klakar kot!

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

care yg paling bagus tu kot..
heeee..
bgus2...
suke suke

CiK NaThRaH said...

my little diary: yes i will..thanks yer :)

daniel: masyeh :)

khaizarein:eh kak! same lah kite..gimme five!

nurain: akak cashier miang ngn budak2 jantan je..ngn jantan gedik pulak..bese lah tu kan.. :)

nurul: belom lagi..cube try dulu..nti bgtaw kite hasilnye ye? hakhak

gnola:mane bley der..miang sket2 lame miang byk plak nti..btw,aku xbuat lagi pon..haha

misz tique:beselah..u kan comel...mestilah kena kacau..len la i nie..hikhik

mierah:kan2..try lah nnti :p

MissyNursy ♥ said...

hahaha..gud one!! kelakar2..