Sunday, October 10, 2010

Macam ni ke kawan?

Assalamualaikum~

hati membeku mengingatkan kata janji manismuuuuu....ohhhhhhhh...ku dilambung angan2 belaian kasih sayang suci dari mu..oh kejamnyaaaaaaaaaaa!

teetttt..tettt...teettttt (bunyi ringtone sonyericsson)...haishhhh...kacau daun betol lah..aku tengah feeling baekkk punya karoke nie.. namun aku pon teruskan jugak karoke tu..rugi beb kalau benti..seringgit tu satu lagu! hahahaha...

abes nyanyi aku  pon bukak lah msg.kot2 ada secret admirer sesat ke kan.porahhh! yenna puringge lah ko nath! tengok2 adek aku yg mesej.. (sedikit kecewa ye di situ :p)

msg berbunyi.. "oit kak..ko buat ape"  aku pon cuak lah kan kot2 dia nampak aku dok melalak kat karoke tu.. abes kantoi kegiatan sosial aku kat uitm ni.heee..pasaraya bintang sec7 dah ada karoke beb! adek aku pulak duduk kat comersial area situ je. aku pon jawab dengan jujur serta ikhlas "aku tengah karok ni.pesal?"
adek aku pon reply "aku sedey la". pulak dah, hati aku berkata.

then dia pon cerita lah kat aku pasal sorang housemate dia nie. sebelum ni memang dia penah cerita kat aku jugak pasal hal ni. dia kata sorang budak nie sangat lah berkira.situasi dia macam nie. diorang ada 4 orang. 2 orang ada motor. so tiap2 hari pegi kelas adek aku and sorang lagi kawan dia yg tak ada motor tu jalan kaki. dari sec7 comercial centre tu sampai ke faculty engine tu. lebih kurang 3km. alaa...3km je pon! banyak la korang! jaoh tuuu! buatnya panas terik..tak ke berpeluh ketiak korang? padahal kalau ikot logik adek aku n kawan dia yg lagi sorang ni boleh je tumpanng budak yg ada motor tu kan. nama pon housemate.sekelas. tak kan nak berkira kan?hish..kalau aku lah..tak tergamak tengok kawan aku termengah2 sampai kelas peluh.sian dowh!

tapi malang sekali. kawan dia yg ada motor tu tak nak bagi adik aku n kawan dia tumpang. yg lagi sorang yg ada motor jugak tu ok je. bagi je tumpang. tapi masalahnya tak kan lah adek aku nak biarkan kawan dia yg sorang lagi tu jalan kaki sorang2 betol tak? (adeh.cam keling plak ayat aku..pandai2 korang lah ye..muahaha).ala..kalo berkira sangat duit minyak motor, tak boleh ke share2 kan? bukan luak pon. lain lah bontot adek aku tu ada asid ke sampai seat motor budak tu leh tembus ke kan. lepas tu adek aku dah tak tahan, tegur la perangai kawan dia tu.maybe tak boleh terima teguran adek aku tu, gaduh. tu yg tak best tu kan.

so, aku sebagai kakak yg berwibawa serta tawadok pon bagi lah nasihat supaya berbincang baek2. kalau kawan dia tu tak ubah perangai jugak, toksah kawan dengan dia lagi. mana tau satu hari nanti, dia pulak yg susah kan, time tu baru dia sedar langit tinggi rendah.

haaa..macam tu lah lebey kurang cerita nya. aku nak tanya lah. macam ni ke namanya kawan? bagi aku lah, manusia macam ni memang tak layak dipanggil kawan..huhhh~ (emo) :p

maybe i shud agree with this quot..




*less than three* <3

9 comments:

azhar said...

mcm ni punya kwn pun ada...

miszlullaby said...

bongek punye kawan!doa biar die eksiden je.hahahhaa

Aliesya♥Amani said...

bagus!! cik natrah mmg kakak yg bagus la..nasib baik gua xda adik..hahaha. gua mals sket nk layan adik nih..haih...

suffian said...

sesat ek.. nah spongebob bg peta free.. err jgn lupa gunakan tahi lalat kiut sbg kompas tau.. hehehe

oo tuan blog.. naper susah sgt nk jerit kat shout tu.. tak boleh je memanjang..

lan_ax said...

kalo cmtu la perangainyer, nasihat sy jalan kaki jelah.. hati pn x sakit..
http://www.duitlama2u.blogspot.com

Amni said...

Kalau aku, aku jalan kaki je. hampeh je dapat kawan macam gitu.. haihhh...

edot said...

myb die takut tayar moto die nipis..
xpelaaa..ko da nasihatkn adek ko tuh kira bagus...
hehehhe

CiK NaThRaH said...

betol2..aku pon x pnah jumpa manusia macam nie..ish3...biasanye laki dia pentingkan kawan..tapi aku xtaw lah spesis jenis ape lah budak tu..kalau aku jumpe nk je aku flying kick..haha

MissyNursy ♥ said...

huhu..situasi ni lebih kurg mcm aida mase sem1 dulu..tp aida pgg watak pembawa moto yg membawa housemet skali..(baik x??haha..)cume sorg lg housemet la xbwk rumet die even sekelas..hmm..n mmg bwk kpd pergaduhan pun..tp skang dh ok dh! sem3 dh pun..msg2 dh pndai pk sendiri..