Tuesday, October 5, 2010

Patutkah dia aku panggil guru?

Assalamualaikum!

Ini versi cerita emo sikit..haahaha...tak rock la lu der kan? tapi tak pe..sekali sekala..sila lah layan~

Pagi itu gadis ayu jelita lagi menawan(waklu!) yg diberi nama nathrah menaiki kereta proton saga putih versi lama abahnya bernombor plat CAA 6448 untuk ke sekolah tercinta diberi nama smk seri bentong yg terletak kira2 300km dari rumahnya untuk mengambil result SPM. dalam hati gadis ayu rasa berdebar2 yg teramat sangat. (ye lah beb.penentu masa depan kot.korang pon dulu sama gak kan?)

Selepas beberapa jam perjalanan ,akhirnya gadis ayu tiba di sekolah.kebanyakan rakan2nya sudah tahu akan result mereka memandangkan gadis ayu itu sudah lewat sampai. ada yg gembira. ada yang sugul tak kurang  juga ada yg blur. gadis ayu melangkah ke pejabat sekolah dan pengetua memberi result gadis ayu. sampul sudah berada di tangan. dengan slow2 jari jemari halus(haluss ke??) gadis itu menarik kertas yg tertera keputusannya itu. menggigil dia. takut kot2 ada yg terkantoi. selepas keseluruhan kertas itu habis ditarik keluar.."alhamdulillah.." itu sahaja kata2 yg keluar dari mulut gadis itu.

gadis ayu melihat subjek guru itu mendapat result yg cemerlang iaitu A1. kebetulan guru itu berjalan di hadapan dia. dengan berlari2 anak dan comel gadis itu mengejar gurunya itu. belom pon sempat gadis ayu berkata-kata.....

"kamu nak apa nathrah? saya tak nak ambil tahu pon. buat pengetahuan awak, saya tak nak jumpa siapa2 kecuali  Sue (bukan nama sebenar) dan Nik (bukan nama sebenar) je.paham?"

 pic from google.
(dalam cite ni cikgu tu pompuan)


gadis ayu sedikit tersentap mendengar kata2 gurunya itu.sampai hati dia cakap macam tu. gadis ayu tahu,guru itu kadang2 emosional.gadis ayu tahu Sue dengan Nik je yg rajin jumpa dia.tanya soalan macam2.tapi tak bermakna selama ini gadis ayu tak mahu belajar.

"mmm..tak pe lah cikgu. saya just nak cakap terima kasih je. saya doakan cikgu bahagia"

gadis ayu terus menoleh dan berlalu pergi sambil perasaan kecewa dan sedih berbekas di hati hingga ke hari ini. TAMAT.

p/s: cerita kat atas ni kisah benar tau.tapi macam biasa lah kan.adalah aku tokok tambah sambal belacan bagi umpphh sikit! hahahha...apa perasaan korang kalau benda ni berlaku kat korang??

*less than three*<3

28 comments:

-telordibasuh- said...

hehe tu cikgu racist...

zirconia said...

ada gak cikgu yg macam nie? pelik, tak pernah pulak jumpa.

nurkaloi said...

hmmm patot pggil guru
tp guru tu tak patot ngaku guru
huhu~~
memang sadis cite ni...
byk2 an bersabar...stiap org ad care tersendri
lau guru tu not appreciate u
mybe u bleyh say thanx kat guru len
yg support u too...

hah bape result ni??

velasrizal said...

err..mmg tak sanggup nk hadapai kenyataan klo cmni..

Rezeki Dari Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri !

saya afi. said...

wow..daringnya guru itu. Guru istimewa ni. :)

Gen Fujita said...

apa yg patut difikir? berlapang dada, mungkin cikgu tu ada masalah dia sendiri.

apa yg saya fikir? pi lantak lah, memang ada sesetengah cikgu perangai cam hampeh.

tapi saya tak kenal cikgu tu, maybe awak kenal dan awak tahu sifat dia bagaimana, so awak saja yang boleh judge. :)

itu yg kita nak said...

dahh2 shh dahh2 shhh

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~ cikgu tengah tensen kot tengok ramai yg lain dapat result teruk.. hurmm..

pernah mengalamai situasi yg hampir sama =)

ASaDa RyutaRo said...

dah.. dah.. jangan nangis2 ea.. =P

oranglidi said...

aih.. cikgu jenis ape mcmni..

pelik2.. kalu ye pun tgh emosional, xyah la ckp mcmtu. kena rasuk setan ka.. [kesian gadis ayu tu. eeehehehheeh]

Nor Anati said...

maybe dia tengah period kot...

g_NoLa said...

cikgu tu peroid kot..tu yg hangin semacam tu..~huhuh..

ape pun dr khilaf org lain kita blh learn somethng supaya x jadi camtu..

CiK NaThRaH said...

thanks to all...sebenarnya cikgu andartu..time tu umur dia nak dekat 40taon jugak...maybe sebab tu kot..buat pengetahuan korang..dia mmg species yg emosional..tp aku x sangka la kan dia bley cakap macam tu...huu..sentap doee!! sampai skng aku igt tau..

lyn said...

haish..ade ek sampai cm2..cikgu tu period kot time tu..PMS..;p

miszlullaby said...

agaknye sue dan nik tu ade pinjam duet cikgu tu kott..hiihi

JelinaJoli said...

cekgu tu kecewa su n nik fail subjek dia. hahahahha. choiii

HaNTwO said...

cikgu tu buang tebiat kot...

enaz said...

nathrah..... sape ae? huhuhu...adakah aku berada di tempat kejadian?

captain88 said...

cikgu tu saja je buat camtu... dia harap kau lupakan dia cepat...hehe
mesti dia sedih dah x dapat jumpa ngan korang sumer lagi...
btw.. dia penah jadi cikgu kau... dan jasa dia tetap dikenang...

lainla klu dia ajak gi buat maksiat kan...

CiK NaThRaH said...

enaz: cikgu sejarah kiter time form5..teka lah sape..hehehe..ko da balik da time tu..

captain88: i know her better than u..

MamaYatie said...

lorr..ada plak gitu? sabor jer..cikgu moody ker time tuh

noreed said...

lorr kereknyer cikgu tu.

Amni said...

good! aku dah boleh komen! suka aku.. hehe... ko patut panggil dia cikgu sebab dia mengajar ko kan? lantak la dia ngan perangai dia tu.. mana tau sok2 ko lak ajar anak dia.. ko layan la macam tu jugak.. kalau ko sampai ati la.. haha...

CiK NaThRaH said...

mamayatie:dia mmg sentiasa moody manjang

amni: baek lah cik amni..thanks :)

aZie said...

eish3..xptot..xptot,...pasai pa cekgu hang lagu tuh?
(versi mek kelate)

Kuman Chaos said...

doakan ajer kebahagian die.. :)
kuman "prestasi..." Entry

Annyss Azlan said...

sabar ye..mngkin ade hikmah disbalik tu..chill ok..^_^

Anonymous said...

hmmmm... ok! got it! hahaha.... tp yg penting ko dpt A++ kn? haha... wt doh2 jer nathrah... ak time tuh dpt bper ae? "(pure2 xingat... hahahaha)