Thursday, November 11, 2010

Err..buffered earning tu binatang apa?

Assalamualaikum!


kesian tak? kesian tak kat aku?kesian kan? apa? tak kesian? sampai hati korang..wuwuwu.. tengok muka atas ni, da abes kesian dah aku buat. tapi macam nak mintak penyepak pon ada. nak sepak?sepak lah..sepaklah.. tak dapattt..wekkkk...(sambil buat muka annoying jelir2 lidah)hahahha..annoying gila..

heee..cam soalan bodoh je aku tanya ni kan? tapi siyesly aku tak tau buffered earning tu apa..aku buat nuffnang ni pon sebab aku tengok orang lain semua ada. so tak boleh jadi ni. aku pon mesti kena ada jugak. apa fungsi pon aku tak tau. tapi yg aku tau dapat lah duit kadang2 tu bila visitor klik iklan kat tepi nun. tu pon hidup segan mati tak mau je sebab kadang2 je iklan tu muncul. sepanjang aku berblog nie nak  masok 5 bulan dah total earning aku rm6 je. hahahaha...so tak tau lah zaman bila boleh cecah rm50. tapi tak kesah lah. tujuan asal aku buat blog pon bukan nak cari duit pon.

so..ada siapa2 yg pro pasal nuffnang ni? sila explain kat aku ni sikit..sikit je tak banyak. 400 words and above je. tak banyak pon ;p

*less than three* <3

22 comments:

Izatie said...

I pon xtahu nak explain mcm mane psl buffered earning ni. Haha. But in the simplest form, buffered earning ni kire mcm iklan@advertisement yg company assigned for our blog. Kire the chosen blog jelah. Siapa dapat BE ni agak best la sbb tahu duit confirm masuk. But traffic kena maintain and banyak lah :))

Lampu suluh. said...

alolor cian. mai nk habaq. buffered earning 2 macam baru nk bercinta. suma nya indah bak bunga yg mekar d jambangan. kentut wangi, taik cicak cantik, pipi tembam, tangan gebu, kaki berbulu. hohoho. dan ia juga merupakan binatang terpelihara dan semakin pupus. T___T

uNa da wiTch said...

oh er BE tuh .
kan eh tu lah kan .
org buat tu pasal i pon buat .
bru je buat ary tu . try chek ada
la 70sen .x kesah pon .
buat blog sbb nak bca blog cik nathrah je .haha
ok act x tao be tu apa .sekian .huhu

SYAFIQ HJ. JALIL said...

takpe..sikit lame2 jadi bukit..
sok boleh p aji

nurayunni said...

xtahu jgk...:(

Cik Nathrah said...

izatie: heee..comel je kamu nie..masyeh tau!

lampu suluh: ceh tak membantu langsun..hahaha

una da witch: alololo..terharunye i..tak tau pon xpe

syafiq:hahahaha...duit pi haji dr nuff..kelakar la..

nurayunni: hee.. :)

~eZmALiZa~ said...

yer..setuju dengan izatie...betulla ape dye cakap..hehe.. :) alhamdulillah..baru2 ni ezma ade dapat 1st BE..lame taw nak dapat nie..skrg baru dapat..huhu.. :)

kene cube lagi..rajin2 blogwalking..rajin2 komen blog org...sume kene rajin la...hahaha.. :D

tp org cam cik natrah, kjap jer org da singgah da..hehe..dun worry..xlma lg dapat la tu.. :)))))

NadGorgeous said...

klik sini..
saya tahu pon melalui sini juge.. :D

http://justnizam.com/blog/kenali-apa-itu-nuffnang/

-Faridz- said...

wah buffer nuffnang. mnarik~

sekamar rindu said...

salam..

entah aaa..apa kebendanya..

L.E.N.S.A-N.A.N.I said...

saya tau serba sikit tp xde la detail sgt sbb xpenah amik port pn.. tgk org buat, so kita buat.. he3.. saya mcm nathrah gak xkisah sgt dpt duit ke xsbb b'blogging hnya utk cari teman & share apa yg kita nk share..

Amirrah Zawani said...

BE ni mcm satu kempen lah..
kalau dpt BE, iklan akan sentiasa ada kat blog kita.. duit pun lagi masyukk!! :D

Mila Ahmad said...

sme gak
sy p0wn xtau bnda 2..
bkn xnk tau tpi xde msa nk memahaminyer
bz dgn keje yg membukit
hnya sempt bca n3 org if b0san ;)

Nurulbadiah Lai said...

adik sis pon xtau ape be tu..ade2 je kat blog sis..tp nk explain camne pon xtau..hehehhe
tp dtg sini sbb suke tgok ci natrah comel :))

Cik Nathrah said...

ezmaliza:heee..patotlah..kite bw pon kadang2.. :)

nad: thanks nad 4 the link :)

farid: ko penah dapat ke?


sekamar rindu: hehehe..same la kite yop

amirrah: ringkas dan padat! thanks dear

Cik Nathrah said...

mila: hehehe..kan kan kan

kak nurul badiah: saye pon salu jenguk page akak nk tgk akak cumel :)

Azman Hui Hui said...

beffered earning tu duit hntaran untuk kwen..heehe

apek poyo said...

Apek kato:/ kesimpulan eh..ado takdo ..samo je..janji dapat kwn n bertukar maklumat...ekekk (BE) best ever ok gak..hahahha

wan nurul hezrina abd halim said...

tahler nk jwppun pyh..ni blog2 mcm tercipta untukku mama aqish expert ttg nuffnang.

Aliesya♥Amani said...

hoho...
relax...gua x heran pun psl nuffnag..sbb duit dlm tu x sampai sepuluh ringgit pun.hehe

ARC™ said...

hierarki dia camni, CPC ads>Metered earnings>buffered earning.

Easy as :D

Heidi Shafiq said...

hahaha.. nasib kite same.. aku smpai skrg x reti nk explore nuffnang ni.. jahil tul..