Wednesday, November 10, 2010

kisah toyol di dewan exam

Assalamualaikum!

hai blog ku yg tersayang. lama tak tulis surat untuk ko. ceh. macam lah blog nie paham. heee..hai korang! apa kaba semua? sori lah sebab da lama tak update. aku bz ngan final exam sampai tak sempat. semalam last paper aku. hurm. tak de lah happy mana sebab soalan macam haram jadah. rasa cam tak berbaloi dengan penat lelah aku membanting tulang study siang malam pagi petang tau.ceh.padahal tido siang malam.tapi apakan daya.tawakal fi sabilillah je lah kan. so secara official nya aku sudah tamat pengajian untuk semester ni. so tinggal satu sem je lagi.yeayyyyyy!! gedebommm.dum dam dum.eittt pom pom pom.kelepet pet pet.(bunyi mercun mahal kaler-kaler beserta mercun bawang yg tak kurang hebatnya)

tapi kan tapi kan tapi kan. satu je aku tak puas hati.budak yg tiap2 sem dapat dean list rupanya selama nie membela toyol.toyolllllll.ke mana-mana kau berlari-lari.toyollllllll. bukan toyol kemetot kenit  botak serba tak hensem kaler hijau tu. notes la.aku pon tak tau kenapa orang panggil toyol.memang sejak aku lahir ke dunia fana ni apa yg aku tau orang panggil kalau bawak notes time exam tu toyol.

 kalau pakai baju kurung leh tak angkat kain camni.eh tak boleh.kang kantoi ada bulu kaki. hikhik..
thanks google for the picture.i lap u.u lap me~

selama ni aku cam suspek.eh bukan, respect sebut betol2 respect la kat dorang kan.no wonder lah kan kalau tiap sem dapat dean kan kan kan? rasa cam tak aci lah beb. kitorang ni penat je study. tapi dorang senang2 boleh dapat result gempak kan. itu tak pe lagi. ni siap dapat scholar JPA lagi. bertambah lah jelesnya diriku yg berhutang kat ptptpu nun. tapi tak perlu jeles pon patutnya kan. memang lah gua time exam ada lah jugak jeling kanan. jeling kiri.tapi tak guna jugak kalau mata rabun.lagipun kualiti peniruan daripada jawapan kawan tak sama macam toyol berupa nota lengkap dan ayat bombastik seplastik tuan punya toyol tu.hish. geram.geram. kalau aku tau aku pon nak bawak jugak. eh tak de lah. perbuatan tersebut merupakan perbuatan hasil daripada hasutan syaitonnnn nirojim. sejahat2 aku pon tak kan berani nak bawak toyol time exam kot. time test tu pernah lah, teheee.. :p.

tapi tak pelah. lantak lah dorang kan. biar result kita tak gempak tapi kita buat dari hasil penat lelah kita.kebolehan kita. apa yg kita dapat itu lah kita. buat apa result gempak tapi bukan usaha kita. tak bangga langsung siot. kalau mak bapak kita tahu pon, tak bangga pon.malu ada lah. nasihat gua kepada dean list tiruan tersebut, bertaubat lah anda sebelum terkantoi dan digantung university pada masa akan datang.sem depan aku nak jadi kaki retort biar padan muka dorang.muahahahaha..gelak evil the very the evil. sekian.

eh eh ni bukan toyol yg dimaksudkan tersebut. tengok mata aku. dah ada eye beg yg huduh bukti kukuh aku study berlumus tungkus yg tak dapat disangkal lagi.haaa.. ;p


*less than three*<3

21 comments:

BlueberrY CheesE said...

baru ni tawu toyol tu notes yg nak ditiru time exam. ohhh. dlu masa kat U xpenah dengar. serius.

YAT said...

mdeka!

tringat plak final sem ak. ade dak cina dok depan ak bwk toyol. printed size a4 hocayyy!! msuk dlm sweater. pastu kantoi, kne kuar dewan. sah2 fail. dahla final sem, final year. amek ko!

muahahaha

maria_m0hamadiah said...

hehe.. ingat toyol biru..^_^

zahirah said...

Ish tak baik nye si dean lister tu..xpe, setiap perbuatan ada balasannye, Allah maha Adil :)

pepol said...

kt u saya pon ad masalah cmni gk...ramai yg dpt dean list tp dgn bantuan toyol,so x fair la,sy ni yg x bwk toyol slalu je dpt markah rendah,tp xpe cik natrah,tuhan tu maha adil,buat baik dibalas baik,buat jahat dibalas jahat..

Cik Nathrah said...

blueberry cheese: hah..hari anda mendapat kosa kata baru utk peningkatan bahasa melayu anda.hehehe.. :)

yat:hahaha..memang terbaek la derrr...padan muka..malu pon dpat..ish3

maria:hehehe..amboi hang nk kata ceq la nie..

zahirah: kan..allah maha adil :)

pepol: tu lah kalau meniru x dpt dean xpe gak. hehe

apek poyo said...

buleh bawa...dlm keadaan darurat br guna..ekekek

CaDLyNN said...

jgn simpan eye bag tu bila abes blaja cm saya tau..haha..susah nk ilg nnti

chairooL ruLez said...

nect exam jangan lupe bawak org minyak + jin + antu raye lak ea..hahaha

Mohd Wakiyuddin Rosnan said...

smart gler pic tu.. stakat ni x pnah jmpe lg la org wt toyol cmtu.. haha

♥e'in♥ said...

oho! best sudent 2 upe2 nye bwk toyol.. mmg xpatot tol..

wan nurul hezrina abd halim said...

biaselh pangillah toyol diklngn bebudak yg studi..mmg ramai bwk tayol msa studi dlu

~eZmALiZa~ said...

hahaa... :D kalo la pengawas dlm dewan exam still xnmpk pompuan dlm gambar tu, mmg bute abes la..hahahaha... :D gudluck cik natrah.. :)

cik EPAL said...

bawak toyol kalau dapat dean list. tak berkat kot. dia memang dapat dean list. sekali kerja t, tak tahu la dapat ke x kan. so kita belajar cara bersih je la. no toyol toyol. hehe

Amirrah Zawani said...

member kelas sy ramai yg dpt carry mark tinggi sbb bawa toyol.. aku jugak la yg paling rendah.. x reti la nk tiru2 ni... takot kantoi.. :(

Cik Nathrah said...

apek poyo: x boleh! mane aci bg mereka yg x bawak haaa..

cadlynn:maceh sis..huuu...susah nk hilang...

chairool:heee...xmoo!!

wakiyudin:kan smart gile doe

ein: tau xpe..:(

hezrina:time test xpe la kak..time exam x aci la..

Cik Nathrah said...

ezmaliza:maceh dear..tapi exam kite da abes..hehe

cik epal: hye cik epal! kite suke blog awk..mmg tak patut pon!

amirrah: xpe, nnti mesti ade balasan utk mereka :)

-Faridz- said...

haha besa kecik seme ade toyol~

akubiomed said...

Masa dikolej pasal toyol ni biasa setiap kali exam mesti muncul. Macam-macam cara toyol ni hadir tak perlu nak terang tip kat sini. Kalau exam untuk lulus tak kemana lepas exam semua lupa. Pasal tu apa bila datang temuduga boleh kata subjek ini belajo semester pertama dah lupa. Mahu hangin satu badan kalau penemuduga mendengarnya.

damha said...

biru itu menawan....rona alam yg mendamaikan...menenangkan dan menyejukan....

cikLah said...

hahah.. hai nat.. kte ni dlm 1 dewan preksa ritu.. huhu...
ade gk dgr2 cter.. tp lantak lah dorg y mniru.. tp ade plak dgr cter jgk.. ade jgk member2 kte ni y dok mhemtam si tukang pgguna toyol tu.. (bkn rujuk nat ye. jgn kcik ati plak) hebat punye hentaman.. tp hakikatnya.. si dia sendrik y meniru.. pkai toyol jgk.. lwk gle ble member tu cter.. member tu bleh dipercayai la coz dia dok sblah org tu je pon.. nmpak la toyol tu berlegar2 dlm lengan baju die.. kahkahkah... pe pon lantak dorg la.. kte idup jd plajar ni bkn stakat ilmu y bguna je kte nk carik.. tp ilmu y berkat skali.. hihi... pnjg lak kami komen.. huhu.. skadar bkongsi crite.. y baik amik pengajarannya ye.. hik..

((toyol=tolong orang yang otak lembap))

hihihi...