Sunday, December 12, 2010

Ciri-ciri lelaki yg buat aku nak cakap "euwww!"

Assalamualaikum!

"Ceh kau ingat kau menyampah kat lelaki, lelaki tu tak nyampah kat kau?" hahaha.. kalau ada antara korang yg tanya macam nie , jawapan aku senang je " kami saling benci membenci" tak pon " ada mak kesahhhh?"

1) Lelaki yg tak dapat nak tackle awek, lepas kena reject je nak kutuk2 awek tu.
Point yg ni aku rasa banyak kot berlaku. Situasi terjadi bila mamat tu for the first place tersyok kat sorang awek, lepas tu awek tu tak layan. Lepas tu mulalah nak kutuk2 awek tu.

"kau ingat kau cun sangat?? banyak lagi lah pompuan lagi cun dari kau"
"ekk elehhh..bajet cun je kau ni"
"aku saja je nak test,bukannya suka betul2 , muka macam bontot kuali je pon"

google punya gambar.
yang ni paling aku menyampah. eleh kalau kau tak suka apa ke halnya ko nak ngorat awek tu? kalau awek tu tak cun apa hal pulak ko nak ngorat dia? cuba kalau awek tu layan?  euwwwwww!

2) Lelaki yang tak handsome, tapi suka kutuk orang lain.
Yang ni lagi satu. kalau muka kau tu handsome sangat macam pelakon korea tu tak pe lah kau nak kutuk2. ni tak, muka macam 'bajingan tengik' (penjenayah dalam BM) ada hati nak kutuk orang lain. kutuk kat sini maksud aku dari segi fizikal lah.contoh macam ni:

"cuba kau tengok budak tu, dah lah gemok, pendek pulak tu..wakakakaka"

credit to google.
cam haram jadah je laki camni! padahal dia tak sedar yg dia tu macam mana kan. euwwwwww!

3) Lelaki handsome, tapi playboy.
Amboiiiii3..celet jari kelingking sikit meh! mentang2 kau handsome, kau ingat kau boleh tackle semua pompuan yg kau nak ke? pompuan yg stupido dam dam je yg nak kat kau lah! kau ingat muka handsome kau tu boleh bawak kubur ke? kalau laki yg tak handsome apa tah lagi kan.  lelaki macam ni kita patut say what?
say yo! eh tak. itu sean kingstone. say euwww!



4) Lelaki tak handsome tapi high-taste tahap cipan
Hey hey you you! kau nak aku pinjamkan kau cermin ajaib snow white ke baru kau nak sedar hah? memang lah tak salah nak high taste kan. siapa tak nak awek cun badan ramping cam model tinggi lampai bak nasha aziz kan? tapi kalau muka macam cekodok basi je tak payah lah nak memilih sangat.

"aku kalau boleh lah nak awek yang tinggi je. tak nak orang pendek2 macam kau"

cis! errr.. aku terasa tau tak? euww lagi sekali!


5) Lelaki alim tapi nak menggatal 
Spesies cam ni aku alergic jugak. ye aku tau kau tu baik tak tinggal sembahyang semua. tapi apa jadahnya aku tengok friend list kau semua pompuan je? yg lelaki pon ada berapa kerat je aku tengok? oh..kau nak berdakwah terhadap kaum muslimah ye? bolehh..tapi kalau nak tegur tu boleh tak jangan sampai mengaibkan?boleh kan? tenkiu. i lap u more~

6)Lelaki yg tak gentleman
Biasa kita dengar istilah ladies first ladies first kan. tapi benda ni tak semua situasi boleh pakai terutama melibatkan kepimpinan .contoh lah kan, kalau kita ada asignment yg memerlukan kita jumpa seseorang dari mana2 syarikat utk diinterview ke apa kan lelaki tu sepatutnya kena jadi leader and bagi arahan kat pompuan2 yg kat bawah dia je. ni tak, semua nak harapkan pompuan je. contoh:

"wey, ko lah tanya aku tak biasa lah. ko kan dah biasa"

lagi satu situasi yg common dalam pubic transport. aku paling anti dengan lelaki yg buat 'dek' je kalau dia nampak ada makcik2 pakcik2 yg dah tua dok tercegat kat depan dia. yg dia boleh pulak sedap2 duduk bercengkarama dengan awek dia. hey! wtf lah! lepas tu kita jugak yg berkorban bangunn nak bagi pakcik tu duduk.

google pic.
yang ni pon i can say euwwwww!

hahh..sebenarnya banyak lagi jenis2 yg aku rasa macam euww..tapi dah lah tu kot. aku tulis panjang2 pon bukan korang nak baca pun kan? huh~

p/s: entry secara general.siapa makan telur dia lah yg kentut busuk. keh keh keh..;p


*less than three* <3

nak share, share lah tapi  creditkan kat blog aku ye. 

64 comments:

cOnfuSeME said...

setuju2..^_^

My Little Diary said...

salam,
huhu citer pasal lelaki pulakkk

nazirulhazwan~ said...

1.Lelaki yg tak dapat nak tackle awek, lepas kena reject je nak kutuk2 awek tu.

mmg x pernah kot tak dapat:P

rainbowskittle said...

no 4 ngan 5 tu memang aku suka la !
lelaki bajet alim ni yang susah. lagi2 kalo yang dok sebok nasihat awek dia tutup aurat la apa la, tapi nnt g detim gatal je nak pegang2 tangan/. alim kucing!

Miss NNG said...

so TRUE la Cik Nathrah! No 1 tu dah banyak kali kena. Haih (-.-!)

-Cik Nathirah- (:

makcek bukan nenek said...

mari sep sep !
gila gila gila setuju nih .
x tao nak kata apa dah .
xcited nih bc en3 nih .
haha
sayy eeuwwww bebeh!

fairuz alwani said...

betul2 sangat sangat ! setuju !

apek poyo said...

apa pun cr yg bermuhasabah diri sendiri...ekekek
zaman skrg mcm²..tak elok..jgn dilayan..huhu

Nurulbadiah Lai said...

syg..i tell u what..
yang first sis pling benci sebab selalu sgt terjadi kat sis..
mase nk usha ckp cun la pa la..
pastu bile sis xlayan..
die sound wehh ko ingt muke ko tu cntik sgt2 ke ape..
demm..
mencik betul

Nur Mudrikah said...

satu lagi nak tambah, lelaki yg suka mengadu kat kawan dia bila awek yg dia nak tackle xlayan..then si kawan dia pi bgth kat si awek tu pasal lelaki td..haha..mcam budak2..

syamimi fatin said...

semua laki2 yg cik nat ckp tu mmg ngada2 laa kn?

Mila Ahmad said...

suka baca yg org lelaki alim tpi menggatal

State Machine said...

semua laki list tu semuanye wujud,typical..entry ni kalu pjg2 pon xpe nath,best!!

Jejaka Terhangat said...

no 1 tu paling biasa..tak nafikan mmg ramai laki cmtu..kurang kasih sayang namenya tu..cian dia..ahaks..

eda. beda. shuhaidah. said...

whoa! ske lah post nihh! chaiyok sys nathrah <33

eda. beda. shuhaidah. said...

whoa! ske lah post nihh! chaiyok sys nathrah <33

nazalya said...

agree.. agree.. hehe..

fathiah said...

hahahahaha... betol2.... menyampah betol la laki cam tu....

shima azmi said...

haha..mmg wujud.. =)

Bazilah said...

kutuk ok lagi, ni bila pmpuan tu tak layan je..laki tu start sebar cerita buruk2 pasal pmpuan tu. %$#$@#! lah wei haha.

zahirah said...

yes! saya setuju 120% dengan nath! bajingan tengik tu macam best je sbut banyak banyak kali. huhu

Kiera said...

wah!! menarik sgt entry ni..
nak follow u lah cik natrah..

The Sharkox said...

Oh yeah, i am not in thaht list...yuhuuu!

-Faridz- said...

haha stuju ngn nathhh~

syazleen said...

yup2. betul2.. memang euwwwwww lah kat golongan lelaki mcm tuu.. huhu

fya zainal said...

betul2x i pun rasa euuuwww sangat

Nur Shareena.. said...

setuju to the power of infinity .. bersungguh2 nie..hehe

Cik Nathrah said...

confuse: yes yes! u shud be agree with this! hehehe

my little diary: ye syg, len kali citer pasal pompuan pulak ek :)

nazirul: uwek uwekkk..nk termuntah! hahaha

rainbow: tau xpe! mmg alim kucing betol! haha

miss NNG: tu lah tu paling byk sbb tu taruk first skali..hye hye dear! nnti kite terjah ye..skng bzbz bz :)

makcik: euwwww!! hahaha

fairuz: yes babe :)

apek poyo:mmg xlayan pon ;p

Cik Nathrah said...

nurulbadiah: hehe..mmg sis orang cantek cam sis mmg lah salu kena kacau.. :)

mudrikah: hehehe..kan kan kan..tah ape2 je!

syamimi: betol3..ngada2!

mila:haha..kite pon suke jugak :)

state machine: baek lah :)

jejaka hangatt:hahak..kesian kan kan kan

Cik Nathrah said...

thanks all forthe comments ye! best baca reaksi korang :) sorry kalau tak dapat nk reply satu2..aku bz sket nk buat tesis..keep in touch yaw...!

say what??

EUWWWWW! hahahah :)

AiDa AzRyN said...

haha.. ade je makhluk camtu..
bila org tak layan,mula la nak kutuk.. 'hengat ko lawa sangat..
grrr

ARC™ said...

tp awek aku suke laki yg gile2 tp smyg xtggl...cm kontra je dgn ko punye alim tp menggatal tu haha

nurulnazihah said...

hahaha. comel entry nie. haha. kelakar n masuk akal!

Sarazaqea said...

Panjang tapi i pun bace :) hehehe. cam kelakar pulak... xpuas ati betul ngn golongan-golongan camni ni haa :P

EEan said...

Haha.. nice writing.. aku sokong ur opinion.. Base lah laki ni mcam2 perangai..

♥e'in♥ said...

tol 2.. e'in sokong.. xdpt, pa2 nk reject.. ntah pape..

BlueberrY CheesE said...

hahaha! nice! ira baca sampai habis tau nath. banyak lagi kan jenis lelaki yang kite leh ckp 'euuuww' hahaha,

The Nurul said...

ey u.i terasa tau point nombor 2 dengan empat. pendek dan gemok. huwaaaaa.

Gayahspears said...

hahaha.. lawak n3 ko ni.. sengal pon ade..
pic yg bawah sekali tu aku plg tak thn..
huhu.. macam la ketiak.. laki tu ley tahan ya?? wakakakak

chairooL ruLez said...

hahaha...eeeeuuuwwwww.....
ngahahaha

Leya said...

hagaga... ;p
best post ni...suke suke..
tau xpe...jgnlaa over kn..
hehe...follow u dear =)

nurulfaridah said...

setuju sgt dgn entry nih! ;)

hans said...

kenapa tak ada satu pun kategori tu yg sesuai untuk aku?
adakah aku lelaki yg menjadi idaman wanita2?
hahahahahahahaha

P/S : Baru Cadang Nak Jadikan Wayang Tu Macam Rumah Sendiri Tadi

asfira aminuddin said...

babe! yg 1st tu i menyampah sbb i penah kena. lelaki camtu mmg desperate sedikit. btw, thanks dtg blog i :)

dawooz said...

walaupun aku lelaki..tetapi aku terpaksa untuk bersetuju yerk...

Mujahadah said...

'eeeuwwww' Mj berkata...haha.. mJ wat entry, then disuggest oleh JEJAKA TERHANGAT untuk review sini..:) yeahhh! saya suka entry nihhh

JelinaJoli said...

taksuka laki lembik mengalahkan pompuan!!!

Maria Elena (Zarul) said...

omg i love thissss!!
kelakar tapi point yang sangat true!!!
haha!!

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.i love this! sume tuh betul...

habes la lelaki2.. haha :P

She's retarded said...

saya setuju 100%

sekuk tawa said...

muahaha..lawak doe entry ni..trase i..

aibaks said...

banyak nye kriteria lelaki ni.. da jumpe ke lelaki idaman?

Siti Noraisyah said...

kelakarla entry ni.. hehe.. tp mmg betul pun, lelaki2 mcm ni patut dijauhi..

Cik Nathrah said...

thanks all for ur comments! :)

Amoi MiyaSya said...

setuju ! tah pape la mereka2 ni :)

alinac lover said...

hahahha


sapa nak terasa..sila..sila...hehhee

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

mmg ewww:D

~eZmALiZa~ said...

seyes euwwwwww!!!

like dah this entry!! :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

mencik lelaki2 euuwwww tu ! xsdar diri laki2 yg mcm tu. haih

Aliesya♥Amani said...

org lelaki yg baik dan x garang ada x????
sy mahu yg itu...hehe

ARJUNA.Inc said...

haha..sumpah pakwe mne yg bca msti trasa pnya la..x cket banyakkk...hehe..sy pn trsa..haha..

ika zulaikha said...

hahaha...en3 best..
euuww...!
tolong sedar diri ye lelaki..
hahah

vampire's lovex said...

euwwwwwwwwwwwwww.... hate it. ahahaha

ZAHIRAH IBRAHIM said...

suka part "lelaki alim tapi menggatal!"