Tuesday, June 29, 2010

kenapa baru sekarang kau muncul??

assalamualaikum you all!

aku tension! aku pening! aku stress! aku tertekan!

somebody plz help meeee!!!

kenapa time skarang baru kau muncul?

kenapa awal2 hari tu kau muncul sikit2?(da muncul gak rupenye, aku je x pasan)teheee!

komenggaaaa!!!

WARNING: don't try this at home!


arghhhh!!!




tak boleh trima kenyataan!(buroknyee..hahaha)




tak tau nk describe muka di atas



hye frens..'kau' yang dimaksudkan di atas ialah workload aku...sekarang aku praktikal...and kamis nie 

last day..hari ni banyak sangat keje pulak...sebelum ni banyak kaki bergoyang je..doakan aku boleh carry 

semua...even tension tapi terpaksa gak la 

buat...haishhhh!! ehhh..ehhh....ngeluh yee!! babap kanggg? huuuu...nak solat zohor jap pastu pegi opis balik...

p/s: mesti korang cakap 'ek eleh poyo je minah nie'

BYE!


*less than three* <3


Monday, June 28, 2010

eh,ko budak cameron ke? (muka pelik+kagum)


eh,betul ke ko budak cameron ?

ade orang ek tinggal kat situ?
ko sekolah dulu kat mana ek?ko pegi sekolah tak?
selalu ko beli barang2 mesti kat tempat lain kan?
and paling biasa..patutlah putih...(x putih pon sebenarnye)


ye tuan2 dan puan2 kakak2 adik2 sekalian..saya memang tinggal kat cameron sejak dari lahir

 lagi..bukan 

cameroon tu, tp cameron highlands yang empat kali berturut2 masok ADUAN RAKYAT 

tu..alaaa...yang 

pak cik karam salu datang tu..haaa...dah tau?pandai pon...gimme five!


korang yang tak pernah datang sini mesti ingat cameron nie tempat makan angin je kan..and lagi satu fikir 

macam mana lah orang kat cameron ni hidup..termasoklah sekolah..kerja...and bla bla

 bla..hehehe..aku da cukup

 biasa and lali alah tegal badan biasa dah dengan soalan2 macam tu...dari sejak aku sekolah

 lagi sampai lah

 masuk U orang mesti kagum kalau aku cakap aku org cameron...i'm proud! :D


untuk pengetahuan korang semua,cameron ni same cam daerah2 yang ada kat malaysia 

nie...ada pentadbiran 

sendiri..daerah akan wujud jika populasi sesuatu kawasan melebihi lebih kurang 3000 orang.

 logik tak kalau ada 

3000 orang stay kat satu kawasan tak bekerja or bersekolah? tak kan...




disebabkan tinggal kat cameron,aku selalu jadi tourist guide kat kawan2 yg datang..tapi aku 

pulak yg over 

bergambar..hahahaa...tapi actually kat sini just nak tunjuk tempat menarik yg korang boleh 

pegi kat sini...ni 

nama dia ladang teh bharat...nice view isn't it?




ni gamba last year time kawan2 kelas aku datang time cuti sem...rose centre...



ni pon kat rose center..tahun 2009



pas jalan2 kat ladang teh,rehat2 sambil minum teh..memang terbaik dari ladanglah!




don' try this at home ok.!lagak ngeri..hahaha...




dah puas jalan2 pekena milkshake and sundae milkshake strawberry...malatopssss!!!

For the conclusion,Cameron memang best!

Thanks kerana membaca entry nie...

*less than three* <3






Kenapa bila time aku nyanyi,kau pon nyanyi lagu yang sama?

     Assamualaikum! gud morning kepada semua  yang baca entry kali ni...walau aku rasa blog aku ni cam

skema and membosankan,aku nak jugak tulis! sekarang nie aku dekat opis...teheeeee(sengeh 

cover)..disebabkan aku memang seorang pekerja yang komited, aku harus pandai mencuri peluang dan 

menggunakan masa yang ada dengan sebaiknya.. btol tak kawan2?


Sebenarnya entry kali ni aku nak cerita pasal perkara yang selalu sangat berlaku dalam hidup aku...and aku 

rasa korang pun mungkin pernah mengalami perkara yang sama...Sekejap tadi aku sibuk menyanyi lagu 

kebahagiaan dalam perpisahan yang tengah meletup tu..even aku tak lah minat dengan AF8 tu, tapi aku kenal jugak dengan penyanyi lagu ni...(mentang2 lah hensem) hehehe..

 shahir AF8...

honestly, aku tak minat pon lagu ni, tapi disebabkan radio muzik fm( satu2 nye
canel yang dapat kat opis ni) berulang2 play lagu ni, aku pon dah terhafal..tadi aku
                  nyanyi2 lagu ni dalam hati,tiba2 opismate aku tiba2 sambung lirik yang aku nyanyi
tu..kebetulan kan?and aku yakin mesti ramai yang sama cam aku.. :)

syhhhh..jangan bagitau bos ek! :p
                                                            

                             *less than three* (<3)
 

Dajal lahir ke dunia?


korg nmpk x pic kat ats nie?tyme aku browse ade blog sorg hamba Allah nie cite pasal dajal nie..so aku berasa terpanggil utk kongsi ngn korg...menurut ceritanye budak ni lahir kat israel...tp ade sumber yg mengatakan pic nie dah di edit dgn menggunakan teknologi yg ada pada masa sekarang nie...



seram kan tgk pic nie?ape2 pon walau camne kite debat tetap satu hari dajal ni akan lahir kat dunia nie kan?
So, jom kita hayati same2 hadis nie...

Nabi Muhammad saw mengingatkan para pengikutnya untuk membaca sepuluh ayat dari Surah Al-Kahfi sebagai perlindungan dari Dajal. Baginda juga mengingatkan para pengikutnya untuk berdoa, "Ya Allah! Aku berlindung dengan-Mu dari musibah Dajal. "Baginda juga menyatakan terdapat tiada musibah yang lebih hebat daripada Dajal sejak penciptaan Nabi Adam as hingga Hari Kebangkitan."

Sunday, June 27, 2010

SewAkTu Saya bErumur 15 tAon!

assalamualaikum! hello everybody..alhamdulillah,kita sume diberi kesempatan untuk melihat dunia ni lagi hari nie kan....heee..syahdu plak....korg sure da nmpk kan entry kite hari nie pasal pe...yesssss...welldone!!

 sekejap tadi aku baru dengar lagu Taylor Swift yg bertajok when i'm 15 tu...n aku pon menghayati bait2 lagu yg disampaikan...ohhhh...n aku pon rase ape yg dia nyanyi same cam real life aku...not semua la but kebanyakannye sama...hehehehe...

when i'm 15 somebody tell u they love u,u gonna believe them! tp kite x sedar time tu, budak2 lagi kan..so terpikir org tu la yg terbaik utk kite...bile da besar baru sedar yg dulu2 tu sume hanyalah perasaan seorg remaja yg meghmpiri dewasa....cewahhhhh!dulu kalo ade budak laki call kat umah mesti takot mak marah..mak x bg bercinta time skola...and now aku paham knape mak aku buat camtu..kalo x,mybe aku x sampai ke tahap ni..thanks mak!mak aku pon da sporting skng..hehehe... 

btol  gak kate cikgu2 kat skolaa dulu..bile kite da besar, da study lebih tggi kite akan jumpe mcm2 org,yg better dari budak2 yg ade kat skolah tu....tp ade jugak kawan2 aku yg bertahan sampai sekarang n aku sgt respect kat dorg...salah sorgnye adalah kawan aku yg bernama WANIE SAPARI...couple dah 7 taon! lame kan?but dorg still sweet sampai skrg..(wanie,jgn mara ye nath include kan ur name) hehehehe...so, kepada adek2 di luar sane, dengar kate mak abah n cikgu2 ye..bukan x boleh bercinta tyme skola,tp kene pandai balance kan lah...okey? 
*less than three* (<3) 

Saturday, June 26, 2010

beautiful ladies!

mmm...korg pernah x rase cam aku? bile ternmpak pompuan cantek mesti nk tgk byk kali? opssss...aku bukan les ek? just nk mengkagumi ciptaan Ilahi....bile tgk pompuan cantik2 nie terase la sgt rendah diri memandangkan diri nie byk la kekurangannye..hukhuk..but..aku still bersyukur walau aku x cantik, aku masih cukup sifat..alhamdulillah! kadang2 bile tgk pompuan cantek nie, bagi kite inspirasi utk jadi cantik cam dorg..kan?kan? aku paling suke tgk pompuan yg pandai bergaye n pandai match2 baju jadi cam menarik..tp biler sendiri cube, hancussss!! mmmm...lagi satu biler tgk pompuan cantik ni rase jeles pon ade...hahahaha...bukan jeles ape, jeles ngn kecantikan dorg jer....xtaw la kalo aku ni x normal..ade sape2 lagi cam aku?? hurmm....

Friday, June 25, 2010

FinALLY..yeehaaaa

salam and gud afternoon..(ehemm skema!)

akhirnye aku telah melibatkan diri jugak dalam penulisan blog nie..even tyme nie xde sape yg bace, no followers but still nk tulis gak something kat cnie...saje bosan2 kan...hopefully para bloggers yg laen dpt bagi tunjuk ajar kt aku yg baru nk berbloging sakan niehh..hahhahaha...