Tuesday, January 25, 2011

Kenapa BF/GF Korang Tak Digalakkan Rapat Dengan Kawan Korang

Assalamualaikum~

Hai korang! tesis aku dah siap! siap chapter 3 je lah. ada lagi 2 chapter and sekarang aku tengah struggle nak siapkan chapter 4 sebelum cuti raya cina ni walaupun harapan macam tipis. macam biasa, kalau dah siap satu chapter aku akan berjimba2 dulu sebelum proceed dengan chapter baru. eh, cam cool pulak word berjimba2 nie. cuba korang sebut banyak kali. cool kan? tak?ceh. FINEEEEEEE! 

aku kan selalu ada masalah bila nak start entry baru. i mean aku macam tak reti macam mana nak start ayat dia. kalau korang rasa mukadimah aku ni macam tah pape korang ignore je lah ek?

ok ok. kenapa aku buat entry ni? sebab aku rasa macam best kot. gila tak kukuh langsung jawapan aku kan? sebenarnya aku pon tak tahu. aku just nak share dengan korang yg baca blog aku ni. tu je.

Biasanya kan, bila kita rapat dan baik dengan seseorang dan orang tu ada bf/gf, kita mesti akan kenal jugak dengan bf/gf dia tu kan? tak ke?hurm. depends kot. kalau korang rapat maybe korang akan kenal jugak bf/gf dia.well.biasalah. orang tengah bercinta akan suka bercerita pasal orang yg mereka sayang.betol? so, bila dah rapat korang mungkin akan diperkenalkan kepada bf/gf kawan rapat korang tu.

olololo..comel! credit to google.

Ok.aku bagi situasi. A pakwe B. C adalah kawan baik kepada B.biasalah,couple kalau time gaduh2 time tu lah nak off hp. tak nak balas mesej. call tak angkat.so, nak cari penyelesaian si A tu kadang2 akan cari C untuk in touch dengan bf/gf dia tu. betol tak? kalau dah selalu macam tu, A akan selesa dengan C. and mungkin lepas tu akan berbalas2 mesej call bagai. so,bila dah macam selalu contact,diorang akan jadi makin mesra. A pulak mula share problems dengan C. katakan lah A tu memang stock lelaki hot. tak ke yg si C ni tergugat iman dia. so mula tunjuk caring dan sebagainya. lama2 si A pon macam berkenan dengan C. then.... korang sambung sendiri la ek. kalau tak, tak de lah kes kawan rampas bf/gf kawan kan?

terbaik! google mari.
aku cakap berdasarkan pengalaman. banyak dah yang jadi cam ni. bukan satu dua je. dari zaman aku sekolah lagi banyak kawan2 aku macam ni. aku? tak pernah. nasib baik. so, sebab tu aku kalau bf kawan2 aku call aku selalu nak mengelak. malas nak ambil tahu pasal orang lain. and kalau ada bf kawan2 aku yg macam nak kenal ke apa, aku macam tak berapa suka. bukan aku sombong atau bajet bf tu suka kat aku. aku tak nak jadi benda macam ni.

ni opinion aku je ok? kalau tak setuju its ok.

*less than three*<3


22 comments:

Rin said...

setuju sgt~!!

miszrien said...

izin share ok?! =)

Anonymous said...

mind blowing peice! nak shre ye! tqvm!

zati said...

thums up, penyelesaian yg t'baek :)

enaz said...

hmmmm.... betul tu, ditggl kan oleh boifren sebab die dah syok kat KAWAN baik kite sendiri mmg menyakit kan hati........

aliza said...

sangat setuju! :)

Miss Sunshine said...

Saya setuju sangat....
Dulu saya tak akan bagi kawan baik saya kawan dhn bf saya... Hahaha. Jahat tak saya ni?
Tapi.... kalau bf saya sekelas dgn saya dan kwn2 saya.. kesian pulak tak bg kawan kan?

sembil9n said...

hmmm~ hmmm~ :)

Cik Erly Khalip said...

yup, u r rite... knl boleh, but sekadar knl je la...jgn smpi msuk cmpur hal peribadi... ^.^

g_NoLa said...

mcm best je..entry kali nie ke aku lame tak jenguk?? huhuh..bz..dol..as a man, xde hal lah kot bagi knl2 GF ngn member2..sebenarnya lagi elok..coz susah skit nak slingkuh2 nie. kecuali klu dah kautim baik ngn member2..hhuhuh...d word TRUSTING tu penting in relationship...

p/s: hepi pe long ranger..kekek..

♥e'in♥ said...

oh! sgt takot lau jdik cmnie.. dats y lau my bf dpt tau yg i cite kat kwn laki len if kitowg ade prob, die akn mara! huhuhu..

Nabilah said...

oh,dislike!
i mean,i like the post,but don't like the situation~(T_T) but it's true~!
luckily my bestfriend has bf~

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

a good friend xkn backstab kwn sndiri. btul x?

Cik Nathrah said...

xpe kalau nak kenal tapi jgn lebih2 sudah. and yeah. a good friend never backstab her own friend :)

amirulez said...

mcm pnah kene je.. hehe..

syahira ariff said...

kena atas batang idung saya
uishhh
mmg ni pun punca sy dan dia slalu bgaduh
krn kwn baik sy slalu contact si dia
ada solution tak akk?

hans said...

yups
ada betul ada tak
bergantung pada individu

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

zaie zainal said...

betul jgk~
laki la yg slalu nya cri kwn gf dia, nk tau prkembangan gf dia time2 tga gado.
yg gf dia ni klw da dapat tau bff dia msj dgn bf dia, tipu la kata x jeles kan.
tapi yang bff ni la kena main kn peranan penting. boleh klw nk tolong orang bina masjid tapi jgn la lebih2 sampai mcm nk rampas bf org kan.

bagi 10bintang la kat entry cik natrah kali nie huhu

Marya Hana . said...

entry ni mmg setuju 100%.. !!!

mOoN said...

setuju sesgt sgt...

Anonymous said...

BLOG PEREMPUAN PALING BORNG PRNAH AK MSOK...try jdi mcm ikazulaika...blog...iniblogsye.blogspot.com...ok gk...nie skit2..FINEEE...x der prktan lain...

Cik Nathrah said...

thanks all for the comments...

anon: alaa..i dont need to be somebody to satiesfied others.if u dont like my blog, i dont mind at all.