Wednesday, March 9, 2011

tutorial hijab ala-ala hana tajima by me

Assalamualaikum!

hai! disebabkan ramai yg tanya aku macam mana aku pakai shawl macam hana tajima tu and ada yg suruh buat tutorial, so aku pun buat lah. ye lah. apa salahnya share kan. mana tau lepas ni makin ramai yg free hair nak bertudung kan? ceh. bajet konon2 aku ni ikon remaja la pulak kan. hahaha! bawah ni contoh tudung tersebut. ala, bagi lah aku can sekali sekala nak menempek muka aku, bukan selalu kan? ;p

ni muka bajet cun

ok, semoga membantu. sorry for the bad quality of video :)

                                                                                                                                                                              


sebenarnya aku nervous jugak T_T. well. i'm not maria elena.

*less than three*<3

55 comments:

Cik Yaya said...

sangat cantik... shawl tu mcm senang dinetuk jee

fathiah said...

cam senang nak pkai jep...

Marya Hana . said...

adeh cik nathrah pakai mcm senang..

bila sendiri nak pakai, 1 masalah peribadi pulak..

Cik Nathrah said...

cik yaya: aah, shaawl yg sy pakai ni jenis pahsmina yg tak lembut sgt and tak kasar sgt. pastu dia ade crumple2 sket. so xpayah iron! yeayyy! selamat mencuba :)

fathiah: mmg senang dear. cubalah :)

marya hana: hehehe..slow. practice make perfect kan.

faizura rahman said...

comel la! hehe

~eZmALiZa~ said...

alaa.. rilex la dear...even kite buat tutorial ni xbermaksud kite tiru kak maria elena zarul..mmg dye terbaik, tapi nathrah bukan tiru dye kan??


p/s: suara u sgt comel! :)

Cik Nathrah said...

faizura: hehe..mekaseh :)

ezma: yup. tak pernah terniat nak tiru maria elena. maksud sy, sy tak secool dia. ade nervous2 jugak. :) haha..thanks :)

ika zulaikha said...

natrah!
yess!finally i got this style to do..
i ade dpt nk wt style lbih kurg cmni tp die lain cket jek..
tq a lot~~ muaahhxx 2 u..folow u..

myravea said...

nice video! hehe..dat shawl nmpk sng utk dibentuk..best2 :)

shaerin said...

hehe . nice tutorial !

sharing is caring kan kan :)

meisMUMUN said...

thnx 4 da tutorial nathrah :)
berguna utk masa hadapan tue

MamaChia said...

lama dah nak tau camna rupanya senang sja ok..tq


http://norintan-mamachia.blogspot.com/

seyra . said...

Video anda sangat bestt! Two thumbs up .

Cik Nathrah said...

ika zulaikha:hehehe.. u're welcome. hope it is helpful ok :) muahh2

myravea: aah, mmg senang sangat. selesa dan murah. cewah.promote ;p

shaerin: betol3 :) gud luck!

meisMUMUN:sesame syg :)

mamachia: senangkan.. :)

seyra: oh darling! thanks :) selamat mencuba :)

Faa Eryna said...

sudah cuba! eh, ingat nadia bayu tadi ! adoii, comel jee suara

syeraheenim said...

beshh nyee akak niee :D nty nak try lah watt cam besh jer heheh
btw syer da follow akak :D
klo ader tuto camniee agy ...
bgy lah taw .. nak tgok hhe :D

Muhammad Burn said...

pelik. aku yg tak minat tudung pun tgk video ni sampai abis. haha...

izyan yaakob said...

cantekk koooott!!!!

Cik Nathrah said...

faa eryna: hahaha..nadia bayu cun oh!

syeraheenim: maceh dear! insyallah kalau ade yg style lian akak buat lagi. gud luck!

burn: erkkkk ;p

izyan: kan cantik style ni :) cuba lah tau

bebel bubble said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

bpe kali nk publish syg? huhuhh

Cik Nathrah said...

anon: sorryyyyyyyyyyy!!!!!! ni last publish. sebab kite x buat entry baru. ni last.

dd.hasnidar said...

nath,memang sebijik nadia byu laaa.dgn taik lalat mahal tu.hehe :)

ok.salam ziarah.

Cik Nathrah said...

bebel bubble and dd: adoi..ramai sgt orang cakap muke cam nadia bayu ni. kite pon xtau lah tang mana yg korang rasa same sgt tu. tp kite rase taik lalat bola golf tu je yg sama. yg lain mmg sgt berbeza lah dear2 ku sekalian. maybe certain gambar je nampak same. hehehe. :)

shima azmi said...

hye..mse natrah ckp brg2 yg diperlukn, dh mcm bahan2 yang anda perlukn utk memasak..hehe..btw, cra natrah tunjuk lagi senang la..its more easier..thanks bg tunjuk ajar ye cikgu.. =)

elyzatul nastaysah said...

cik nathrah..muke anda mcm cik nadia bayu la;p

Cik Nathrah said...

shima: heheh. tu lah pasal. macam chef pon ade. hahaha. same2. selamat mencuba!

elyzatul: hehehe. jauh beza syg

izyan yaakob said...

dah try. but muka boolat so macam !@#$%^&*. haha

. y a n a . said...

sooo gojes la awk pakai mcm tu. kenape kte pakai nmpk mcm pelik j..hehe. thanx 4 sharing.. agk ssh nk cri tutorial ala2 hana tajima ni.. :)

SITI SHURAZIRAH SUKHUR said...

wah,thanks ya for the video..nak try la..shawl awak pakai tu cantik la..cam senang nak bentuk..:)

Cik Nathrah said...

izyan: takpe, try lagi. boleh je kalau nk bg nampak x bulat. bila pin kan ke belakang tu, awk longgarkan sikit.

yana: thanks yana! try tau! pilih pashmina yg senang dibentuk.

siti: aah, shawl tu senang sgt nk bentuk. kite beli rm10 je selai. hehe

elyzatul nastaysah said...

eh..same tau..cin nathrah je yg xpsan.wat vdeo tu smpai tecocok jarom kt pale.nebes sgt ke?hihi

nynye :) said...

cantekkkkkkkkkk ! neway , if kte pakai inner kan , oke kew wat sytle hana tajima uh ? haa . law ta menyusahkan . natrah wat laa tutorial pki shawal style hana tajima then dgn inner sekali . bole ta ? hehee =p

*ktew suke pki inner silang . oke kew law wat style cm towhh ? cowie bnyk tanye~~

:)

Fyqa said...

woww.. i like.

will try :)

Miss Fireflies said...

nampak leher.kan aurat tuh....ermmm

FIRDAUS HUSAIN said...

fenomena hana tajima...gud gud

Cik Nathrah said...

yup sy akui nampak leher. sbnrnye forgot to mention, sepatutnye kena guna inner neck. :)

InaAchik said...

thanks for tutorial nathrah...
follow u... :)

cik najihah said...

nice :)

Gadis Ini said...

babe.. i folo u..
tersgt la sempoi..kalo de yg laen,
pm me.. coz i in proses full time bershawal.. wish me luck babe..!!!

Eun Mint0o said...

ada 'mata ke atas,tgn ke dada';DD like ur tutorial;D

Nurul uNaz said...

: darl . macam penah dgr la lagu background tu . lagu dari one litre of tears kan ? btw nice tutorial and nice blog though . kipidap darl !

Nurul uNaz said...

: darl . macam penah dgr la lagu background tu . lagu dari one litre of tears kan ? btw nice tutorial and nice blog though . kipidap darl !

Cik Nathrah said...

welcome :) selamat mencuba ye!

nurul unza: aah. lagu one litre of tears :)

farahabdrashid said...

cik nat.. lyh x wat dlm bntk gmbr.. hehe.. sbb kt tmpat sye video kne blocked.. huhu

`*•♥•r i n a (◕‿◕✿) e u r i n a..❤.•*´¨ said...

pernh nmpk video ni kat youtube ari tu tym search tutorial shawl.. (^^)

♥ aliahƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

kak nath cute larh...~~~:)

LuthfiMY said...

bibir dgn tahi lalat tu macam cantik je.. ermm.. comel..

LuthfiMY said...

bibir dgn tahi lalat tu macam cantik je.. ermm.. comel..

aisatul hazirah said...

awesome :) akak nak tanya belakang jd apa ek ? saya try , belakang tuhh serabot .

Sofia :) said...

superb. i like it :)

i love k-pop said...

boleh tak lain kali kak tunjuk kat belakang sy tak tahu macam mane nak wat :))))))

Anonymous said...

cb blog

Rony Wijaya said...

wa'alaikumsalam...

you looks good with it, as pretty as the real hana tajima :)

muimusa foto said...

Cantik. Sudikah berkenalan dgn saya?
Sy ikhlas.