Friday, March 18, 2011

Wahai Lelaki Ketahuilah Ini Adalah Tanda Seseorang Perempuan Tidak Suka Pada Anda

Assalamualaikum!


Biasanya lelaki ni dia tak paham sebenarnya perempuan tu tak suka dekat dia. so disebabkan itu, dia still jugak nak ambil perhatian si gadis ni padahal gadis tersebut punyalah menyampah, meluat and kalau boleh tak nak layan langsung lelaki ni.well..lelaki kan, kalau boleh nak jugak try sedaya upaya tackle awek tu. huh~ so guys, sila baca entry ini dari awal hingga abis supaya anda dapat mencerminkan diri anda sebelum meneruskan operasi mengorat seseorang awek. ;p


ok,before tu aku nak warning awal2, ni based on my point of view tau, so maybe ada jugak yg tak setuju dengan apa yg aku tulis ni.


Kalau perempuan tak suka lelaki tu dia...


1) Tidak akan memulakan sesuatu perbualan dengan lelaki tersebut

Zaman teknologi sekarang kan, macam2 alat komunikasi ada, contoh yang paling glemer facebook mahupun YM atau Skype. sometimes orang yang korang tak kenal pon korang main add je. ceh. cakap orang. padahal aku pon sama kadang2. haha. so, kalau bernasib baik mungkin akan diapprove. then, bila dah approve mestilah nak borak2 dengan insan tersebut. tak semestinya internet je, sms pon sama. kalau perempuan tu tak suka dengan korang, dia tidak akan sesekali menegur korang terlebih dahulu melainkan korang yg mulakan. bila korang dah mulakan, dia mungkin akan layan, tapi ala kadar atau lambat reply. lebih malang, dia tak kan layan korang langsung!




2) Memberi pelbagai alasan setiap kali diajak untuk berjumpa

Aku rasa yg ni mesti dah banyak kali jadi kat korang kan? bila ajak keluar je, dia bagi alasan itu ini. kucing nak beranak lah. bz lah and etc. bila dah bagi alasan macam tu dia jugak tidak mencadangkan sebarang hari atau waktu yg lain untuk berjumpa dengan korang. Well, ada jugak kes yg perempuan tu tak nak langsung berjumpa dengan korang tanpa memberi alasan yg kukuh melainkan TAK NAK! Selain itu, *cewah skema pulak dah, perempuan itu jugak mungkin akan tanya dekat korang macam ni :

" Siapa lagi pergi? kalau i berdua dengan u tak nak lah"

maksudnya dia memang inginkan teman bila keluar dengan korang since dia masih ada lagi orang lain sebagai penyelamat keadaan memandangkan dia tidak selesa apabila berdua dengan korang. ;p



3)Ignore korang walau macam mana korang try nak impress dia

Tak kiralah korang buat lawak ke apa untuk bagi dia suka kat korang, dia akan buat bodoh je. well situasi ni selalu berlaku dalam facebook. lelaki tu try nak buat lawak or bagi respon @comment status perempuan tu, tapi kadang2 perempuan tu ignore je or just akan cakap

"oh..ok".

 lagi satu kalau korang nak impresskan dia even belikan hadiah mahal untuk dia, dia mungkin akan berterima kasih banyak kat korang tapi jugak mengharap korang tak payah susah2 belikan apa2 hadiah lagi untuk dia sebab bagi dia tak penting pon semua tu terutama untuk menerima hadiah daripada orang yg dia tak suka kan.



4)Akan cuba mencari kesalahan korang

Even korang tak ada buat salah apa pon, dia kan cuba cari salah korang untuk bagi peluang untuk dia memarahi korang. well, ni biasa terjadi dikalangan kawan2 lah. bukan di dunia alam maya. yelah, kalau alam maya, macam orang gila pulak kan tiba2 nak marah2 padahal bukannya kenal pon. hahaha. haa, lagi satu dia akan berkelakuan kasar dengan korang tak kiralah dari segi percakapan ke, tingkah laku ke apa sebab dia rasa menyampah dekat korang sebab tu dia buat macam tu. huahuahua.



5)Marah bila dikaitkan dengan korang

Biasanya, kawan2 dia mungkin akan mengenakan dia dengan korang since diorang tahu yang dia tak suka dekat korang or diorang tahu yg korang suka dekat dia. bila dia kena 'kenen' dengan korang dia akan rasa meluat dan marah and maybe akan melakukan tindakan yg akan melukakan hati korang. contoh :

'wei, tak ingin aku dengan dia. euwwww! geli aku'

or bila terserempak dengan korang dia kan buat2 tak nampak or cuba melarikan diri daripada terserempak dengan korang.yeah, maybe u are not her taste?



6) Tidak akan memberi sebarang 'contact information' dekat korang.

Ok, secara realitinya, kalau korang terjumpa seseorang awek dekat mana2 and korang terpikat kat dia, mestilah korang nak cari jalan supaya dapat contact dengan dia kan? and sebagai jalan mudah, mestilah korang nak number telefon dia kan? kalau dia suka, mesti tanpa ragu2 dia akan dengan selamba bagi je number hp or telefon rumah terus dekat korang. kalau tak suka, jangankan number hp, alamat emel pon jangan mimpilah korang nak dapat. tapi kalau dunia alam maya pulak, maybe korang dah ada emel, facebook etc tapi maybe tak ada number telefon kan? kalau korang mintak, confirm dia tak kan bagi and bagi alasan hp rosaklah, tak ada hp lah padahal kalau ikut logik zaman sekarang ni budak tadika pon ada hp ye tak?


ok lah. ni je kot points yg aku dapat fikir. so guys, kalau perempuan yg korang suka tu ada menunjukkan tanda2 seperti di atas, lupakan je lah hasrat korang tu! hahaha ;p

all pictures were retrieved from google, thank you!

*less than three* <3






58 comments:

Ikemal said...

oh. thanks. alamak. rsa macam nak menikam jantung pulak.

cacing said...

erk!! agak2 kalo tegur 'lisa suriani' ni dia tegur balik tak??? =)

Faa Eryna said...

nath, benci giler dekat lelaki yang suka im, pastu ckp org mcm2 bila tak reply im dea yerrkk. ta sedar agaknya org ta sukaa haha

HaKim is MiKaH said...

adehh....terasa pulokz

Nurul Norhafizah said...

hye.. klaw nk copy to my blog bole x ?

kura said...

okey. saya faham.
'so' kena lebih berhati-hati la lepas ni kan. erk. hahah

:fatin amira dewi binti agus salim: said...

nice entry..kasi bukak ckit mate lelaki2 tu...org ta suke,takkan ta paham..direct kang,kecik ati...
dan ade gak tau yg da thu gurl tu ade bf...still gedik2 nak ngurat,sampai offer diri nak jadi skandal pon tak pe...anoyying kan?huh!

Theresa Qistina said...

menarik!,,and its true,....:))

izyan yaakob said...

agreeeeeeeee....! laki cmni siyesly sgt merimaskan sbb tak paham bahasa.. haahaha

fyezah hasbullah said...

owh sis natrah .. ini sangat betul . weee~~fyezah pon selalu buat mcm nieh jugak..hehehe

ika zulaikha said...

hahaha!!
suke sgt entry nih!!
sume betol ape yg nat ckp..haha

cik ery said...

kihkih~ byk betol =p

Huda said...

tapi yang tak best nye kengkadang laki2 ni ingat pompuan tu saje je jual mahal, lagi challenging, lagi seronok nak tackle kot haha :P

ika-kuchee said...

HAHA pecah rahsia ^^

Shurazirah Sukhur said...

bagus awak buat post ni..yela,lelaki ni kadang2 tak paham bahasa..kalau kita buat cam gitu die cakap kite ni sombongla,jual mahal la..pastu nak marah2 kite..huhu
sorryla..tapi hati orang bukan boleh dipaksa kan..:)

Amirrah Zawani said...

betul2.. kalau dah tak suka tu kompem tak layan n cari mcm2 alasan.. cuba kalau suka, haaa laju je reply.. ekeke :D

♥CIK SHA♥ said...

eh2..header dah baru..comel!^_^

kekadang lelaki ni die buat tak tahu jugak kan kalau kite buat mcam ni..memang tak makan saman dan tak faham bahasa agaknye..huhu..

AisyahKay said...

totally agreed with u sis! :)

hani said...

haha.setuju sangat. tapi kan kenape kat entry u selalu ade less than three ek last last tuh. actly ramai org pon letak macam tuh. hani noob siket, amende ek tuh?

Cik Nathrah said...

hai frens! thanks for all ur comments ye! cam bese i jawab secara general lah ye.

pada lelaki yg terasa tu,baguslah.boleh lah cermin diri pasni ek. hahahaha!

yup, i pon setuju sometimes ade jugak lelaki yg still xreti bahasa. kang tak layan ckp sombong pulak.

lagi satu dah tau org dah ade bf ke ape jgnn la sebok nak kacau lagi betol tak?

oh less than three maksud dia love. kan kite buat simbol <3 bentuk cam love. hehe :)

EDlinaaJohari said...

laa less than three tu <3 nie rupenye..haha bru tahu!

lina less than three cik nathrah! :)

for those guys yg terasa mmg kena laa brubah ye, lina stuju gn opinions cik nathrah..

chika said...

lelaki ni memang. walau bijak cam maner pon dorg. bab camnih, agak dungu.sikit je lah. yang dh bijak tu bagus lah. improve lagi untuk dpt A+ dlm subjek Bahasa Wanita keyh. hehehe

cOnfuSeME said...

hehe...kecian laki yang lalui saat2 nih..huhu...sure kiciwa kan...:P

*tak perasan lak penah wt mcm ni ke x..haha

Pocket said...

ok amik point disini!!


tapi kan, nak wat camanaa...
kalau dah suka tu,
biarpun dah tahu kata diri ini tidak disukai, apa apa sign pun tidak diendahkan.
trus jgak sms...
'tido?'

g_NoLa said...

wallaweh~..entry besla..huhuh..

point :

(1) ari tu 'dia' yg mulakan..thanks k..t'haru gak. kekekek...

(2) tak pena lagi ajak jumpa sbb konfem x dpt (jauh gile babai!!)

(3) tak pena lagi pressure. kang tak pasal2 kena band dari blog..

(4) memang x pena langsung 'dia' buat...

(5) 'dia' marah ke..~? tak kot..

(6) so far..ada YM nick ngn blog je..

anywhere..thanks 4 d gud info...sy just respond according to ur point je...wassalam...

saya_arief said...

penah merase semua.
haha.
:D

♥e'in♥ said...

hahahaha.. betul2.. nice sharing babe.. =)

cikMilly said...

hahaha.nat....dis are sooo true la~

cikMilly said...

hahah..nat,dats were sooo true la~

Pyka Rahmat said...

taksanggupnya nak buat mcmtu. hm

kbai

NIA.AFFINA said...

nak share :)

shaerin said...

hehe . sokong2 . itu cara baik . cara xbaik , direct teros ckp , i taksuka you . ehehe ~

:p

sokong cik nathrah :)

Anonymous said...

alamk rse mcm suke kt org tu hehe tp I ad buat ayt yg u ckp .... buat dek klw jmp n nk larikn diri

Anonymous said...

trasa lak....

Anonymous said...

da tak suka apa lagi angkat kaki tk payah terhageh2 lelaki maa kkdng perempuan ni perasan lebih mcm cantik sngt dia tk sedar muka da mcm reban ayam lelaki kkdng suka2 je tes power da tak suka aku lagi tak ingin

Anonymous said...

orang tak nak aku lagi tak ingin wa lelaki maaaa

Anonymous said...

pompuan suke bajet cantik..tu nasib ade laki nak..kalau dah huduh pangai tu huduh jgak..padan la ngan petanda yang ampa bagi tu..lau hampa cantik pun pangai huduh tak guna weh..

Aya Zuki said...

hahaha i loike entry ni :D

azrul said...

Erm naseb aku nyah.mak pun x kuase nk lyn mcm tu

azrul said...

Aw..x kuase mak.naseb mak bkn lelaki..benci3 org kate xnk xnk lah uh werkk..

azrul said...

Erm naseb aku nyah.mak pun x kuase nk lyn mcm tu

Anonymous said...

erm.. nampak gayanya xder sorang pompuan pon berkenan kat aku... =.= semua tanda2 ni ada pada smua pompuan2 yg aku kenal dan nk ngorat.. habis tu nk buat cam mana? kalo xder pompuan pon berkenan kat aku?? stgi org tuduh aku lelaki lembut, gay,.. mcm bodo je.. pompuan suka kat lelaki nmpk jahat, ensem, tinggi..

Anonymous said...

erm... aku lelaki, x hensem.. kemetot.. kelam kabut.. hampir smua pompuan yg aku nk dekati semua bagi respon mcm kat atas.. umur masih muda, 23..tapi tak pernah langsung rasa mcm mana perasaan cinta dibalas oleh pompuan.last jadi mat jenin versi cinta.. pernah sekali aku nk ayat awek.. bila dia kalih belakang aku nmpk dia muka geli dari cermin..dah la xder awek..kawan pompuan pon xnk layan aku. bila aku dressing sket member2 kata aku gay.. jadi skrg hidop aku, gitar dan kereta.. itula kekasih aku sampai mati..nk ngorat awek serius dah cuak.. asyik kena reject dah tu si dia bahan aku kat kawan2 dia plak tu..

Anonymous said...

sedih doo nasib ada cik natrah bg tanda2 pompuan x suka lelaki.. aku dah tau la dah.. xder dah nk kaco2 pompuan nk try2 ngorat2 pompuan pas ni..rupanya pompuan x suka.. baik aku cari duit capai cita2, bawak mak pak pi haji, melancong..pastikan anak2 sedara aku hidop senang.. impian memiliki keluarga sendiri aku matikan pada saat ini.. biarla aku kekal dgn gelaran sorang anak, gelaran suami atau ayah akan terkubur selamanya..

Anonymous said...

sejak dari sekolah aku takot kat pompuan.. umur dah nk 24 lagi berap hari je lagi.. ahhh FUCK gile r camni.. awek xder, kawan pompuan pon xder.. tak puas hati r camni.. rasa down gile.. bukan sebab aku kempunan nk awek. tapi aku nk pastikan supaya sok kalo ada jodoh time umo aku 30, sekurang2 calon bini aku tu bukan bekas lelaki lain.. dah kena raba2..dah saling berkasih2 dgn lelaki lain, silap2 haribulan dah cium mulut, pipi atau tangan..kita mana tau, kompom dia x ngaku. aku xnak dapat isteri mcm tu..aku nk dpt isteri mcm aku jugak, dara dari hati dan tubuh. cik natrah ce bagi pendapat. arrr letihnye jadi lelaki, bila dah buat harta kena buat keluarga.. pastu kena pinpin keluarga.. kalo pompuan tunggu org masok minang je..

ali said...

hahaha...at least ada usaha..lg pun bkn ke ppuan suka mguji lelaki sejauh mana tahap 'suka' tu..byk ke sikit ke? jadi xsalahlah klu ada laki yg trus mnerus mncuba..bukan senang nak ada ktabahan camni wahai 'perempuan' skalian..kna tebal muka..malu n ego kna tolak tepi.. sesuatu yg korang org ppuan xkan mampu buat..hehe..bese lah..bila jadi org yg tinggal pilih je nak ke xnak mmg senang kan..well...saham tgh tggi..nti klu dah andartu,baru tu langit tggi rendah..mntak tolg org plak carikan pasangan...skurang kurangnya..lelaki brusaha sendiri..

Anonymous said...

Perempuan kat atas nie tolong jangan perasan korang lawa sangat . Kalau tak suka guna cara beradab. Jangan nk ckp annoying bagai nanti nk bagi nafkah kat korang kaum lelaki gak kan? so respect each other and xyah la nk ckp diorang x reti bahasa bagai . diorang pown ada hati gak mcm korang kalau suka lelaki hensem pastu dia xlayan korang sakit hati tak? kalau lelaki yg korang suka tu bagitau cara elok2 mesti rasa okay kan? even ko cantik pown adab kena ada kalau xda sama jugak hodohnya :) . Just Opinion . Pe2 pown tlgla guna cara elok kalau xsuka laki tu .

Anonymous said...

Fifty 50 betul
1 of them
Pmpuan x want start dlu bcoz nk tgk laki tu miss die ke x
Pmpuan can je nk mule first tp if dh sllu
Looks mcm die je yg overliking -> parah jgk while laki tu wat slamber dek je
Thats knape girl tu membisu je mls nk brtepuk sblh tgn
What buley do kan
Bout cntact maklumat pulok
If de jodoh x run far jauh pye lah

Anonymous said...

kebanykan wanita hnya blas im lelaki yg ad rupa.. mber aq nei prnh try dia jnis ad rupa..dia wat 2acc fb..add org yg sama.. acc yg ad gamba dia x yh im prmpuan dh chat..tp acc yg x da gmba jgn hrp la nk lyan...pdahal wanita yg sama..see wanita lbh prejudis memilih psgan brbndg lelaki..

Anonymous said...

sorry to say la pempuan y tulis blog ni.name ape u natrah?hahaha.pakai je tudung.tp tengok pda bahasa ko aku dah tau perangai ko.nabi SAW kate pmpuan ramai masuk neraka sb mulut la..mulut mcm cantik sgt.lelaki xpandang la pmpuan bajet macam ko.arap cantik je tp mulut xcantik.buat ape..Allah memang aku sgt teruji dgn pmpuan mcm ni.sbr kawan2..dlam islam setiap perasaan suka kita walau dibalas dgn penolakan.akan dapat pahala...xpe xsalah kite suka org.fitrah manusia adam dn hawa..

Anonymous said...

sedih plak aku baca komen ko bro...

Anonymous said...

Pmpuan jgn mmilih sgt..x psl2 jd andartu bru tw..twkn nisbah pmpuan lg rmai dri laki..jgn smpi kawin ngn laki org dh r..haha

Anonymous said...

Jgn bajet cntik sgtlh pmpuan..cantik ko x kmane..last2 tue gak..x yh nk plih laki ensem sgt.lw laki ensem pn ko dpt,solat x gne gak..yg pnting laki tu beriman ajak ko solat,ajr ko jd wanita solehah.tu yg pnting.bknnye pras rpe yg pnting.pmpuan lw cntik tu biar cntik akhlaknye gak. mke cntik tp akhlak xde x gne gak..

Cik Nathrah said...

kesian betul aku dengan ko ni anon..aku just bg pendapat aku sebagai seorg perempuan. ada masalah jiwa ko ni. ke semua ciri2 kat atas ni ko penah rasa. sebab tu ko terasa lebih. hahahah kesian kesian ;p

fawaz dean said...

Perbanyakan entry mcm ni nat..lelaki yg dh disukai tu jgnla sia2kan wanita yg dh menyukai anda k..sbb wanita ni lemah dan perlukan sokongan.lau blh sampai bina masjid pn alhamdulillah.Five star utk nat

Kamiela Hasmi said...

hahahaa..entah pape la cik anon nih!

btw, suka entry kak natrah nih..tapi kan, nak wat cmne ek kalo dak laki tu wat donno je wlopun kita dah diretc ckp kat dia 'JANGAN CONTACT SAYA LAGI'..malah macam org 3 suku pulak..bukan nak ngate tapi setiap hari akan dpt call n msg tyme pagi,tghari,ptg n sbelum tdo..kdg2 jam 1/2am pun ada tapi kta xlyan la..nak tukar no payah pulak dgn fmly/cmpany..gpun xkan gara2 dia sorg kita nak tukar kan..ade suggestion x?

Kamiela Hasmi said...

hahaaaa..entah pape la cik anon nih..kak nath, camne ek kalo org tu dia msh gak xreti bahasa walaupun kita dah warnig awal2 and xlayan tapi msh mengganggu smpai ke harini?ade cdgn x selain tukar no hp?

Anonymous said...

terbaik cik nathrah...