Tuesday, April 19, 2011

Demi Allah, aku tak berniat langsung nak SHOW OFF

Assalamualaikum!

before aku start entry ni, aku nak ucap berbanyak terima kasih pada semua readers aku yg sudi wish pasal anniversary yg lalu. thanks so much people! nanti aku terjah blog korang satu-satu ye bila aku free. janganlah kecik hati kalau aku tak balas. ye? :)




entry ni hanya luahan perasaan aku je. aku tak tahu kat mana silap aku pada dia. dia merupakan kawan aku dan sebilik dengan aku. mula-mula, aku perasan yg dia tak nak bercakap dengan aku. hari ni dah 2-3 hari aku tak bercakap dengan dia. tapi at first aku biarkan je dulu. sebab dia memang selalu suka senyap bila mood dia tak ok. tapi bila mood dia ok, dia macam biasa akan tegur.


aku pelik lah, kenapa dengan aku dia tak nak cakap padahal dengan rumet aku yg lain dia cakap. so, aku pon bukak la fb dia. and perasaan aku bagaikan direntap. eceh. over pulak aku berpuitis kat sini.sambung2, aku tengok dia post something yg memang aku yakin dia tuju kat aku. ayat dia lebih kurang macam ni lah:


"cik kak oi, orang lain pon ada camera jugak, lagi canggih lagi. tapi tak delah nk show off bagai. bukan dia punya pulak tu. ish3"


lepas tu adalah beberapa orang kawan dia komen cakap kononnya aku ni technology shock. dia sambung lagi ngumpat aku cakap macam ni pulak:


" bukan tu je. psp yg dah berkurun pon dia nak show off. lagi sekali, bukan dia punya"


komenggaa??



bila aku baca ayat yg second ni, aku pon tau lah siapa yg dia maksudkan tu. sebab siapa lagi yg pinjam psp, yg pinjam camera bagai kalau bukan aku dalam bilik tu. lagi dia cakap aku tak pandai hormat dia.


untuk kawanku yg ku sayangi, meh sini ceq nak habaq mai kat kau. demi Allah aku tak pernah berniat langsung nak show off ke apa. salah ke aku main psp yg aku pinjam tu? habis tu takkan bila dah pinjam, aku nak main dalam almari pulak supaya orang lain tak nampak and tak cakap aku ni show off? lagipon kan aku dah cakap, aku pinjam sebab Awan (bf aku) ada test sebab tu dia bagi pinjam kat aku supaya dia boleh study dengan jayanya. aku tak faham lah. bila masa pulak aku show off? kau cakap aku macam tu sebab aku main depan kau ke? aku main sebab aku boring asyik online je. biasalah, awal2 dapat mestilah excited kan? oh lupa. kau tak fikir macam apa yg aku fikir kan?

psp je pon? kan?


pasal camera pulak. kau nampak kan camera tu jenis apa? DSLR kan? mana lah aku reti sangat nak pakai. biasa aku guna camera digital biasa je. bila dapat DSLR ni, mestilah aku nak test apa semua dulu. tu pon kau nak kata aku show off? kalau ikot logik lah kan, buat apa aku nak show off sedangkan bukan hak aku pon benda tu semua. aku tanya Ayu, aku tanya Dila (rumet aku jugak) diorang cakap diorang paham je niat aku. tapi kenapa kau boleh fikir sampai macam tu pulak? kau jeles dengan aku ke? kalau macam tu tak boleh nak kata apa lah kan. tu dari hati. kau kena bersihkan balik hati kau tu.


kau ingat aku reti sangat ke guna benda ni. of cos la kena explore dulu!


aku tak reti hormat kau? cuba kau spesifikasikan sikit macam mana maksud kau yg aku tak hormat tu? aku bukak lampu time kau tido? aku seret kerusi time kau tido? aku cakap kuat sangat time kau tido? aku gurau kasar dengan kau sampai kau terasa kr? yg mana satu? 


kalau kau rumet ku yg tersayang baca blog picisan aku ni, aku nak mintak maaf banyak2 kat kau kalau aku ada buat kau marah. kau terasa. kau rasa tak dihormati. kita manusia. memang takkan terlepas dari salah kan? kalau ikutkan, aku pon pernah jugak terasa dengan kau. tapi tak delah aku nak senyap sampai tak nak tegur macam ni. dan lagi satu, kau kena ingat, kalau kita nak dihormati, belajar jugak hormat orang lain. kita hidup bermasyarakat. tak boleh fikir kehendak kita je.  aku harap kita boleh jadi macam dulu.aku maafkan kau.and gud luck for your exam! peace~


*less than three*<3











42 comments:

Anonymous said...

Nath :) jelas dan nyata..dia cemburukan awak :) so..abaikan dia ye.tak berbaloi pun.:) tapi x sangka ada orang mcm ni ek..serious.pikir ingat budak sekolah je.rupanya ada juga :) sabar ye nath


DIA TIDAK BERBALOI :)

Anis Zaty said...

sedey nye, xbest la kalau 1blik tp xb'tgr..sabo jele,slh phm ckit je tu...huhuhu!! chill..!!

Qie Shakila said...

sabar yew.. qie pun pnh alami situasi nie.. ahisyy.. x fhm.. x fhmm..

InaAchik said...

xperla... sabar yer... adat berumet... akak dulu kena lagi teruk! tapi xperlah, kite takleh nak puaskan hati semua org...

aida_fiqah89 said...

aha! 1 je sbb die mcm tu. jeles ! ekeke

Tg Kamarullah said...

cehhhhhhhh...rumet cmtu mmg xbole pkai..suke duk tikam blkg..amek je kapak kerat kpale dia..

Marya Hana . said...

cik nathrah, betollah tu..
lain kali main psp ngan godek2 camera bawah selimot..

barulah x show off..

tau tau :)

sizuka yamara said...

BIASA LA KAN IDUP KAT U MMG CAMNEYH...SBAR JE LA KN..TP SMPAI KLU XTEGUR SAPA TU AGK MLAMPAU LA KN...XPNAH LG JD KAT SY..APE2X PON HOPE KORG JGN B'BAIK SMULA:) DOAKN YG TERBAEK BUAT KNGKWAN SPERJUANGKAN:p HEHEHEHE....ALL THE BEST:)

sizuka yamara said...

SALAM..JUZ NK KOMEN:) IDUP KAT U MMG CMNEYH BKAN STAKAT TNSION NGAN STDY JA NGAN MMBER PN KDG2X HDOI!! BIKIN GUA NK TAMPAR LAJU2X..HEHE:) KES XTEGUR SAPA NEYH AGK MLAMPAU GAK LA BAB KORG SEBILIK KN:( TP BUAT YG TERBAEK K..AJK DIA B'BINCANG:) KDG2X PRASAN CMBURU 2 AGK TINGGI BAK KLCC...HEHE..SO HOPE U SBAQ LA NA,KTA DOAKAN KNGKWAN SPERJUANGAN KTA...ALL THE BEST;)

Azila Smile said...

ini budak sgt childish.. xyah kawan je.. kite ade sorg kawan yg dok emo cm tenuk

Cik Yaya said...

sian nat. sabar je la.. mebi die jeles kot. tu salah satunya.

Amirrah Zawani said...

payah jugak ada rummate cm tu.. sabar je lah nath.. org mcm tu tak ke mana pun =_=

nadila binti mohammad khalid said...

sabarlah nath. kau takde dia as a fren, kau still ade aku kawan yang bertahun kenal. dah sebantal,semangkuk megi,setilam.siap bulu ketiak aku pun kau penah cabutkan .rindu kau lah! mmuahh! eh apsal komen sama mcm dalam facebook ni? ahahaha

nadila binti mohammad khalid said...

sabarlah nath. kau takde dia as a fren, kau still ade aku kawan yang bertahun kenal. dah sebantal,semangkuk megi,setilam.siap bulu ketiak aku pun kau penah cabutkan .rindu kau lah! mmuahh!
eh apsal ayat sama macam dalam facebook ni? ahahahaha

hanani fiee said...

susahnya kalau dpt kwn cmtu.
xpe.bila kit dibuli anggap kita cumel. hehex

Aisyah Kay said...

haha. lawak laa roomate awk tu. laen kali main psp kat toilet jelaa wak. xdelaa die sakit hati. n maybe awk x tangkap gambar die gune DSLR tu sebab die kecik hati kot :D

just ignore org2 mcm die. ramai lg kawan sekeliling awk. cheers! :)

Señorita Layla Zahara said...

die jealous la 2..

haih pelik ngan mnsia2 cmnie..

KAMIHIDUP said...

dengkilah tu.

aida said...

jeles je 2...wat bodo je..senang cter,,,wat je ape y kite nk

wanie said...

jangan layan sgt 'dia' tuh. act, dia jeles dn sis nathrah kan kan? kalau dapat belah dada dia, kompem ada tulis, 'saya jeles dgn nathrah!' abaikan jeh ^^

♥CIK SHA♥ said...

erk?buat biase sudah nath..manusia ni kan macam2 jenis perangai..sabar je la..

HAZIRAH SULAIMAN said...

mungkin jeles . tp pada saya dia patut berhadapan dengan awak. cara dia tak respect org. btw, baik awak tegur dia je. ckp elok2. susah 1 bilik bergaduh. tak best. peace :)

Cik Nathrah said...

tah laa. tak de ape pon yg dia nak jeles kat kite ni haaaa. lain lah benda tu semua hak kite kan dia nak jeles2. aduhai.


maybe betol jugak kate korang. kene main psp ape bagai tu dalam selimut or toilet. hahaha.


hehehe. kalau kena buli comel ke? huuuu


maceh korang semua! i love u all :)

Rahimah Ramlan said...

natrah, tak pe..chill je k?


nanti dia dah penat jeles,
dia carik awak balik ;-)


gud luck on ur exam

erysweetie said...

susah dapat kawan camni. Saba je la yek..

tahniah natrah..nampak andak sgt cool..tak kutuk kutuk balik..tapi sure sgt sedih kan..

saba yek =)

Farahanis Waheda said...

takpe sis , adat kawan2 mmg macamtu. ada je yg kita buat tak kena bg dorang.
fara pun pernah kena jugak. dan baru sangat benda ni berlaku.. mmg kita sedih , kita terasa dengan diorang tapi akhirnya dorang akan datang cari kita balik kak.

believe me, benda ni mmg berlaku. allah tu maha adil kan ? :)

so sekarang akak rileks je k. act like nothing happen.
focus on ur final ! chaiyookk chaiyookk !!!

Fyqa said...

err... saba ye.. :)

miss nina said...

good luck sist
btw, biasalah berkawan ni, ada masa ups and down.

barangkali boleh je nath tegur dia dengan baik2, itu lebih bagus utk korang berdua :)

peace !

AIMAN said...

org berjaya mmg selalu org lain dengki.. normal la tu.. pi pukoi je dia. abes citer.. kih3.. :P

Pijahh' de-Arr said...

sabar jelah akak..

rumet akak..pon kana lah faham..kalu dy dpt bnda baru sklipun..mesti dy akan godek sampai..jemu ann..

alah mcm lah trus je pgang bnda baru..trus dy tau nk buat mcm mna..huhu

sabar akak..ekk dugaaan haha =)

EDlinaaJohari said...

sis nath :) biasalaa salahfaham mcm nie salu berlaku, sis jgn cpt melatah.sabar and bincang leklok gn rumet tersayang tu ye sayang hehe :D

Aisya J said...

Adoyy, roomate pun boleh macam ni. Kenapa la ada orang yang tak reti nak fikir pasal perasaan org lain. Haihh. Bersabar aja :) Orang mcm ni buang masa je kalau nak fikir pasal dia :)

sayabukanSAMDOL said...

huhu, banyak2 sabau la ye.
manusi memang tk pernah rasa puas.

:)

aniswany said...

haters just hated people they cant be =)

adat hidup ber rumet nath ,mmg cmtu.anis pn pena gado ngn rumet dulu,trok kot,tp what to do..hati org laen2 kan..abaikan ja,nnti penat cool lah dia ...

LustfulLuv said...

1st time berjalan ke sini.. Btw dear, maybe die tengah PMS kowt mase tu..?? NO worries, evrything's will be okay.. keep on smiling ya!! =)

Munirah said...

dia cemburu lah tu natrah..be cool eh ;) tak kemane nye perasaan benci dye tu

aleen aiden said...

wuh!biasela klo dgn rumet ke housemet ke,memang pekara begini akan slalu terjadi.huhuh

NZN said...

hai nath..emm, kite pun penah jadi camtu gak, tak tahu mane silap tibe2 mengamuk dekat fb la..blog la..bukan tak boleh tegur face to face kan. xpelah..sabo jela,okay? ;)

Shurazirah Sukhur said...

duhh,macam2 manusia ni..
sabar je la cik nath ey..xperlu nak layan sgt orang macam tu..at least awak dah mtk maaf n terangkan segala..so terpulangla kat die..

Ihsan Arifin said...

haha lawaklah rase cam best pulak kalau dapat roomate cam si fulan binti si fulan tu ;D

IkhlasJohn said...

kim salam kt rumate...brg pinjam pun nak jeles...mende nth..

fyna said...

buat xtau..just ignore..sometime bila kita ignore lagi dia geram..hehe