Wednesday, May 11, 2011

Apa Pekdahnya Jadi Fakers Ni?

Assalamualaikum!

hari ni hari terakhir aku guna wifi free uitm. lepas ni dah tak ada peluang lagi. walaupun kadang-kadang speed dia kalah siput, tapi banyaklah berjasa untuk aku. kalau tak, macam mana aku nak update blog. nak bukak website kegemaran ramai iaitu facebook. youtube. 1tube. tubelawak. tube basikal. haa. nampak sangat kerja aku bila online buat benda lagha je. aiseyman.


dah dah. aku bukan nak cerita pasal wifi uitm. aku nak cerita pasal fakers. makin hari makin menjadi-jadi pulak isu fakers ni. maksud fakers ni, orang yg menyamar jadi orang lain dan perasan jadi orang lain.kalau buat fakers artis tak pe lah lagi sebab kadang-kadang kita pon boleh je nak bezakan yg ori dengan yg tak ori. tapi yg aku nak cakap sekarang, akaun faker untuk orang-orang yg bukan artis. 


kadang-kadang aku pelik. buat apa nak jadi fakers. cuba jadi diri sendiri tak boleh ke? nak curi-curi gambar orang lepas tu menyamar konon kau lah orang dalam gambar tu. pulak tu nama nak artis je. ada sampai kalah nama artis pon ada. laila ashira. puteri qistina la. BaBy KieNa LiNa CuTe euwwwww la. sampai lepas tu bila ada orang puji kau cantik ke, kau comel ke boleh pulak cakap thanks bagai. padahal kau tau orang tu bukan puji kau pon. haish! get a life la girl! aku memang tergelak kalau jumpa orang macam ni. nampak sangat tak yakin dekat diri sendiri.


kalau gamba meneran camni ada tak orang nak buat akaun faker?haha ;p


so,tak payah nak jadi orang lain. terima lah diri seadanya. kalau jadi fakers ni pon tak ada pekdahnya der. orang ingat dalam gambar tu kau. tapi bila jumpa betol-betol haram. lain gila. sama jugak. lagi menyampah adalah bila tau kau menipu. Allah dah jadikan setiap hambaNya cantik so bersyukur je dengan apa yg ada. ok?



bye!



*less than three* <3






56 comments:

fyezah hasbullah said...

mengapa gambar last SANGAT COMEL .. HAHAHAH.. lawak lah sis nath nieh .. betul2 tak payah jadi fakers ,. jadi diri sendiri jak :)

kura said...

100% sokongan. tp ada jugak yg like nya kan. hish dunia!

cik najihah said...

hai sis..
hihi..
memang comel lah gamba sis duk atas tu hihi..
btw welkem...i adore u :)

Si Nuansa Eyqin said...

depa malu lah tu nak serlahkan identiti depa. ambik gambar org then masuk apa kejadahnya ayat2 gersang. cam hapa. last2 yg pemilik gambar dimalukan.

serius berlambak benda ni terutama facebook lah.

Srikandi Bonda said...

Assalamualaikum. Betul apa y d utarakan tu. Tak perlu nak jadi fakers.. Jadilah diri sendiri. Kalau suka nak jadi spt siapa-siapa tu, perbaiki diri. Mungkin blh jd lbh baik. =)

-telordibasuh- said...

hahah muke meneran cukup comel ahahaaa

Mrs.Nazrie said...

hahhahah..gambo 2 mmg blh bt faker terduduk maaa... :)

Rtp Farra Arisha said...

i hate fakers so much! maybe mereka tak punya jati diri yg kuat kottt!

SyaficqaHamdan said...

tapi kan, de fakers yg wat gambar kite. kire kite artis la kn? muahaha

vampire's lovex said...

fakers ni pesen takde keja pon..erti lain,penanggur..konon nk pemes tapi guna gmba org lain...

keparat betol..haha emo lak tetiba..kikiki

:) guna intenet free tu semaksimum mgkin mlm ni ahaha

Cik Nathrah said...

fyezah: awk mmg saje nak kipas bontot sis kan? hahaha. tak comel lgsg laaaa!


kura: dunia dunia dunia. hhehehe


cik najihah: aish. xde apa yg nk diadore kan. hehe


si nuansa eqin: betol2. malu sgt buat ape. tah hape2. kalau rase diri tak lawa xyah la nk nyamar jadi org lain.


srikandi bonda: wslam. yup betol. perbaiki diri hiasi peribadi. tak gitu? hehehe


telordibasuh: hahahah. thanks atas pujia utk tujuan memerli tersebut ;p


mrs. nazrie: terduduk la. tak pon join sekali. haha


farra arisha: betol! macam2 lah kan?


syaficqahamdan:aah. artis laaa tu. awk kan comel tu org buat tu.

epol said...

ko dah kena plagiat ke?kih3 sabo je la cik natty

h A n Y S said...

gambo last tu nampak nau kat IKEA.. sbb price tag nye beso! haha

elyzatul nastaysah said...

bsunggoh btol cik nathrah ni meneran.hihi

♥CIK SHA♥ said...

ooo..nath yak2 wat muke cenggitu eh?kantoi..ahaha..;p


fakers ni org yg takde keyakinan diri sendiri @ dia ada niat nak jatuhkan org tu @ die teringin nak jadi macam org tu..3 tu je kot alasan yg sis nmpk pada mereka yg suka jd fakers ni..

Farahanis Waheda said...

Hahah gambar tu takleh blah :P

takpe sis, selamat menikmati hari-hari terakhir wifi :P hehehe

Cik Eka said...

hahaha..comelnya gambar..tau takpe.takfaham langsung motif dia..cm mereng pon ada....

nub said...

hoyeah itu tepat!! dem fakers. haha

cik faiqah said...

ade org jadi cik nat ke??

nur shazwani said...

betul tuh. mereka yg fakers ni tak bawak ke mana pon. huh.
anyway, comel la sis :) haha

Puteri Iqa Izyan said...

sbb dieorg buruk sgt gamaknye. haha.

kalau gmbr mcm tu, lg ramai yg nk buat fake acc.
comel. keh keh keh

KAMIHIDUP said...

glamour siapa yang difakers kan. :) ala ini semua nak cari publisiti murahan. tak pun ada agenda nak jatuhkan orang tersebut. :)

Marya Hana . said...

gambo tu sumpah nak gelak.
silalah curik gambo nathrah yg ni.
kompem ramai org nak add nnt.. haha

tu ah,ada 2 sebab.
1. nak menyamar utk stalk fb org.
2. sengaja nak dapat kenalan tp pakai gambo cun.

ape kes ni..? nyampah mak.

Bella Ayub said...

maybe that "faker" sgt obses nak jadi macam "kite" and maybe sebab tu lah dia mencuri menyonlap gamaq kita jadi kunun kunun dia.. tak paam gak kenkadang dgn org cenggini

snOw sakura said...

fakers=plastic.. am I right?? huhu..

Amni said...

tu la.. jadi fakers ke plastik ke sangat menyusahkan hidup... sok2 orang kenal sapa kite.. adoiii... sakit kepala nak explain everything kan....

nuruαshiα ♥ said...

cm haremmmmm jee faker kn..ape laa nk jd org lain..jd diri sendiri pon xxh ke ek?? mcm2 org..hehehe..btw,,kalo taruk pic ats toilet bowl tu kompom xde ahahahha

mardhiah ismail (: said...

tak paham kan org mcm tu ntah pape je. -,-'

Pijahh' de-Arr said...

haha sapa tuu..???

burn said...

hai, saya la justin bibir.. saya bukan faker...
wahahahahaha

liya alia said...

betul tu.. pelik dgn org yg nak jadi org lain.. xbesyukur ke hape tuh ??
cumil jamban.. heheh :)

syieda said...

btol2... ^_^

dewi_fatin said...

satu jek aku nampak pekdahnye jd fakers ni...bile org lain puji2 bagai, si 'fakers' akn berasa bangga sampai kembang2 bontot...mane la nak dapat pujian klo org lain tgok yg ori kan???cisss!*joking*haha!

Amoi said...

kawan ai jadi fakers.

banyak gila acc fb dia buat. lepas tu dia sembang dengan diri sendiri pakai acc dia yang lain. T_T

seriously. ai dah annoying dengan dia. macam macam cerita dia buat. sampai ada laki sangkut kat dia. eh bukan dia. tapi kat gambar tipu yang dia pakai tu. laki tu plak banggang. boleh percaya 100% tu gambar kawan ai.

:'(

Qie Shakila said...

betul tu kak.. full supp0rt..
tp lau pitcha akk 2.. chumell sgt laa.. haha..

HaNa HoNeY said...

orang xde hidup tuh
tuh suke nak pure2 jadi org len
haha
^_^

Aimi dan Pakcik Hashim said...

takder plak org ambik pic aku lepas tu menyamar

nak jugak dipuji hensem :D

zures said...

dah rasmi alam...yang tak baik yang tu lah sedap nak dbuatnya...

Jahidih Saili said...

Assalamualaikum..
biasalah tu..prkara ni makin menjadi-jadi..
krm salam dgn gambar meneran tu..haha

AslamTaslim said...

love this entry, hahaha, and the pic,terbaek! :D

EDlinaaJohari said...

sis, baby kiena lina cute??? yekk! hahaha knp nama LINA ada di situ :P

yupp skrg mmg dah ramai..ishh tgk org buat mcm tu, bodohnye kau..huhu

Cik Nathrah said...

EPOL: hahaha. bukan la. aku bercakap bg pihak mereka2 yg menjadi mangsa. muka aku ni takde sape lah nk plagiat pon. kih kih kih


Hanys: hahaha. mmg kat ikea pon. kat mane lagi kan.


elyzatul: mestilah. utk meberi kesan yg lebih dramatik perlu bersungguh ye.


cik sha: hahaha! lebih kurang camtu lah sis. kantoi la sy kan. sy setuju dgn ape yg akak ckp tu!


farahanis waheeda: hehehe. cam haram kan gmba tu.


cik eka: comel ke hape. perli la tuu. hehe. betol. mereng!


nub: dem dem dem itu fakers!


cik faiqah: bukan syg. hehe.


nur shazwani: hehehe. mane ade comel la wani. adoi. muke camtu pon korang leh cakap comel.

Cik Nathrah said...

puteri iqa izyan: tau xpe. adoi pelik dgn perangai fakers ni. hahaha! tak comel la syg. siyes sis rase pic tu buruk gila. sis tak kesah pon u all nak cakap huduh sbb da mmg betol


kamihidup: yelah. mesti ade perasaan bangga sket sbb ade org buat fake account utk kite kan. bangga tp geram. hehe


marya hana: hahaha! amik la. i tak kesah. betol3. nyampah jugak mak noks!


bella ayub: betol. tak yah la nak obses sgt kan. xde pekdahnye.


snow sakura: yesss! u're right!


amni: kan. tah hape2. pastu mula nk putar belit ayat.


nuruashia: hahaha! mmg pon. kalo org gila je nk amik pic tu jadi fake account

Cik Nathrah said...

mardhiah: betol. sis pon tak paham.hehhe


pijah: sape2 yg berkenaan la syg


burn: ahh. ko tak yah ngade burn. aku cepuk dahi kang. haha


liya alia: kan. pelik je. haha. mmg comel jamban tersebut.


syieda: hehe. betol3 jugak lah


dewi fatin: haha! betol jugak ckp awk nie. sokong2!


amoi: oh ye? tak de lifenye kawan u tu. cam saiko je kan?


qie shakila: hahhaa! comel kan kan ;p


hana honey: tau xpeee! get a life la!


aimi dan pakcik hasim: tak pe. pasni ko tggu je turn. haha


zures: betol jugak kan. hehe


jahidih saili: huhu. gamba mane leh jawab salam


aslam taslim: haha. thanks!


edlina: hehe. sbb lina comey sis taruk name lina. haha! mmg bodoh kan.

Meera said...

Org cenggitu adalah org yang tak bertnggungjawab keatas diri dia sendiri.. huhu

Dalila said...

barU taw fakers
mMg nama "fakers" ek oRg panGgil..hehe

MiaJie said...

Kentut je org mcm 2 sis!Hehehe

Munirah said...

diorang ni takde camera nk tngkap gambar kott.

amier azrul alias said...

cik nathrah jadi victim for those fakers ea?
huhu

elyzatul nastaysah said...

mmg mmberi kesan drmatik sunggoh la dear;p

Azi Huhu said...

comellll je ni ! iloike

Hansyirah Takezur said...

sy pon guna nama n gmba fb fake.. tapi bukan nama org lain la.. hihi.. tapi gamba tu gmba lampard.. takpe kan? :P

seminggu sekali said...

guwa tak suka pakai topeng. tapi sekrg ni musim org kena simbah acid. gua pun pakai lah satu.

err mcm tak de kaitan je dgn entri luu

Ihsan Arifin said...

x semenggah tol begambo cemtu atas mangkuk jamban marah makkkk nokkkkk ;D

Fyqa said...

ok klo sy guna pic cik nath tu utk fakers bole? :P

Cik Nathrah said...

meera: ye sgt2 betol! hehe


dalila: haa. ye la tu kot.


munirah: haish. zaman berteknologi ni org asli kat cameron ni pon mampu pakai hp ade camera.


seminggu sekali: err. adelah kaitan sikit2 kot.


ihsan: wekkkkkkkkkkk;p


fyqa: ameklah. free je ;p