Friday, May 6, 2011

Excuse ME! Are U Malay?

Assalamualaikum!

hai everybody! semalam aku pergi berjimba-jimba (jalan-jalan) lepas paper. oh itu bukan last paper. last paper 9may ni. tapi sebab ada gap 3 hari, aku pon nak mereleasekan kepala hotak yg serabut ni. mana taknya, paper 2 hari berturut2. dah macam kat matrik pulak. tak de gap. dua2 subjek membaca pulak tu. haishh!


so, semalam aku naik komuter nak pergi kl central. dalam komuter tu macam2 orang aku jumpa. sampai kat stesyen mana tah ada sekumpulan minah korea masuk komuter tu. siap ada bawak DSLR masing-masing lagi. dalam benak fikiran aku, mesti pelancong. bila dengar diorang speaking, perghhh! macam tengok drama korea pulak. lepas sampai je dekat kl central ada sorang mamat india ni. agak hensem. badan tegap. tinggi lampai. kiranya pakej lengkap la nak jadi pelakon hindustan. tiba-tiba dia tegur aku.


"excuse me! excuse me miss! are u malay?"


aku pon toleh belakang. sambil angkat kening ala ziana zain. oh dia cakap dengan aku rupanya. aku pon angguk-angguk sambil cakap


"yes! i am"


sambil tersenyum. then aku pon nak blah la. yelah, aku takut sebenarnya cakap dengan orang yg tak kenal ni. tapi sebab dia hensem aku layankan aje. pangggg sebelas das. orang hensem pon bukan boleh percaya sekarang ni. paham! .ok ok.paham. =.=


tapi dia still macam terpinga-pinga. pandang je muka aku.ke dia ni pekak. adoi. fail betol. takkan hensem tapi pekak kot? aku pon ulang lagi sekali


"i am malay. why?"


dia buat muka macam tak percaya pulak.


"no no. just asking. because u are beautiful. i though u are mixed"


mixed la sangat kan!

erkk! mixed apa jadah. muka macam kapal karam. boleh pulak dia cakap aku macam mixed. tapi memang betol lah aku mixed. mix laki dengan pompuan. mix perak-pahang. hahahah. lepas tu aku pon senyum je la. nasib baik tahap kekembangan hidung dan bontot dapat di cover dengan baik lagi time tu. hehehe


" yes i know that. u dont have to tell me"


hahaha! tak tak. gila hape nak cakap macam tu. aku cakap thank you jelah. dalam hati aku cakap dia ni rabun ke hape. muka aku punyalah banyak gila jerawat. merah-merah lagi. dah lah tak pakai bedak apa langsung.. memang boleh nampak secara exclusive segala mak nenek cucu cicit jerawat kat muka aku. lepas tu baru aku terfikir, betol lah kot dia ni rabun. so dia ingat jerawat dekat muka aku ni blusher kot. kan? mungkin lah.


so entry ni memang tak ada motif pon. saja nak cerita kat korang. heheheh! guys wish me luck ye for my last paper ni! insyaAllah habis exam, da setlle apa semua aku jenguk korang. janganlah cakap aku sombong pulak. biasanya bila aku update entry lepas tu terus off laptop. sebab nak study. petang ke,malam ke baru aku on balik nak approve komen. itu pon kalau ada orang komen. lepas tu tutup balik. begitulah seterusnya.memang tak ada masa nak jenguk korang lagi. sorry sangat. harap semua paham lah ye :)

study study! even buku ikea pon kita kena study. ;p


with that, i thank you. ceh macam bagi ucapan pulak. bye!



*less than three* <3









42 comments:

myravea said...

wewwit..akak natrah putih gebu,comel, cantik, sbb tu die terpegun..wuwuwu

MiaJie said...

Soe2..Cik Nathrah..Mia list Cik nathrah kat The other stylish girl..Heheh

CikBulat said...

wahahaha. asal tak mintak nopon. xpun tggu dia lamar. HAHAHA

Azi Huhu said...

i loikeeeee this entry

cik faiqah said...

LOL....
cik natrah memang cantik pun:)

SyaficqaHamdan said...

CN memang cantik pon. u noe what, lelaki xkn ckp kt prmpuan yg bubuh bedak kat muke 10 inch cantik. seriuss!

hehe, btw..gd luck 4 ur final paper darling!:)

EDlinaaJohari said...

im mix too! hehe OK tipu je :D
sis mmg lawaaa~ jerawat tu menunjukkan kte matang ngehee :D
sis jgn gusar. goodluck sis! dyour best!

cacing said...

ha ni mesti mix jawa ni... hahahhaha

Qie Shakila said...

mmg setuju pun.. :)
kakak mmg cantik laa..^^

KAMIHIDUP said...

peh, bangganya ada orang cakap camtu. :)

Marya Hana . said...

maybe pakai shawl mcm tu
nampak mcm minah arab kot ..

:p

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.bertuah sis ^_^

Cik Nathrah said...

myravea: hahaha! mane adela syg. siyes kalau awk jumpa sis betol2 awk tgk lain.


miajie! maceh mia!


cik bulat: alaa. mane boleh. nnti bf i nak letak celah mane? hehehe


azi huhu: oh ye? thanks :)


cik faiqah: mane ade. india tu yg rabun. nak buat camne.hehe


syaficqa hamdan: setuju dgn awk. tp kalau pakai bedak nk tutup jerawat pon x guna sebab bukan boleh tutup pon kan? da timbul timbul je la :)



edlina: oh sygku! maceh. tp akak da kertu. xkan tak matang lagi kot. hehehe


cacing: hahha. jawa tu bf i la. i melayu tulen ok


qie shakila:xdela qie. akak bese je sbnrnye. seriesss!


kamihiduP: hahaha.bangga x bangga la. tp nk terkoyak gak seluar kite smlm. haha


maryahana: hehehe. tu la kan. maybe kot. :)


puteri iqa izyan: haha. bertuah la ade mamat ensem puji. bese mamat ensem ni kerek kan. mane pandang muke kite ni.

nur shazwani said...

wahhhh. untung akak kan?
yay!
hahaha.
tapi akak memang lawa plus cantek plus comel :)

Shurazirah Sukhur said...

awak ni merendah diri la..heheh memang awak cantik pun..putih gebu..no wonder la mamat tu ingat awak mixed..:)
bte,best of luck for your next paper..saya jugak ada paper esok and last paper 10hb pagi+petang..huhuh wish me luck too..:)

Pijahh' de-Arr said...

hahha..dulu pun tringin nk tnya akk ni mix kee..

hehheee~~
=D

Lulu Rahman said...

jenjalan nampak blog awek cantik ni .
btw , awak mmg cantik lah . suka style awak :)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

apalah korea
igt mix ja lawa ka
'siapa bilang gadis melayu x menawan'

Amirrah Zawani said...

mix laki pompuan mmg lah cantik kan.. hahaha!! =p

Amirrah Zawani said...

mix laki pompuan mmg lah cantik kan.. hahaha!! =p

nhn said...

kakak memang comel lah.suka tengok tahi lalat banyak2.sweet.

oh ye,selamat ber-exam!

Azila Smile said...

si comel ngeeee :D

アヌム ちゃん~~ said...

Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
Sudi2 la baca my new entri @ frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

-Faridz- said...

ahha mmg cntk pn nath~

Srikandi Bonda said...

mmg muka mcm mix girl. hehee.. salam kenalan ya.

permaisuri debab said...

peewiit! auww! ahhahaha..mmg nampak mix pon kakak! haa..suke entry ni! hahahah..btw, goodluck for your exam sis! :)

kura said...

"nasib baik tahap kekembangan hidung dan bontot dapat di cover dengan baik lagi time tu"

HAHAHA :3

Cik Nathrah said...

pada yg puji tu thanks la. korang tak pernah jumpe kite in person sbb tu korang ckp cantik. kalau jumpe in person baru tau cantik ke tak. mesti korang nyesal ckp kite ni cantik sbb realitynye tak.

rassha othhman said...

akak .akak sangat cantik :D

-Faridz- said...

hoho ala pnah je tgk in person time kamu skola dlu :P huhu mmg cntk :P

fatin farhana said...

sampai confius die ..tgk akak cantik sgt :)

Ihsan Arifin said...

haha motif sgt entry ni ;)

Anonymous said...

ape motif letak entry macam ni?

Cik Nathrah said...

anoying mouse: motif? tak de motif. kan dah cakap. ke tak reti bahasa melayu? ;p

-Faridz- said...

haha sokong nath :P adoi2. bce bg abes noo :P

Fyqa said...

org tu nk borak2 kot. hehe

btw,gud luck :D

Munirah said...

natrahhhhh! awk tu mmg cantik lah..jgn nk rendah diri sgt.

Liana said...

salam alaiki ukhti nathrah,

hmm, x baik ckp muka enti ni muka kapal karam atau "org tu rabun ke hape" sbb enti mmg sgt cantik.. mmg fakta yg tidak boleh dinafikan. bersyukurlah dgn kecantikan yang dianugerahiNya dan jgn terlalu merendahkan diri sebegitu.mmg baik dan digalakkan merendah diri cuma jgn sampai metafor kapal karam, nnt muslimah lain yg x secantik rasa kitorang ni apa? muka cap gua musang ke? (entah metafor apa ana guna..hantam je..hehe)

salam uhibbuki fillah=)

~peace~

Anonymous said...

yup, apa motif ltak story ni?nk suma org puji lawa?klu x motif tak ltak.=p

Anonymous said...

hehe ala padahal mmg nak bitau kan india tu cakap muke mcm mixed..ngaku je la...

Anonymous said...

nath! u mmg santekk
jgn layan komen anoying mouse
nie mesty from girl2 yg ta santek yg jeles.. wekkkk godaiii :P
PEACE!
love u nath hehe u alwiz look gojes in my eyes :)

oh n btw, my name is putryy elyssa
salam pekenalan :)

AkuMuzikFilem said...

secara sarkastiknya india itu nak beritahu its impossibole for malay have such that beauty unless have mixed breed. damn