Saturday, May 21, 2011

Hai! saya kembali dengan hana tajima hijab tutorial versi kedua.

Assalamualaikum!


hai korang! hari ni aku kembali lagi dengan hijab tutorial. sama jugak. still hana tajima punya style since ramai kawan-kawan dari facebook, youtube dan jugak blog yg suruh aku buat tutorial lagi. aku macam terharu jugak la sebab ramai yg suka tutorial aku yg first hari tu even ada jugak yg tak suka kan. hehe.


btw, aku nak ingatkan, tutorial hijab ni adalah untuk kaum hawa sahaja. korang yg lelaki tu janganlah nak menggedik nak tengok. bukan apa, aku macam tension jugak lah sebab ada jugak comment yg dekat youtube tu cakap aku namapk leher lah apa lah. aku memang tak berniat nak dedah aurat aku sini sana. memang aku bajet perempuan je yg akan tengok tutorial tu. ape jadah pulak laki pon nak tengok ye dak?


aku bukan tak boleh terima teguran tapi kalau macam kasar je sape tak bengang kan? cuba tegur orang dengan sopan santun berbudi pekerti mulia. sejuk jugak hati aku dengar. lagipon memang salah aku pon, tak cover leher aku masa buat tutorial tu. apa-apa pon enjoy lah the second tutorial ni. sorry kalau ada kekurangan dari segi penyampaian, kuality video etc. kalau tak paham sila tinggal kan komen ye? 


lebih kurang macam ni la gayanya.


p/s: sila abaikan jerawat aku yg banyak tu. T_T


bye!


*less than three* <3

51 comments:

cik najihah said...

yey pas ni bole la try hihi,,
tq akk for sharing :)

fyezah hasbullah said...

ececeh sis nath .. comel sangat haih dalam video tuh :)

yaya's said...

suka <3

mia.azlin said...

tuto best ! sukeeeee ! :D and thnx.

nanad said...

cool ;D

Nur Nabilah Nordin said...

cntek la natrahh

nurkaloi said...

so sweeet ^___^ santek santek

syieda said...

so sweet Cik Natrah nieh... ^_^ syieda suke nengok tuto... tapi xcnfident nak pkai...

Faa Eryna said...

rajin benor awak ni ;)

UNA budak BAEQ said...

aku mcm takut dah nak bukak video hang since suara garau tuh .
wahahaha

*bukak tapi mute boleh ? trauma . kahkah

Fyqa said...

nice . :D

Cik Nathrah said...

hahaha. terima kasih daun keladi. silalah cuba yeee!


una budak baeq: kali ni gerenti bukan suara bapok. hahaha ;p sampai trauma dia ye ;p

EZAN IDMA said...

nice :) nak try :)

JelinaJoli said...

Laki tengok sebab nak awek try stail tajima jugak. kekekekkek... or adakah golongan ngah sudah bijak untuk menutup rambut?? hihihihih

InaAchik said...

k2, nanti nak cuba la...

thanks natrah... :)

mardhiah ismail (: said...

wahh dah try dah , cantik nyeee ! :)

sc said...

ohh..lawa :)

sYafIk-wAy said...

waah lau untuk mak boleh ? , hehe

Aimi dan Pakcik Hashim said...

gaya penyampaian skema
tu ja aku komen
haha

Nurul Ashikin said...

kak natrah! thanks byk2 psl tutor nie! lepas ni ckin boleh cuba!

Shurazirah Sukhur said...

cantikkk!!!
thank you awak for the tutorial..pasni boleh la try..:D

Munirah said...

manusia yang suka menegur tapi takde adab ni mmg menyakitkan hati. alah, pasal neck tu, next time natrah pakai je turtle neck..tak pun just cover dgn another shawl. ;)

Amirrah Zawani said...

weewit hana tajima.. hehe!! :)
susah gak kalo org yg suka komplen je.. abaikan je lah nath..

nuruashia ♥ said...

done uploading ehhehe :)

Hotak~Kappa~City~Rendah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Hotak~Kappa~City~Rendah said...

:)

Hotak~Kappa~City~Rendah said...

nice..:)

fierapirot said...

yes!fiera nak cube dah lame nk cube style hana tajima...=)..thanks...=)

saharinasaharudin said...

nath,comel je :)

saharinasaharudin said...

nath,comel je :)

seyra . said...

Akak sangat cantik. Love your style (:

fieya said...

thnks for the tutorial :)

cantik ;D

CIK FERRA AWW said...

HEHEHE YG LAKI KEPARAT TGOK TUH SYOK KAT U LAH KOT. SAJA TAMAU NGAKU HEHEHE

Liyana Zahim said...

Eh aritu cam nmpk Cik Natrah je kat Jusco Bukit Raja? Eh.. Nape sy kai tdung ni nmpak cam seketol cendawan butang? Jelesnye awk pkai cntik!! Ase asah dgki ni taww..

My Little Diary said...

confirm hari2 saya lmbt pegi keje... hehehehe

EDlinaaJohari said...

suara SIS comel laa :D hehe
nak try pkai style mcm sis kat matrik nnt hehe!
nnt kalo sape2 tny, lina ckp ni style senior kte lah! hehe

Cik Amy said...

sweet :D

Ati Masrif said...

salam,

sekali tgk mcm rupa chef zaidah pun ada :)

Amie 구름. said...

first time singgah blog cik nathrah. ptt lah cam familiar je muka, maybe i've seen ur first hijab tuto kt youtube :)

alah, haters tu tetap ada kan. takde kerja lah tu. tak salah tegur, just cakap elok2 lah. haih *emo kejap*

tee hee :)

HaNa Hani said...

yeah...bleh cube plak pasneyh
thanks for the tuto dear
^_^

daddyzkool said...

stylo milo sekarang ni yer...

Cik Asma BLuppy said...

boleh try nih^^

vampire's lovex said...

nice :)...

cntik,pakai apa pon cntik ohhh =)

nurfarah nadiah said...

hai... tq for the tutorial~~ :)
erm,berkenaan komen tentang video tu, cik natrah kena consider the fact yg bila kita upload je something dekat alam maya, automatik sesape je boleh view and comment. And susah kita nak setkan supaya gadis2 je boleh view. Jadi video cik natrah tak semestinya lelaki je nampak, malah foreigner pun boleh tgk video cik natrah. Jadi kalau cik natrah pakai inner neck untuk tutorial mesti nampak lagi elok :) sorry kalau ada tersalah bahasa. yg buruk dr saya, yg baik itu dari Allah swt.

Cik Nathrah said...

thanks people! korang boleh modify bg tutup dada ke. pandai2 la ye? heee


nurfarah nadiah: thanks dear for the comment. sgt menghargai n sy akan perbaiki diri. yup, sy terima teguran dgn hati terbuka :)

Sufy said...

nice, thnx 4 the tutorial..;)

Rtp Farra Arisha said...

so adorable like like like ;))

Syafiq Rosli said...

nice..thank 4 the tutorial..hihi..grau.good job

♥e'in♥ said...

e'in dh try wat.. tp still xjadik laa.. adoyai..............

Naddia said...

sumpah comel..!! suke gak kai camni tp panas..hehe..kai tdung sarung lg nikmat :)

nur said...

sis .. pedulikan orang nak cakap ape.... ok ? lagipun , macam logik jugak sis cakap kenapa lelaki gedik nak tengok toturial tudung PEREMPUAN ..haisshhh kes gatal ke ape .... wallahualam ..