Sunday, May 15, 2011

Hey! Apa kejadah lah main simbah-simbah asid ni

Assalamualaikum!

hari ni dah 4 hari aku dekat rumah. tapi baru hari ni aku update entry baru. well biasalah kan. bila dah dekat rumah laptop bagai di anak tirikan. time ni lah nak berkepit belakang mak. walaupon selalu menjadi mangsa kentot berbisa mak yang harum mekar mewangi tu aku tetap tabah. ecewahh. nanti tak de peluang dah nak berkepit dengan mak. oh ya, hari tu aku ada cakap aku nak pergi interview kan? alhamdulillah. berkat doa semua especially mak aku, aku berjaya diterima. bulan 6 start kerja dekat Ampang. Ya Allah, permudahkanlah urusanku. guys, wish me luck k? :)

i will be an office girl soon~

So, bila aku baca paper, tengok berita dekat tv and ada jugak kawan-kawan share dekat fb, sekarang ni ada kes penejenayah yang suka simbah asid dekat orang. entah apa motif pon aku tak tau. tapi yang selalu jadi mangsa adalah wanita. bila dah jadi macam ni aku rasa takut pulak. ye lah, aku nanti pon kerja kat ampang. baru-baru ni pulak ada kes yg dekat area-area situ. Ya Allah, aku harap sangat penjenayah ni dapat dikesan secepat mungkin.


pelik jugak dengan orang macam ni kan? tak pasal-pasal orang yg tak bersalah jadi mangsa. kalau asid tu dapat melicin, melembab serta menyerikan muka bak iklan fair n lovely tu tak pe jugak. ni tak. kalau kena mata boleh buta wooo. kalau kena muka, jadi hodoh. takut sangat!


aku rasa lah kan, mamat yg dok siram asid kat muka orang ni sebab dulu dia frust bercinta kot. tak pon ada pompuan yg dia suka cantik sangat, tapi pompuan tu tak suka dia. so dia pon benci semua pompuan. lepas tu balas dendam. tak pon orang tu memang suka tengok orang sakit. heeee. psycho gila!


ni lakaran muka penyimbah asid tu.

so, girls out there beware of this guys ok? harap kita semua di bawah lindungan-Nya. amin.


*less than three* <3



42 comments:

Srikandi Bonda said...

Assalamualaikum. Tahniah! Gud luck k! =)

Aisya J said...

takut kann :(

berita sengsasi said...

kurang diajar btpo mamat nie!!

jeRza said...

entah la diorang ni jelez tengok orang lain kot.gilak.kenape die pakai helmet ? dia takut orang simbah acid kat die lak kot .

Nur Amanina said...

benda ni start kat klang kot. kita org klang -,- grr.takut!

saharinasaharudin said...

congrats dear.tke cre jugak :)

saharinasaharudin said...

congrats dear.tke cre jugak :)

SyerAgh said...

hati2 ya wak~

Az-Zahra Fauzee said...

be careful babes... =)

Cik Asma BLuppy said...

tahniah n careful g keje 2:)

Azmira Yusoff said...

mmg geram lah ,nk je interview dia .. apa masalah dia .. hahha tp beware tau

Pijahh' de-Arr said...

tahh..sakit kot laki nii..~~

grr

Shurazirah Sukhur said...

Congrats dear..memang murah rezeki cik natrah ni ye..baru habis belajar,dah diterima kerja..Alhamdulillah,kerja baik2 ye..:)

Ha tu la, gila scary kott dgn kes simbah asid ni..dahla xtaw apa motif die wat cam gitu..mental kott..huhu awak hati2 la ye..

♥CIK SHA♥ said...

wahhhhhhh..nath dah dapat kerja eh?tahniah!selamat bergelar wanita bekerjaya..;p


hati2 tau nanti..jaga keselamatan diri..jangan jalan sorang2..skang ni dah bahaya dah..

Aimi dan Pakcik Hashim said...

tahniah dpt keje awal2

Munirah said...

kesian semua mangsa yg tak besalah tu

nur shazwani said...

tahniah sis :) aha.
ye, sekarang ni bahaye kann. waaa.

nub said...

hobi baru. hehhe

sYafIk-wAy said...

muka penjenayah ni pon dah muka kne simbah asid , haha

cik najihah said...

gud luck sis :)

cik hani said...

tahniahhh dah dpt keje kt ampang..

keje elok2..

ati2 jugak ye..
aminn..

Cik Nathrah said...

srikandi bonda: wslam. thankss :)


aisya j: yup. takut sgt2. asid tu. mane leh buat main2.


berita sengsasi: tau xpe. sgt kurang hajor. tp rasenye dia ade masalah mental.


jerza: dia pakai helmet sbb dia simbah aisd kat org dari motor dia.


nur amanina: gigih betol penyimbah asid ni naik motor dr klang ke kl kan. jauh gak tu kalau ikotkan. eee. saiko!


saharina: maceh syg :)


syeragh: insyaAllah. thanks btw


az-zahra fauze: thanks dear :)


cik asma: baikk! insyaAllah. thanks dear!

Cik Nathrah said...

azmira: tau xpe. geram gila kan. ape masalah pon tak tau. tah sape2 la jadi mangsa. kesian gila kot.


pijah: kan. tp dalam paper mmg ckp maybe dia ade penyakit mental pon


shurazirah:hehe. alhamdulillah. rezeki. kite pon tak sangke dapat. berkat doa semua jugak. baikk. insyaAllah.


cik sha: hehe. wanita berkejaya cam kak sha. thanks akak!


aimi dan pakcik hashim: alahmdulillah. thanks :)


munirah: kan. trauma kot!


nurshazwani: thanks syg. aah bahaya gile skng :(


nub: ko tak nak join ke hobi baru ni


syafik way: hahahha! tau xpe. mengerunkan je


cik najihah: thanks so much dear


cik hani: thanks hani! insyaAllah :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

agaknye laki tu sakit mental kot...
hati2 la ye..
n congrats juga kat cik nath :D

Puteri Iqa Izyan said...

selamat berkerja akak!! ^_^

eyh. nanti hati2 tau. don't talk to strangers. hee =))

lisa said...

tahniah dpt kerja :)

lakaran ni macam familiar. hm

Senorita Yeen said...

Tahniah dapat keleja ^_^
Hek² , ti dah gaji belana yin kayy :P

nuruashia said...

good luck n take care dear :)

Republic Aku said...

Hobi kot!


suka tengok org pompuan terlompat terkejut!

KAMIHIDUP said...

berhati-hatilah. :)

Marya Hana . said...

lepas kes ni, anak dara mcm kite2 ni takot nak keluar rumah..

theHijabis said...

Hye pretty! We have special promotion for dis May!
Satin shawl only for RM20.Free postage for every purchase! :)

visit www.thehijabis.blogspot.com

Amni said...

congratulations dear... ! all the best!

Hari tu p KL 4 hari.. sib bek masa tu belum dengar2 cerita pasal benda ni lagi... kes tak puas ati ngan popuan pernah mainkan die kott...

kura said...

wo! tahniah! senang je dpt keje kan, xperlu menganggor.

Erk. persetankan penjenayah itu, moga dia dilaknat. cehh. heheh

Cik Nathrah said...

yaya budak suka embun: agaknye la kot. kalau org waras xkan macam tu pulak kan. thanks dear!


puteri iqa izyan: baikkk! thanks iqa :)


lisa: thanks. oh really? maybe ur skool fren? hehe ;p


senorita yeen: insyaAllah. nnti calling2 la tau hehe


nuruashia: thanks nuruashia :)


republic aku: hurmmm. perhapss.


kamihidup: insyaallah. semoga Allah lindungi diri ku.


marya hana: itula pasal. takut sgttt


amni: oh really? lucky la tu namenye. hehe


kura: alhamdulillah. rezeki. hehe.

bkn fasha sandha said...

selamat bekerja

g_NoLa said...

salam..lama x masuk..tup2 awak dah keje dah. kekeke..cayalah! congrats pal..anywhere ape company? private or gov?

slamat menjalani hari2 bekerja..~~

Cik Nathrah said...

gnola: cheston international kl. jadi valuation executive aka valuer. private la. goment x dpt lagi nk isi spa, tunggu result

EDlinaaJohari said...

ish ish ishh apa kejadahnye manusia nie.xpatot betol...
btw sis congrates dpt kerja kat Ampang :) kerja leklok na sis...

nanad said...

hati-hati cik nathrah :{

HaNa HoNeY said...

haha..tahu xpe!
kes terbru kat wangsa...sekbek la hana dah start cuti sem..kalo x..memg dok dlm kolej jerla tiap hari
^_^

vampire's lovex said...

waa best nye,da dapat kje ! thniah ..hti2 kuar umah..pemyimbah asid merata tuuuu.. :)