Sunday, May 29, 2011

Tak semestinya yg bergaya itu kaya, yg tak bergaya itu miskin

Assalamualaikum!


hari ni maybe entry terakhir aku dekat rumah. esok aku dah nak balik kl dah. tak tau lah bila lagi aku boleh update. rumah sewa aku tu bukannya ada internet. nak kena tunggu gaji baru boleh beli broadband. sobs. so korang please don't miss me ok? LOL~


dulu aku da buat entry pasal life aku sebagai gadis kampung. ya, aku tak malu mengaku aku memang berasal dari kampung. and aku jugak bukannya datang dari family yg kaya raya. korang boleh rujuk entry ni.so, ada jugak yg pertikai cakap kononnya aku ni tak macam orang kampung sebab dress up aku. well guys, mak aku selalu pesan :


"kalau kita susah pon, jangan tunjuk sangat dekat orang"


aku suka gambar ni sebab nampak tinggi. hehe ;p

sebab apa? sebab kalau kita tunjuk sangat dekat orang yg kita ni susah, orang akan pandang rendah. orang akan  mudah memperlekehkan kita. bercakap pasal bergaya ni, tak semestinya jugak orang kaya semuanya pandai bergaya. sometimes, orang kaya ni lagi simple. kadang-kadang orang yg tak berapa kaya ni yg over. kan? pernah jumpa tak?


so, bagi aku nak bergaya tu tak perlu pon nak pakai semua barang branded ke apa. aku biasa beli semua barang yg murah-murah je. semua stock timesquare. kalau ada yg branded pon aku beli time tengah sale gila-gila. memang kalau kita beli barang mahal, maybe lah lebih berkuality kan? tapi kita tak boleh nak beli banyak-banyak. gila kau! mau botak kepala nak beli semua barang branded. kadang-kadang bila tengah sale pon harga dia still mahal lagi. baik aku beli baju TS je. dah la murah. cantik. comel serta bergaya lagi. hehehe.


ni pon stock TS jugak



sebenarnya tak salah pon nak pakai baju branded ke apa. tapi kena ikot kemampuan kita lah kan? ini ada jugak orang yg sanggup berlapar semata-mata nak beli barang branded apa semua. ada tu sampai duit ptptn tinggal sikit sebab beli barang mahal-mahal. dah last-last sem mula lah makan megi je hari-hari sebab duit dah habis kan?


so, pendapat aku lah tak semestinya kalau nak bergaya tu kena pakai baju mahal je. kadang2 baju bundle pon banyak yg cantik-cantik kan. tapi kena pandai pilih lah. tak semuanya yg lawa kan? 


akhir kata dari aku, muhasabah lah diri. bak kata pepatah 'ukur baju di badan sendiri'. jangan badan kau kurus keding kau pegi ukur dekat badan orang gemuk sudah. hikhik.


bye!


p/s: aku baru buat fan page kat FB. kalau suka blog aku ni boleh lah like kat tepi ni. hehe ;p


*less than three* <3

43 comments:

Marya Hana . said...

baju baju kat TS sumpah lagi comel dr baju2 yg branded.. :)

i suka jugak..

Wani said...

betul tu betul ! bundle pun ok jugak apa ~ hehe

syieda said...

btol2..syieda xreti bergaya..hukhuk. pakai ape yang ade. bia la kite dgn diri kite. byk stock TS jugak..agaga

Puteri Iqa Izyan said...

hee. same lah kite. bdk kg jugak.
tp penampilan mmg kne jge. kalau tak nnt org pndg rendah n mesti kite kurang keyakinan =))

Munirah said...

betul2..maybe ade sesetengah org just tak berminat nak laburkan duit dia untuk bergaya. do tak boleh buat assumption based on pemakaian je..kan :)

Syazwan said...

sangat sokong!.
harga tak penting!!..gaya tu penting!.hehe
yang mrah pon ada yang lawa dan menarik!.
tapi sy cerewet dalam pemilihan kain dan saiz..nak beli baju, mesti cotton dan size yang fit.hehe ;)

Cik Ezy said...

saye pon suke beli baju murah2..
boleh beli byk2..
haha

ezy eizyanie said...

nye nath. pape pown i like ur style!
have a nice day okeh ;))

Theresa Qistina said...

you say it right! ;)
sokong dgn cik nathrah kita ni..=D

Amalina said...

Ahhh, sis ni lawa lah :) Btw, agreed with your post.

AslamTaslim said...

ya betol! yang kaya pn boley nk simple, yang kurang kaya on xde sape cakap xboley b'gaye. :)

mardhiah ismail (: said...

betul tu. setuju ! :)

nuruashia ♥ said...

ehhehe..betul tu cik nath..ukur bju kt bdn sendiri..kalo dah xmmpu wt cra xmmpu kn..pkai bju murah pon kdg2 agy better kn..:)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

aku lg suka gaya simple2
hehe

Liyana Zahim said...

Snyum tak pelu kata apa2.. =)))

Raja Ellysya said...

btol2..smua ikot kemampuan kita.
my opinion, 'biar papa asl bergaya' tu mmg x boleh pkai.

saharinasaharudin said...

totally agreed :)

syakey said...

banyak ja, yg tak kaya banyak bergaya, yang kaya, bergaya diorg jenis beli brg mahaiiii gila tp t-shirt je rupanya -__-

tgk la kdai brand2, yg mahai nya cuma cop brand tu. padahal cop tu je adakt baju,baju plain.

tp ada yg tak kaya, berlagak kaya dgn dress up fuhhh, mmg stylo habis lah,tp eksyen. apa kemende nye tu -___-

yg pntg, mana baik mana buruk, mana penting mana tak penting. beli benda mahal2,kira bazir tu, Allah marah. ;)

Cik Nathrah said...

tu lah. tak kesah la mahal ke murah janji selesa kan?


yup betol.biar papa asal bergaya? sangat tak boleh pakai! hehehe


so pengajarannya, berbelanjalah ikot kemampuan ye dak? Allah marah membaziaq ni :)


thanks korang for the comments :)

Plankton Seksii said...

i sgt sgt setuju dgn cik natrah !

elyzatul nastaysah said...

bj kte pon byk dt TS.klu pndai dressup,org len sume igt org kte brg branded.padahal cap cikai je=)

Azmira Yusoff said...

Mak pun cakap macam tu

" kalau kita susah jgn tunjuk kat org kita ssh .. ckp kat orng kita ssh takde duit .. pada masa yg sama . kite boleh lg utk hidup " bersykur

Amanda Sasha said...

asalkan selesa sudah~ =)

rebecca melessa said...

baju yang mahal pun kadang basuh sekali trus warna luntur la..kain rosak la..baju murah relek je kan?^^

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/05/kasihannya-akube-pun-tak-tahu-apa-benda.html

eykin murnie said...

suka baca blog cik nathrah :)

Schajar McFlurry said...

setuju2.... klu nk bli baju branded, tyme sale jer... =)

Q :) said...

betul tu , sokong sgt sgt :)
eh eh sis jum join contest sy ? :)
pasal admire ni hihi^^
jum la join pls plss plsss T.T

http://quratulmazani.blogspot.com/2011/05/post-anda-mesti-bertajuk-first-contest.html

Atika Farha ;D said...

Dah lama tak shopping baju. nanti i nak gi TS jugak la. hihihi

Atika Farha ;D said...

Dah lama tak shopping baju. nanti i nak gi TS jugak la. hihihi

Siti Zuraina Amran said...

bet0l3x...saya p0wn ska beli baju kat TS...dah la murah..ch0mel2 lagi...biar bju x mahal...asal kita selesa memakainya...right??..

Cik Nathrah said...

yeayyy! jom shopping kat TS! hehehe.

Lili Sakina said...

hi nathrah, selalu eja nama u natrah...sorry ye...hey you, share la kerja u camane...nak sibuk2 taw jugak

Rtp Farra Arisha said...

u just do what u're gonna do, ignore those nagging :))

well, keep blogging honeyyy!

cik fara said...

agree ! bli mahal mahal pun orang tetap ingt murah . ahaha . jd pakai bundle pon ta apee. wee~

Amni said...

kite terasa okey... hahahaha.... kite yang cakap macam tu hari tu kat kamu... hahaha... tapi kamu memang pandai bergaya... =)

nadia ar-rumaisha said...

setuju and yg penting, bergayalah ikut keselesaan kita...

EZAN IDMA said...

betol juga. tak kesah pon barang tak branded. asl lawa suda:)

Nurul Ashikin said...

hye kak natrah! ckin pun kdg2 suka beli bju times square. tp kalau ada duit lebihs skit, teringin juga beli bju yg betul2 branded. alah membeli menang memakai. hik3. ^^

Ihsan Arifin said...

haha jum. skali shopping kt TS berpuluh-puluh plastic bag okay HAHA ;D

Ili Naquiah said...

ur fashion mmg cantik2 pun..!! so it doesnt matter la where u buy them.. ;)

Cik Nathrah said...

ehehe! yup TS mmg terbaikkkkk kan? boleh angkut byk beg plastik. hehehe.


ohh lili..tak pe takpe. natrah pon bolehhh. hehe. insyaallah. awal2 keje tadi tak de benda nk citer sgt la. hehe.


yup. berbelanja ikut kemampuan and yg plg penting be urself! :)

vampire's lovex said...

yea betol !! sokong...tak semestinya nak bergaya kena pakai baju branded..byk lagi bnda boleh guna slain nak beli baju mahal2..

eyena said...

sy pun seperti kamu simple sgt. . xpenting sgt brg branded janji bju too sweet n up to date. . then bole b'gaya puas2x....