Wednesday, June 15, 2011

Kerana Anjing Itu

Assalamualaikum!


diam tak diam dah seminggu jugak lah aku tak update belog ye. ada yg rindu tak? elelele..ngaku je lah korang rindu! hehe. aku bukak blog ni hari-hari tapi just nak approve komen je. hurmm. disebabkan tu jugak, ramai yg komen entry jerawat aku tu. ye lah dah tu je entry yg paling latest kan. mestila orang komen yg tu je. sorry la ye. aku kan wanita bekerjaya sekarang. bila baca komen-komen korang tu buat aku terharu je tau.oh korang semua memang sangat sweet. thanks pada yg bagi nasihat. semangat. and tak kurang jugak yg bagi suggestion tak kiralah secara tradisional ke. moden ke. korang jangan risau, aku ok je. cuma still ada jugak lah rasa rendah diri tu kan. well. manusia kan?




tapi sebenarnya bagus jugak aku ada jerawat ni. tak payah aku susah2 pakai blusher bagai sebab memang dah merah da pipi aku ni. hehe.


so nak dijadikan cerita,minggu lepas, aku ikut sorang senior tmpat aku kerja pergi value satu rumah banglo dekat area ampang ni. owner banglo ni ada bela 3 ekor anjing. hish. punyalah takut kitorang nak masuk umah dia. kitorang terpaksa suruh owner tu guard anjing dia tu. kalau tak, confem dah jadi OKU. aku dah lah trauma dengan anjing ni.


so, aku pon teringat zaman aku kecik dulu. aku ada sorang jiran india. dia ada bela sekor anjing nama dia ROSE. haa. nama punyalah macam comel kan. ala-ala nama english gitu. anjing pon nak glamour youu. bukan kau sorang je tau. tapi sumpah. muka anjing tu tak comel langsung. dah lah hitam. gemok pulak tu. petang-petang jiran aku tu selalulah bawak dia jalan-jalan. 


satu hari tu, di petang yg hening, burung-burung pon berkicauan. ROSE tu jalan-jalan lah depan rumah aku. time tu aku dengan adik aku tengah main aci nyorok dekat depan rumah. aku nampak ROSE. dengan gatal mulutnya aku pergi panggil-panggil nama dia.


" hai rosee. oh rosee. roseee oooo rose!"


macam lah si ROSE tu boleh nyahut aku panggil ye dak? kang dia nyahut "yee nath"  kang koma 4907593 hari pulak aku. tapi time tu aku masih seorang kanak-kanak yg comel  even tak lah comel mana yg tak tau apa-apa. dah lah hitam. hingus meleleh pulak tu. eh terkutuk diri sendiri pulak. aiseyh!


ok sambung-sambung. aku teruss je panggil si ROSE. aku nak jugak ROSE ni nyahut panggilan aku. tiba-tiba dia menoleh. aku pon tersimpul malu. eh bukan bukan. aku pon tergamam. sebab muka dia macam bengkek je sebab dia rimas kot aku asyik panggil-panggil dia. so, aku pon macam cuak jugak lah masa tu. sebab muka dia macam bengis gila. tanpa membuang masa aku pon trus cabut. lari secepat yg mungkin. si ROSE ni apa lagi terus kejar aku.


tapi, apalah sangat kudrat seorang kanak-kanak 6 tahun kalau nk dibandingkan dengan anjing tu. malangnya aku tak smpat menyelamatkan diri.


"ngappppp"


si ROSe tu sempat gigit betis aku. aku pon apa lagi melalak lah. sakit gila dowh! rasa macam tercabut je kaki tu. dengar je aku menagis, abah aku teros keluar dari rumah. lepas tu halau si ROSE tu. abah aku teros amik segenggam tanah nak buat proses samak. lepas je tu, abah aku terus bawak aku pergi klinik. dekat klinik, seluar aku diselak dan tanpa membuang masa, sorang doktor tu cucuk bontot gebu aku. nasib baik aku budak-budak lagi time tu. cuba bayangkan kalau sekarang! aaaa. tak kuar rumah aku nampaknya. aku dinodai! panggg sedas. over lah kau!


heeee. sebenarnya aku pon tak tau nk update pasal apa. ni pon tiba-tiba je terlintas. memang tak de motif apa-apa pon entry ni. dah la panjang pulak tu ye dak?


btw, thanks for reading this entry


*less than three* <3



37 comments:

syeraheenim said...

tak taw nak komen per hehe
btw comel tak anjing tuh ?? hehehehe

miss unknown said...

haha..same la kite, pernah kene kejar anjing jugak dulu, mase naik beskal, tapi nasib baik lah xsempat kene gigit..hehe..
btw,kak nath keje ape?

Elyzatul Nastaysah said...

adeh..cik nath kmpom trauma sgt tu ngan anjing.mesti saket kn kene enjet kat bontot gebu tu.hehe

Miscellaneous Smiles said...

eheheeee..~~

comel je sis cite nihh..~~

*tergelak membaca

izz zara said...

ahaha lawak pulak baca... prh jugak kena kjar anjing, tp wktu dh skola menengah la. time pg beraya pulak tu. nsib xpkai bju kurung kalu x, pyh nk lari :D

Ili Naquiah said...

hehe..sian kena gigit anjing..but its a memory to be told to ur children and time tu sure gelak je bila igt balik..

Andrik McVean said...

hi i have followed your blog and i hope you can follow me back

Shurazirah Sukhur said...

samala kita cik nath..saya pun pernah kena gigit dengan anjing and sampai sekarang gila trauma tengok anjing..kalau nampak anjing, mesti baca ayat kursi banyak2..HAHA!

Az-Zahra Fauzee said...

kene gigit anjing..
da la time budak..
pengalaman2~

cik aida said...

heheheh...cian giler...msti berbekas lagi kn...
btw, pnah gak kene kejar an anjing. sempat la lari...coz anjing tu obesiti...kalo jln nmpk anjing,, msti jerit or u-turn

Cik Eka said...

hahahaha..

kelakar gila..eka pun penah kena kejar anjing..melompat2 eka..ishhhhh takut

kura said...

hahaha. panggil lg rose! kan dah kena kokak kat betis.

tp okey la ada experience. pengalaman mengajar kita kan. ceyy!

vampire's lovex said...

hihi saya dulu pon ada pengalaman dikejar anjing tapi xde la sampai kena gigit hehe...

nama anjing nak gempak je,anggun pon ade. haha tapi kuat menggigit budak ehhh.. xde parut ek,kalau ada,habes arr sis,jatuh saham hehehe

atiqah wadiah said...

sakitnyerr kena gigit ngn anjing..

Anonymous said...

anjing yang macam FULGOSO tuh hensem la :P MARIMAR . haha!

KAMIHIDUP said...

KAMI pun ada trauma dengan anjing, pernah kena kejar beramai-ramai dulu masa sekolah.

AslamTaslim said...

sadis betol. siap manja2 dengan main gigit2 lagi. hish..

AslamTaslim said...

sadis betol. siap manja2 dengan main gigit2 lagi. hish..

Bit.Shaa said...

cute la nathrah, muke mcm familiar, tp kat mane eh? haha

xashalera said...

hai..
oke larh tue..sekor jerh ggit..
dri i 3 ekor keliling i..tggu nk lary pown dh x bole..
lwak kn zaman kecik2 dulu..mcm2 jd..
nakal btol kn..

suraiya_nizam said...

hoho ! ciannyeerr . tape2 ..kisah2 lame jgn dikenang le :)

nuruashia ♥ said...

hahahahha,...tegelak nuru bce aduhaiii..nath2..

suraiya_nizam said...

hey .. cianyeee .. kisah lame jgn dikenangg ~ btw ,, comel lak citer ni ..

Munirah said...

ngade2 cari pasal ye nath :P

Roza Ami Nanomiya said...

aku dulu kacau anjing takder lah sampai kena gigit mcm ko. hahaha

nasib baik x dapat sakit anjing gila.. nasib2

cikmima said...

pengalaman tue...takutnye kna ggt ngan anjing..trauma

uynamiba said...

Hahaha... kocak

Adlin Nazifa said...

HAHAHA .

AWI said...

Aku pon ada pengalaman dengan anjing. Ini link nye. Heee~

http://soundofasmile.blogspot.com/2011/05/anjing-bahagian-2.html

JelinaJoli said...

tetiba teringat ros lain. adehhh!!!

betina kan rose tu??

Pyka Rahmat said...

anjing yg mengejar tu sepatutnya dihalilintarkan. baru puas hati.

Amni said...

my fiancee selalu je ada kes ngan anjing.. hahaha.. dia memang fobia ngan anjing.. even anjing tu tak kacau dia pon.. dengar salakan pun dia dah gelabah.. ekeke... pernah jugak kena kejar anjing... tapi tak sampai kena gigit la.. tapi lepas tu balik umah, siap samak lagi kain tu.. kelakar!

EZAN IDMA said...

wah ., takot tol gn anjing! seramm

Srikandi Bonda said...

Salam.. waa, dgn dog lagi.. seram ngat. Nad & semua.. jom join sini
http://diarihatimuslimah.blogspot.com/2011/06/ga-acu-oyak.html ^___^

BlueberrY CheesE said...

huuuu sakitnyerrr
nad gi klinik x? huhuuh

Cik Nathrah said...

hehehe.. tu lah pasal. dah la keje kite ni mmg berisiko teserempak ngn anjing.


thanks korang komen blog kite. sorry ye x dpt balas one by one. kite bzz sgt skang. :(

Amalina said...

Lina baru je semalam kena kejar dgn anjing masa naik moto, haha