Friday, June 3, 2011

Lintas langsung dari rumah setinggan

Assalamualaikum!


hai korang!! sekarang aku berada dekat rumah sewa aku. eh cop cop! bukan rumah la kot. more kepada  rumah indon or rumah minah kilang.  even dekat bahagian luar nampak macam rumah kedai, tapi dekat dalam sebijik macam rumah setinggan di pinggiran kota raya kuala lumpur. eceh. bila dah jadi macam ni, rasa macam homesick je. sebijik macam feel mula-mula masuk asrama dulu.


tapi memandangkan aku dah terlanjur bayar deposit, terpaksa jugak lah stay dekat sini. bukan aku tak bersyukur lah kan. ye aku bersyukur jugak lah at least ada tempat nk berteduh kan. aku tak ada masalah pon dengan rumah ni sebenarnya. tapi keadaaan sekeliling dekat sini buat aku seram je. 


lagi satu benda yg aku paling concern lah yg  paling teruk sekali keadaan dia. toilet dia masyaAllah. bukan main kotor lagi. nak je aku capture gambar jamban tersebut lalu upload kat blog ni bagi korang semua tengok. hahahaha. tak delah.kang ada pulak yg muntah bila baca blog aku ni kang. aku pon tak sanggup dah nak pergi toilet tu. sampai kalau nak berak pon aku rela tahan. tak pon aku berak siap-siap dekat opis. ishhh! apa cakap pasal berak ni. tak senonoh betol aku ni. sorry sorry! tapi aku nak pindah dari sini secepat yg mungkin lah kot. sekarang pon tengah usha-usha rumah area ampang.


 lagi satu orang-orang dekat sini pon semua macam pelik-pelik je. semalam, masa aku nak pergi kerja aku kena tegur dengan sorang makcik cina ni. dia tanya aku:


" amoii. sekalang pukul berapa?"


 aku sebenarnya macam takut nak cakap dengan orang yg tak kenal ni. tapi sebab dia pandang aku dengan muka penuh berharap, aku pon tengok lah jam hp aku ni. 


" ermm..pukul 8.00"


lepas tu aku pon nak blah la kan. lepas tu dia cakap lagi


"oh ya ka. saya tak makan berapa hari sudah. boleh la bagi saya rm3"


aku sebenarnya dah agak dah dia ni mesti nak something dari aku. macam tak logik je makcik macam dia ni tanya pasal jam pulak ye dak? tapi aku jawab:


"sorry la aunty. saya pon tak de duit"


aku pon cepat-cepat blahh. time tu cuak jugak sebab aunty tu macam org tak betol je. kang buatnya dia kejar aku naya je.eh eh. bukan aku tak mau bagi. tapi aku memang tengah sengkek gila sekarang. duit yg mak aku bagi haritu pon tinggal sikit sebab dah guna nak bayar sewa rumah. rm3 tu banyak kot. boleh la buat makan tengah hari lauk telor. nak lauk ayam bagai tak dapat la derrr.


so semalam aku dah start kerja. tapi semalam aku dok melangutttt je dari pagi sampai petang. asyik-asyik tengok jam je. tepat je pukul 6 terus berdesup meloloskan dri dari pejabat. hehe. tapi hari ni, aku pergi inspection for the whole day. agak fun jugak sebab jumpa dengan macam-macam customer kan. so guys, doakan aku selamat menjalankan hidup dekat sini and cepat adapt dengan keadaan sekarang ye..ok lah nanti aku updatelagi ye. sorry laa tak de gambar pon entry ni.


till then, bye!


p/s: nasib baik rumet aku ni ada berukband. boleh la pinjam buat update belog. hehe :)


*less than three* <3


24 comments:

UNA budak BAEQ said...

dah baca pon seram weyh .
take care cik nath . spare lah pisau ke, spray ke buat guard . kehkeh



*paling seram kena tahan berak*

elyzatul nastaysah said...

alolo..cian die..take care ye dear=)

farah da butterfly said...

hehehe.. sabar cik nathrah..
t jumpa la umah sewa baru..=)

♥ aliahƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

kcian sis .~~~
huhu...

permaisuri debab said...

ololo..siannye sis nath! sabar okay! isshh..beware ya sis, jgn percaya sgt..bahaya..take care kakak :)

uynamiba said...

Yep, saya doakan

KAMIHIDUP said...

sabar jelah, semoga dapat rumah baru, heee. :)

Cik Nathrah said...

thanks sume! sob3..doakan aku yeee! :)

Liyana Zahim said...

Hahaha.. Kuanjo punye cina.. Pndai lak die nk bermukadimah tnye jam kol brape..

♥CIK SHA♥ said...

nath..p cari rumah baru cepat..sebelum tu cek dulu keadaan rumah baru setuju nak masuk rumah tu..nnt jadi macam ni lagi..take care ok..

AslamTaslim said...

good luck ay.keje leklok. :)

syieda said...

mmg takot la.syieda pun pnh uncle mnx duit nk blik..tp mcm seram je..trus cabot..hukhuk

My Momok said...

RM 3 pun kedekut.. entah2 org tu mati sebab tak makan. siannye org tu..

~eZmALiZa~ said...

olorrrhhh ciannye diaaa... :D ape pon sabar laaa yeeee...hehehe :D comel cik nathrah nie taw :)

mrs chenta said...

yup. baca pun seram.. xpe.. simpan duit banyak2.. duduk yang up sikit dari setinggan. ^^,

kura said...

toilet xbest? nak berak pun xbest? haishh.. pindah pindah pindahh la :B

nuruashia ♥ said...

take care dear..bahaya ade dimana2 huhuhu..

Aimi dan Pakcik Hashim said...

haha
pasal x survey dulu tmpt betol2
area ampang memang banyak rumah
pandan indah, wangsa maju etc...
tp aku suka belah pandan indah...
belah wangsa maju sana sesak

Lili Sakina said...

pergh mesti darah berderau je kna tegur ngn aunty tu...kat tempat kerja kita plak, tetibe customer dgn muka serius datang kat cashier tanya: lepas warna putih, warna apa???...muka kitorang memasing blurrr...pastu dia jawab sendiri: macam2 warna la sambil berlalu...sekarang mmg ramai kot org sakit otak

vampire's lovex said...

sabar,nnti dapat la tu umah baru...:)

Cik Nathrah said...

@my momok bukan kedekut..kalau dalam wallet ade rm5 je x salah kan kalau kedekut pon? rm2 tambang lrt..mmg leapas tu tgl rm3..itu pon kedekot lagi ke?

fyezah hasbullah said...

alahai .. kesian sis nath .. cepat2 lah pindah yer :)

Alin said...

hahaha kesian kak nathrah. upload lah gmbar toilet tuh. nk tgk jgk :P

Anonymous said...

page rank tool white hat seo backlinks seo backlink