Tuesday, July 12, 2011

Alamak baju kita sama lah!

Assalamualaikum!


itu hari masa zaman aku belajar ( ecehh..macam dah berzaman sangat lah konon padahal baru dua bulan abes belajar. haha) aku bersama kawan aku namanya fatimah atau nama commecialnya fatty bergegas ke kafe sebaik sahaja tamat kelas. ye lah, kalau lambat confirm lauk dekat cafe tu licin. licin selicin bontot bayi. eh. tak sesuai langsung perumpamaan aku bagi kan? tapi tak pe janji bunyi sedap kira ok lah tu. hik hik. 


perut berkeriuk2 mintak di isi. tapi macam biasa, lauk dekat cafe fakulti seninibina, perancangan dan ukur atau singkatannya FSPU, tak ada variasi. mesti lauk yg sama tiap-tiap hari. tapi apakan daya, memang tak banyak pilihan lain. nak pergi beli kat luar? sempat jugak ketiak licin ni berair nanti.


dengan pantasnya, aku mencapai senduk nasi. aroma nasi menerpa hidung penyet aku. well..asian kan. what do u expect ye dak? tapi aku bersyukur lah tetap punya hidung. alhamdulillah. nasik aku kaut ke dalam polistren. makan bungkus lah. kalau makan dekat cafe tak bebas. kena control macho ayu.lap sana lap sini.leceh! lainlah kalau ada mamat hensem tengah makan dekat situ. confem tanpa dipaksa laju je nak makan dekat cafe. kihkih. gatal jugak aku ni. 


so, lepas setel je isi lauk sampai polistren tak boleh nak tutup, maklumlah selera badak nak buat macam mana kan, aku dan fatty beratur lah nak bayar makanan. dia punya line boleh lah kira panjang jugak. time tu pot pet pot pet la cakap akak cashier tu lembab lah apa lah. hai, dah tau student ramai, hire lah cashier ramai sikit. ok, macam aku yg bayar gaji diorang kan..banyak cakap pulak. pang nak? ok ok. tak nak!


i miss u fatty! :)
tiba-tiba, aku ternampak sorang student pompuan dekat barisan sebelah aku . dunia yg cerah bagaikan gelap gelita.  gurpp!


"nathhhh. budak tu punya tudung sebijik macam kau lah"


suara gemersik fatty bagaikan halilintar menerpa ke cuping telinga aku.  damn! damn! kenapa mesti sekarang? bentak aku dalam hati. budak tu dah lah berdiri sebelah je dengan aku. aku rasa macam semua orang pandang-pandang. corak tudung aku sama macam dia. sebijik. umpama buy one free one gitu.


"woiii fatty. syhhh! malu lah aku. ko ni senyap2 dah lah. aishh"


fatty tersengih macam kerang busuk dah. hampeh betol. aku nampak kawan budak tu pon bisik-bisik jugak sambil pandang2 aku.lepas tu senyum2. ceh mengata aku lah tu. nak cakap tudung aku sama macam kawan  dorang sama lah tu. ahhh persetankan mereka! padahal dalam hati malu gila. hahahahah.


so, lepas dari tu, aku jarang pakai tudung syria yg tu dah. takut terserempak lagi dengan budak tu. ssejak tu, aku tak pernah jumpa budak tu lagi.maybe aku tak perasan muka dia sangat hari tu or maybe dia pon dah tak nak pakai sebab sama macam aku. hahahaha! so, korang pernah ada pengalaman macam aku tak? ce cite ce cite meh! hehe




p/s: aku dapat rasakan aku ada bakat tulis novel.bukan begitu ? kah kah kah ;p


*less than three* <3

19 comments:

Miscellaneous Smiles said...

tak prh cmtu hehee

lolita said...

hee..
segan la kalo jmpe dgn org yg pkai bju sama..
macam nk lari jauh2 je kalo nmpk..
:)

Syafirah Ruslan said...

nasib baik x pena kena lg sama bju tue. haha

kura said...

huh. ayat mmg mcm ayat novel gitteww. haha

Khairil Shah said...

1st! hehe penah dulu jalan kt KLCC ade mamat ni dress up same.. lol.. baju giordano sebijik.. hambik kau kene gelak..hahaha sy paham perasaan itu..

cik pady said...

pernah kena..pakai selipar sama jenis, sama design, sama kaler dengan musuh longgar2 a.k.a junior. rase nak campak je selipar tu.

Cik Aryana Hanna said...

lawak la..
anna prnah jd mcm 2 gak..
dah la bju kurung 2 sama gn lectrer.. lg malu..

Shurazirah Sukhur said...

memang sumpah malu..dan pakaian yang sama dengan orang tu akan jarang dipakai..haha

cik aida said...

hohohoho...
malu gilak kalo jmpe owang yang kiter x knla pakai tudung or baju y same ngan kite.......

aida penah jep...dari ujung rmbut sampi ujung kaki...same wane jep...corak lain...x pahm...abaikn

vampire's lovex said...

hahaha... memang segan kan kalau pakai bnda yg sama dengan org lain..

sabar je la...xpe2,nnti dapat gaji beli barang limited edition je semua,kompem x sama dah ehhee :P

Syuhada said...

kalau syud kan, terus blah kot. kalau ade tudung saji time tu mmg dah cover tudung dah ! haha

nadiah said...

haha saya pun pernah macam ni, tapi bukan tudung la, baju kurung.. masa tu nak pi kelas, nampak dari jauh cam sama je baju, terus elak,sanggup jalan jauh sikit sebab tak nak bagi terserempak.. lepas dari hari tu, tak pakai2 dah baju tu..hohoho...

Kapten Atok said...

nasib baik aku bukan perempuan
x kisah

Atiqah Wadiah said...

haha~x suka org sama tudung ek??sy klu ngn BFF suka klu ada sumting sama..hehe :)

Rafidah Farhana said...

Aku pernah seyh. Baju kurung raya ! Grrr~

amier azrul alias said...

kah kah!
fobia org perempuan.
baju kurung sama or tudung sama
hee

man said...

masa study siap jumpa muka seiras lagi...

syazwani said...

pernah , nih baju . kena pky baju kaler biru tiap hari isnin , jalan jalan tup tup tengok ada yang pky baju sebijik sama , haha . maluuuuuuuu .

cici tembikai said...

banyak kali okay -,- dari kecik sampai besau. masa kecik, baju penah sama dengan mannequeen lagi -,- lepas tu ada sama dgn sorang budak tu. parents dia dgn parents i lambai2 -.- macam apa je

kalau kat college ek , pernah tapi tak obvious sangat kot. short dress, I pakai as a dress lah. minah tu bertudung , so dia pakai dengan jeans . i nampak je terus turun dari tangga, minah tu macam nampak terkejut kot. tapi rasanya kwn2 dia tak perasan. nasibbb -,-

ada sekali sweater dress pulak. kat one utama. kan ada booth kat tengah2 so kira jalan tu jai 2 lorong lah. dia lorong sana i lorong sini . nasib baik di pisahkan oleh booth. boleh sorok2 sikit. dah la kaler baju tu striking -merah itam.

pernah jugak pakai dress putih tapi dah cover dengan cardigan, so tak nampak sangat lah. amoi tu pun muka dah berubah, dia pun dah cover dgn sweater. tapi bf i gelak je -,-