Tuesday, September 13, 2011

Hipokrit itu palsu

Assalamualaikum!

hai korangggg!! semalam aku bukak blog sorang perempuan ni. bila tengok blog tu, dalam hati mula cakap, eh macam kenal lah. eh kenapa blog dia sama macam blog aku. header. background. entry. semuanya sama. aku pon gonyoh-gonyoh mata sebab macam tak percaya. wah macam artis gitu. ada jugak orang admirer aku sampai macam tu sekali. tapi rupanya memang betol blog aku pon. wakakaka. lama jugak aku tak update blog kan? actually aku lupa aku ni blogger. tu sebab aku tak update blog lama gila. boleh terima tak alasan tu? kehkeh. tak terima sudah. janji aku dah update jugak hari ni.ok kidding. 


well topik kita hari ni bukan nak cakap pasal raya. raya dah lama lepas. dah basi bak kata orang. so, aku malas lah nak update pasal raya. aku nak cakap pasal hipokrit. alaa..macam yg biasa korang buat tu. ececece. jangan nak kelentong lah. semua orang mesti pernah hipokrit kan kan?

bermaafan serta bermesra di hari raya dengan adik sendiri macam ni contoh hipokrit yg paling nyata. padahal idak lee baik mana.namun nampak sweet je. bukan begitu? ala puji la. puji la. hahaha ;p

bagi aku tak salah  jadi hipokrit ni. ada jugak hipokrit yg baik. tak semua hipokrit tu jahat. ok lah aku bagi contoh. aku tau korang mesti blur kan. contohlah kan korang ni bukanlah baik sangat.tak delah sopan mana pon. tapi jadi sopan bila berhadapan dengan orang yg lebih tua. well sebab hormat. kan ke baik macam tu?takkan lah depan bakal mak mertua korang nak duduk terkangkang pulak ye dak? paling koman pon tunduk-tunduk, sengeh-sengeh bak wanita melayu terakhir gitu. heh. *terasa. 


lagi satu, contohnya masa awal-awal kenal dengan bf/gf korang dulu, mesti korang macam control je kan. kalau jumpa je mesti pilih baju yg paling lawa. mekap nak kena tebal seploh inchi. rambut kena pacak sampai kalau cicak jatuh terus meninggal. bau nak kena wangi sebatu pon orang boleh bau. ala. biasalah. first impression kan penting.takkan first date nak serabai macam orang tak mandi sebulan pulak. confem-confem kena reject ye dak. tapi dah lama-lama, mesti dah tak kisah sangat kan. dari mekap dua inci terus berkurang jadi 0.01 inci je. dari rambut pacak terus jadi rambut hafiz awan nano nano nano nano je kan? kentut pon selamba mak kau je kan? 

                                                                       autanya..
macam ayu rasa nak lempang laju-laju kan?
                                                                               hakikatnya..




ok, tu aku bagi contoh je lah. banyak lagi contoh lain yg korang boleh relatekan. yg hipokrit jahat jangan cerita lah. memang berlambak kan. tu mesti korang pon tau. tak yah lah aku kena explain pulak. hehehe. *ceh padahal malas


so, itu je lah kot. nanti kalau aku ingat aku ni blogger lagi, aku update ye. hehehe. till then. oh lupa. selamat hari raya to all readers! maaf zahir batin ye.kot-kot ada yg terasa or tebutthurt baca entry-entry aku. maafin guwe ya!

p/s: kadang-kadang tulis blog pon terpaksa hipokrit sebab nanti confem jadi mangsa bahan or stalk sedara-mara serta sahabat handai. keh keh keh;p

*less than three* <3







11 comments:

erysweetie said...

suka sgt yg p/s tu... kihkih... mmg sokmo taktau org stalk kita kan..

EDlinaaJohari said...

lama sis mnyepi huhu lina pn da jarang update blog :)

cehh igt kan betol2 ad org buat blog sbijik cam sis.hahak wat lawak naa....

syakey said...

agak ahh, jgn nk control2 sgt.

yang kes sdara kaum krabat serta shabat handai baca tu menjadi salah satu faktor terpaksa nk hipokrit sikit la. HAHA

Cik Suheela said...

hahah gambar akhir tu lawak gila..

♥CIK SHA♥ said...

amboi..bz sungguh cik nath kite ni smpai lupe kat belog sendiri...ehehe..


semua org ada sifat hipokrit dalam diri memasing..tinggi atau tidak tahpnye je yg berbeza..kan2?


btw, selamat hari raya untuk nath jugak..

Muhamad Zaki Zafir said...

kdg2 open house tgk pn tau org ni cover,tgk dia segan silu pndg kiri kanan malu nk tmbh.xpe memahami beb,xkn nk pelahap pulak kan mkn.haha.

kura said...

paslu ke? eh?

Miscellaneous Smiles said...

ouhhh~~=D

Nur Syazwani Khirizan said...

Entry nih menarik, hihi :)

JelinaJoli said...

entri ni best!









*dalam nada hipokrit*

Tulus Sweet said...

hi cik Natrah..its been a while huh. :)