Sunday, December 18, 2011

Hari menjadi tunangan orang

Assalamualaikum!

sorry sebab dah lama tak update belog. maklumlah bizi. bizi dengan kehidupan di dunia fana yg penuh pancaroba ni. pergh. ayat tak boleh kalah kan. 


alhamdulillah.tunang orang sudah :)  

first of all, of cos bukan aku yang tunang ye.tengok gambar pon dah tau. aku lagi cun daripada ni kot. hahaha.kidding. anonymous please dont hate me. ;p. its one of my friend engagement la, aisyah :p. last week, aku ke kg nakhoda bersama encik pakwe. saje. nak buang masa. mana tau boleh jadi nakhoda kapal ke. hehe. tak tak.of cos lah nak pergi tengok orang tunang. rumah si aisyah ni dekat kg nakhoda. kg nakhoda tu kat batu caves. duh. aku pon tak tau perlu ke tak aku explain kat korang yg kg nakhoda tu kat mana.  lagipon google kan ada.hahaha :)

the mini pelamin. soooo nice yet simple. kan?

actually, this is the first time aku jumpa si aisyah ni after 3years. lepas abis matrik dulu tak pernah jumpa langsung dah. plan nak jumpa memang banyak kali. tapi semuanya hampeh. hahaha.  so disebabkab kitorang agak rapat, beliau pon mejemput aku untuk jadi special guest untuk menjadi dugong. eh dayang. dayang sempena hari pertunangan beliau. tema hari tu kaler pink. sebab aku tak de baju kaler pink, aku pon pakai baju yg ada pink sikit-sikit. purple-pink. janji tak delah obvious sangat ketak-ikut-tema-an aku. hahaha!

maaf kulit saya tidak flawless macam anda. but its better than before. alhamdulillah :)

selain aku, ada lagi  5 orang kawan baik aisyah yg dikhaskan untuk jadi dayang. diorang pon kawan yg agak  rapat aku jugak kat matrik dulu. satu kepala.

the dayangs. i love u guys :)

sementara tunggu family belah lelaki sampai, kitorang lepak dulu dalam bilik aisyah ni. diorang ni pon aku dah lama jugak tak jumpa. sama macam aisyah. dalam 3 tahun lebih jugak lah. bagi aku, muka semua tak berubah banyak. just semuanya makin gorgeous. maklumlah, semua dah bekerjaya sekarang. hehehe.

another shot with different expression :)

tak lama lepas tu family lelaki sampai. apa lagi, aku pon excited lah. apehal plak aku yg excited ye dak? sepatutnya aisyah la yg excited. kehkeh. 

nampak sikit pon jadik la..hahaha

lepas habis sesi bincang-bincang, dugong-dugong ni pon keluar dari tempat persembunyian. nak angkut hantaran ni bawak ke depan. perasaan masa ni cuak jugak lah. ye lah, kang buatnya tergolek dulang hantaran tu tak ke naya. ish. malu je. dah lah ramai orang. dari dayang terus jadi dugong betol-betol pulak nanti.huhu. tapi nasib baik semuanya ok. lepas dah setel tu, lega gila. haha. macam over je kan. tapi itulah hakikat yang tidak dapat disangkal sama sekali. ecewah.


acara kemuncak. lawa sangat aisyah ni.time tu si aisyah ni menggigil-gigil. hahahha. yang aunty tu mak kepada pasangan aisyah, riyadh. selamat sudah time nie. alhamdulillah.



lepas pihak laki, pihak perempuan pon tak ketinggalan untuk menyarungkan cincin ke jari bakal menantu diorang. eh, memang kalau tunang lelaki pon ada sarung cincin ke eh? aku pon tak sure. hahaha. so, inilah riyadh. tunang aisyah. dia budak matrik jugak dulu. kawan encik pakwe jugak. diorang kenal pon kat matrik la. kira pasangan paling hot time tu depa lah. sama cantik sama padan lah kira. alhamdulillah. tunang jugak korang. hehe.



macam biasa. lepas dah settle, sesi bercamwhore tidak dilupakan. 


we again!


and again!


say yeayyyyy!!! aku pon tak tau kenapa mulut aku macam bukan sebut yeay je. confius. haha.


so, they are officially engaged! to aisyah n riyadh congrates to both of u. aku doakan semoga jodoh berpanjangan and bahagia ke akhir hayat. and thanks jugak sebab sudi jemput aku sebagai dayang kehormat. hahaha. oh ya. thanks once again disebabkan korang tunang, at least aku ada jugak topic nak pacak kat blog picisan aku ni. hahahaha. with that, i thank you~


*less than three <3

*credit to all the pictures. taken from aisyah's album at FB :)















29 comments:

MiaJie said...

Haha,mati2 ingat Cik Nath yang tunang..Sebab tgk tajuk je,hehe

MiaJie said...

Haha,mati2 ingat Cik Nath yang tunang..Sebab tgk tajuk je,hehe

siti said...

salam kenal :)
cantiknya pelamin tuh!!hehe

btw,,nath,,kulit awak da elok...awak pakai apa eh ? mind to share... tq

Elyzatul Nastaysah said...

cantikye cik nath.=)

♥CIK SHA♥ said...

cantik pelamin..macam dah menikah je majlis nye..tp pink sgt sweet la..

vampire's lovex said...

waaaaaaaaaaaa...kaler pink... hihi...

cik nat bila plak... ingt kan dia yg bertunang hihi

chEntA said...

cntiknya pelamin bertunang..pink dengan putih..sweet lah..

p/s:ni org satu kampung yg bertunang ni..^_^

heeee..

ZYASH said...

Wah...so sweet la...

Tulus Sweet said...

PINK! :)

mazeermohamad said...

Saya pun nak jugak jadi tenangan orang.. :'P

Cik Nathrah said...

heheheh.saje buat tajuk entry cam gempak. sorry kalau terkena. hahaha.


yup, mmg cantik sangat pelamin. same cantik dengan orangnye lah.

majlis dia meriah jugak. macam nak nikah pon ade gak.


oh sy bile pulak? tak tau nak cakap bila.insyaAllah. coming soon. doaakn ye. thanks for reading this entry! muah :)

khairul akmal bin azman said...

cantik lak pegntin perempuan..


ps: cik ntrah muke cm nek jerwt jew?
hihi..:)

J.Syazwana said...

cantik pelamin.
sweet gila. huhuhu

si aisyah tuh pon cantik sangat.
:)

zalizalu said...

sumer da tunang.. downnya tgk,, hahahah

izyan yaakob said...

cam familiar je 2 org pempuan tu. ecah, zima. upmians! :))

noraliza said...

cam meriah jer..papepun tahniah wat kwnnya.. :)

Rahimah Ramlan said...

pelamin sanngat sweet!!


tunggu natrah tunang pulak ;-)


take care

xoxo

seyra . said...

Seriously ingat akk yang bertunang. Haha.

siti.teddy said...

nice la deear!!
hihi.. pap pown, i'v followwed urs;
so follow mine bck ya!! :)

~eZmALiZa~ said...

bila turn cik nathrah pulak? heehhe..kalo dah sampai masanya, jgn lupe jemput ezma yeeee....... :)

Nizam Ijam said...

semua nak tunang nie..haha

Puteri Iqa Izyan said...

comeynye kawan sis ;))

eh. sis pun kene tunang2 jugak then kawen. haha

lisa said...

series ingatkan k.nath yang b'tunang :D

cantik la k.aisyah tu, :)

Syira Rara said...

nat!!..syira ni..lor dah bertunang??hurmm melepas semua jejaka raine n horne..haha...eh klau sudi singgah n follow la blog x seberapa syira..(^_^)

Ieka Farysa Azman said...

hai sis..ieka suke sgt bace setiap entry sis...hope sis bleh follow blog ieka jg ea..ieka still baru lg..pape nanti sis bleh tlong ajar kan..hehehe.. =)

panggil weyh pun da cukup.. said...

haha, tahniah kosmate a.k.a aisya sbb da tunang. XD

SHAFIQAH SUPANGAT said...

hek eleh, suspended betol lah akak ni. igtkan akak disunting orang. hoho

Nurul Aziz said...

Nath,riyadh tu my coursemate.hahaha.tak sangka betul.

JelinaJoli said...

aiseh.. ingat anda yg bertunang... tajuk saspen